• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun kakası çok garip

Doğacı

Eski Forumcu
Beyaz dışkı pankreas hastalığını gösterir. Kuşunuzun yeni yapılmış birkaç dışkı fotoğrafını atar mısınız peçetede görelim.
Streamableye kuşun videosunu yükleyip buraya linki atar mısınız?
Kuşa hangi ürünleri veriyorsunuz,hangi yiyecekler? Yeminiz hangi marka,kapalı mı açık yem mi kullanıyorsunuz?
Vitamin, probiyotik,ilaç kullanıyor musunuz/kullandınız mı?

Kafesi temizlemeniz gerekiyor. Antibakteriyel bir ürünle temizleme yapın her temizlik zamanı. Çamaşır suyu veya beyaz sirke kullanabilirsiniz,sonra iyice yıkayın ve güneşte havalandırın.

Kuşun yemek yediği kaba,suyuna dışkı gelmesin,gelirse dökün ve temizleyin.

Kafes altının çok kirlenmesini beklemeden temizleyin,çöp poşeti takarsanız kolayca çıkarıp çöpe atarsınız kolay olur temizliği.

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşunuzun pankreas sorunu var o yüzden tedavi gerekir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşunuzun videosunu ekler misiniz görelim

Ayseberil

Yeni Üye
Bir deiki gündür yemli dışkı vardı bugün buna dönüştü

Ayseberil

Yeni Üye
Kafesi temizledik ama şuan dışkı yeşil oldu

Ayseberil

Yeni Üye
Beyaz dışkı pankreas hastalığını gösterir. Kuşunuzun yeni yapılmış birkaç dışkı fotoğrafını atar mısınız peçetede görelim.
Streamableye kuşun videosunu yükleyip buraya linki atar mısınız?
Kuşa hangi ürünleri veriyorsunuz,hangi yiyecekler? Yeminiz hangi marka,kapalı mı açık yem mi kullanıyorsunuz?
Vitamin, probiyotik,ilaç kullanıyor musunuz/kullandınız mı?

Kafesi temizlemeniz gerekiyor. Antibakteriyel bir ürünle temizleme yapın her temizlik zamanı. Çamaşır suyu veya beyaz sirke kullanabilirsiniz,sonra iyice yıkayın ve güneşte havalandırın.

Kuşun yemek yediği kaba,suyuna dışkı gelmesin,gelirse dökün ve temizleyin.

Kafes altının çok kirlenmesini beklemeden temizleyin,çöp poşeti takarsanız kolayca çıkarıp çöpe atarsınız kolay olur temizliği.
En son yeşile döndü dışkısı vitamin probiyotik yada ilaç kullanmıyorum ama en kısa zamanda gerwit almayı düşünüyorum kafesi temizledim beyaz sirke ile sildim
Kuşa kuş kumu veriyorum en son quik in kapalı yemini almıştım

Doğacı

Eski Forumcu
En son yeşile döndü dışkısı vitamin probiyotik yada ilaç kullanmıyorum ama en kısa zamanda gerwit almayı düşünüyorum kafesi temizledim beyaz sirke ile sildim
Kuşa kuş kumu veriyorum en son quik in kapalı yemini almıştım
Quik kuş yemini değil de,Versele Laga,Golden mix pembe şerit vs alabilirsiniz. Probiyotik kullanınca dışkı düzelir diye düşünüyorum. Probiyotik temin edin. Mamaist sitesinde satılıyor Şehmus Bakır bey satıyor

Ayseberil

Yeni Üye
Quik kuş yemini değil de,Versele Laga,Golden mix pembe şerit vs alabilirsiniz. Probiyotik kullanınca dışkı düzelir diye düşünüyorum. Probiyotik temin edin. Mamaist sitesinde satılıyor Şehmus Bakır bey satıyor
Teşekkürler akşam probiyotiğe başlıyorum
Probiyotiği nasıl kullanmalıyız

Doğacı

Eski Forumcu
Teşekkürler akşam probiyotiğe başlıyorum
Probiyotiği nasıl kullanmalıyız
100 ml suluğun yarısına su koyun,pirinç tanesi kadar entrobac probiyotik ekleyin tahta veya cam kaşıkla, karıştırın. Kuşunuz içmez ise siz 2-3 yudum içirin. 8 saat dursun sonra dökün.

3 gün art arda suları tazeleyerek yapın.
3. Gün sonu kuşun dışkısının fotoğrafı ekleyin bakalım.

Dışkı düzeldikten sonra da haftada 1 defa entrobac kullanın

Üst Alt