• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Gözüne Ne Oldu ?

Hestia

Aktif Üye
Bugün okuldan geldiğimde kuşumun göz çevresinin kızarık olduğunu farkettim, kafesinin kapağı hep açık o yüzden gündüzleri hep dışarıda kalıyor. Bir yere değdide mi böyle oldu yoksa mikrop mu kaptı bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?20220325_182709.jpg20220325_182717.jpg

Hestia

Aktif Üye
Ben hiç görmedim bugüne kadar, fakat okuldan anca bu saatte gelebiliyorum dolayısıyla görememiş olabilirim.

Bahar Y.

Müdavim
Gözetim altında olmadan kafes dışında olmasını doğru bulmuyorum ben, gördüğüm kadarıyla odada süs çiçekte var, çok riskli

Hestia

Aktif Üye
Gözetim altında olmadan kafes dışında olmasını doğru bulmuyorum ben, gördüğüm kadarıyla odada süs çiçekte var, çok riskli
Ailem devamlı evde ve onunla ilgileniyordu ama haklısınız devamlı dışarıda olması riskli.

Hestia

Aktif Üye
Eczaneden gentagut damla ve teramiycn göz melhemi alın önce ılık çay ile silin sonra bir damla gentagut damlatın bir saat sonra teramiycn göz melhemi sürün
Dediklerinizi yaptım fakat kuşum gözünü açmamaya başladı ve gözünü bir yere sürtme ihtiyacı hissediyor. Normal mi ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun göz nezlesi olmuş. Gante damla teramycin göz merhemi kullan. Hırıltı fiklama filan olma ihtimali varsa 5 günlük doksisiklin tedavisi yap düzelir insallah

Hestia

Aktif Üye
Kuşun göz nezlesi olmuş. Gante damla teramycin göz merhemi kullan. Hırıltı fiklama filan olma ihtimali varsa 5 günlük doksisiklin tedavisi yap düzelir insallah
Hırıltı vs duymadım iştahi yerinde ve gayet hareketli çok şükür. Sabah gentagut koyduktan 1 saat sonra terramycin koyuyorum inşallah en kısa zamanda düzelir, evimizin neşesi kendisi 13 kuşun içinde bir tek ele gelen o 😊

Hestia

Aktif Üye
Tekrar merhaba, kuşumda herhangi bir hırıltı yok fakat hapşırıyor ve hapşırınca etrafa su sıçratıyor. Bana pek normal gelmedi bir sorunumu var ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Multivitamin verin gerwit olabilir birde probiyotik alın entrobac olabilir.. yeri sıcak olsun tuğrulun dediği gibi nezle olmuş ayrıca bir şey daha var iki çay kaşığı sıcak suya bir damla bal dökün ve şırınga ile ona içirin faydası olur ve kekik çayı da verebilirsiniz..biraz ilgi ve bakımla toparlar

Hestia

Aktif Üye
Multivitamin verin gerwit olabilir birde probiyotik alın entrobac olabilir.. yeri sıcak olsun tuğrulun dediği gibi nezle olmuş ayrıca bir şey daha var iki çay kaşığı sıcak suya bir damla bal dökün ve şırınga ile ona içirin faydası olur ve kekik çayı da verebilirsiniz..biraz ilgi ve bakımla toparlar
Tamamdır teşekkür ederim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bugün okuldan geldiğimde kuşumun göz çevresinin kızarık olduğunu farkettim, kafesinin kapağı hep açık o yüzden gündüzleri hep dışarıda kalıyor. Bir yere değdide mi böyle oldu yoksa mikrop mu kaptı bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?Ekli dosyayı görüntüle 21842Ekli dosyayı görüntüle 21843
Göz nezlesi gibi duruyor terramycn göz merhemi alıp sabah akşam damlatırsan düzelecektir. Solunumda sıkıntı var mı onuda görmek için kafeste tüneğinde kısa bir video atar mısın

Üst Alt