• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun Hastalığı Ne?

Layzy9

Aktif Üye
Herkese merhaba. 3 yıldan fazla süredir benimle olan bir dişi muhabbet kuşum var. Erkek muhabbet kuşuma eş olarak almıştım. Bu 3 yıllık sürede ilk yumurtasını 29 Eylül 2021 de yaptı ve o tarihten sonra çok fazla yumurta yaptı. 56 adet yumurta yaptı. Bunların çoğunu erkeğinden ayırıp yuvalığı çıkardığım dönemde kafes dibine yapmıştı. Forumdakilerin tavsiyesi üzerine tekrar erkek ile birleştirmiştim. Son kuluçka dönemin de ise 8 yumurta yaptı ve 3 ü doluydu ama sadece biri çıktı. yaklaşık iki ay oluyor. Son kuluçka döneminden bu yana kursağında hep bir şişlik var ne olduğunu bilmiyorum. Foruma bu konuyla ilgili ilk kez yazdığımda kuluçka döneminde olduğu için öyle demişlerdi. İki haftadır şişliği büyüdü o yüzden bir kez daha yazdım ve eski bir forumcunun önerisi üzerine 5 gün boyunca sabah akşam birer damla olacak şekilde flagyl şurup damlattım. Kursağında siyahlık vardı ve o siyahlık kayboldu ama hala şiş ve içi su dolu. Yine tavsiye üzerine kursağına hafifçe bastırarak bu sıvıyı çıkartmaya çalıştım 3 kez ve her seferinde ağzından beyazımsı sıcak bir sıvı aktı. Dün şişliği daha fazla olduğu için daha fazla sıvı çıktı ağzından ve burun deliklerinden boşaldı. Ayrıca 3 4 gündür dışkısı aşırı sulu, ben ilk başlarda suluktan su döküldü sanıyordum ama öyle değilmiş. Bir de popo kısmında bir kaç gün önce fark ettiğim turuncu bir şişlik var. Bu şişlikte endişelendiriyor beni. Bu arada yemesinde ve içmesinde herhangi bir sıkıntı yok. Kafes dibine yatma veya tünekte halsiz durma gibi durumları da yok. Fotoğraflarından umarım bir şey anlaşılır. Bir de dışkısı kokuyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
@Şehmus BAKIR Sizi tagleyerek umarım rahatsız etmiyorumdur.

Layzy9

Aktif Üye
Popo kısmındakini mi söylüyorsunuz?

Mert.

Eski Forumcu
Bende Taha abiye katılıyorum yağ bezesine benziyor. Kısmındaki ben diyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Popodaki beze normal çok yumurtlayan kuşlarda görülebilir.kursagin su toplaması iyi değil enfeksiyonu var bunun için önce kısa bir video ekleyin bakalım duruma göre yardımcı olalım 👍

Üst Alt