• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ishali geçmiyor ve göz çevresi kırmızı ne yapabilirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuzda birden fazla sorun olabilir. Dışkılar enfeksiyonlu. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu net şekilde ekler misiniz. Ne zamandır süregelen bir ishali var. Beslenme düzeniniz nasıl verdiğiniz takviyeler var mı varsa isimlerini söyler misiniz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Üst solunum yolu enfeksiyonu dahil başka bir rahatsızlığı var. Bence kanatlı uzmanına gitmeli bir an önce, dışkı kokuyor mu

Tugbaa3

Yeni Üye
Dışkısında koku yok 1 2 haftadır böyle gözü 3 gün önce oldu yeni oldu tırnagıyla çizdiğini düşündüm sağ gözü sadece öyle iştahı yerinde sade yem veriyorum aspur veriyorum ara sıra dal darı 3 gün üst üste entrobac probiyotik verdim düzelmedi gervit w verdim düzelmedi 2 gündür suyuna flagyl damlattım dışkısı biraz katılaştı ama idrar gibi sulu yapıyor uyuyor kuyruğu aşağıda

Tugbaa3

Yeni Üye
Yavrunuzda birden fazla sorun olabilir. Dışkılar enfeksiyonlu. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu net şekilde ekler misiniz. Ne zamandır süregelen bir ishali var. Beslenme düzeniniz nasıl verdiğiniz takviyeler var mı varsa isimlerini söyler misiniz.
Video atamıyorum

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Solunum da problem var mı yok mu fotoyla anlaşılmaz yandan kuyrukta gözükecek şekilde video atın bir bakalım. Dışkıda hafif düzeyde bakteri varsa entrobac baskılar fakat hastalık ilerlemiş ise yetersiz kalır. İki günde olsa flagy sonra probiyotik takviyesi yapın yapmadiysaniz. Bu arada flagy kim önerdi. Neye göre kullandınız. Gözü için tobrased damla alıp damlatın. Gün içinde ılık çay demiyle pansuman yapın.

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Flagyl 5 veya 7 gün kullanılmazsa hiçbir işe yaramaz. Aksine daha da artırır. Ağzında peynir gibi bir lezyon var mı

Tugbaa3

Yeni Üye
Solunum da problem var mı yok mu fotoyla anlaşılmaz yandan kuyrukta gözükecek şekilde video atın bir bakalım. Dışkıda hafif düzeyde bakteri varsa entrobac baskılar fakat hastalık ilerlemiş ise yetersiz kalır. İki günde olsa flagy sonra probiyotik takviyesi yapın yapmadiysaniz. Bu arada flagy kim önerdi. Neye göre kullandınız. Gözü için tobrased damla alıp damlatın. Gün içinde ılık çay demiyle pansuman yapın.
Solunumda problem yok hırıltısıda yok burnunda gözünde yaşarma akıntı yok diğer kuşum da böyle olmuştu flagyl ağzına damlatarak kullanmıştım ona iyi gelmişti hemen geçmişti o yüzden kullanıyorum antibiyotik diye içindeki bakteriyi gidermesi için flagyl verirken entrobac probiyotik de vermeliyim ayrıca gözüne teramisin olur mu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Solunumda problem yok hırıltısıda yok burnunda gözünde yaşarma akıntı yok diğer kuşum da böyle olmuştu flagyl ağzına damlatarak kullanmıştım ona iyi gelmişti hemen geçmişti o yüzden kullanıyorum antibiyotik diye içindeki bakteriyi gidermesi için flagyl verirken entrobac probiyotik de vermeliyim ayrıca gözüne teramisin olur mu
Antibiyotik bittikten sonra üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz probiyotiği. Terramicyn sürebilirsiniz. Dediğim gibi ılık çay demiyle de pansuman yapın. Videosunu görseydik iyi olurdu. Gaga da da kararmalar var. Karaciğer de de sıkıntı olabilir. Röntgen çekilip dışkı tahlili olsa iyi olur.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Antibiyotik bittikten sonra üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz probiyotiği. Terramicyn sürebilirsiniz. Dediğim gibi ılık çay demiyle de pansuman yapın. Videosunu görseydik iyi olurdu. Gaga da da kararmalar var. Karaciğer de de sıkıntı olabilir. Röntgen çekilip dışkı tahlili olsa iyi olur.
Ablacım Rabbim içimi biliyor, bende karaciğer veya sinüzit den şüphe ettim ama yazmadım😔

Tugbaa3

Yeni Üye
5 damla flagyl mi sedochol mu damlatıcam
trikomix var o olur mu

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şimdi, flagyl trikomonas veya paraziter enfeksiyonda kullanılır. Dışkı trikomonasa benziyor. Ancak beş gün kullanın. Göze de gentagut damla sabah 1, akşam 1 kullanın. Flagyl ağızdan bir damla damlatabiliyorsanız daha iyi olur. Flagyl kullanırken probiyotik kullanmayın. Sedochol verebilirsiniz. Bana kalsa kanatlı uzmanı görmeli.

Üst Alt