• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun güvenini kazanmadan kaybettim

Zeynep73628

Yeni Üye
Merhaba ben erkek bir muhabbet kuşu aldım aldığımda 2-3 aylık bir yavruydu ilk aldığımda elime geliyor rahatça sevdiriyor korkmuyordu ama ben bir hata yaptım onu 4günde kafesten dışarı çıkardım odada en az 3tur döndü yatağın altına falan girdi en son kaçmasın diye elime almak zorunda kaldım o günden beri benden korktu beni yanına yaklaştırmadı sonra beni fark etsin diye kuyruğunu çekiştirmeye başladım ama bir kaç gün sonra bundan da rahatsız oldu internette araştırdım kuşunuza zaman tanıyın diyordu zaman tanıdım ama hiç bir şey değişmedi şuan yaklaşık 20 - 25 gün oldu elimle göğsünü sevebiliyorum ama elimi fark ettiği an ısırıyor elimi kafesin içine sokmadan elime alışsın diye elimi kafesin yanına koyuyorum ama hemen diğer köşeye kaçıyor hatta elimi göstermem bile öbür köşeye kaçıp arkasını dönmesini sağlıyor lütfen yardım edin bunun bir çözümü yok mu?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
elinizle ona sevdiği bir şeyleri verin önce kafes tellerinden yedirin zamanla elinizde yedirin en sonunda kendi gelmeye başlayacaktır. kaybettiğiniz güveni ödüllendirerek kazanın :)

Süleymano

Aktif Üye
Emektar Üye
Kuyruk tutma ele alma bunlar yanlış bir daha boyle yapmazsanız ve sakin bi sekilde davranirsaniz tekrardan guvenini sağlayabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafes içinde eğitim (y)
Yavaş hareketlerle parmağınızı ayağına doğru götürüp gelmesini sağlayın.. daldari ve yulaf elinizden yedirmeye çalışın.. kuyruk tutma,kanat kesme ve aç bırakmak kusunuza eğitim değil sadece eziyet olur..