• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kuşumun gözü çok kötü!

MuhabbetKusumYumak

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşumun gözü zaten 1 senedir rahatsızdı elimizden geleni yaptık kullanmadığımız damla kalmadı. Ama ne yaparsak yapalım gözünü kurtaramadık veterinere de gittik ama işe yaramadı. En son gözünün içi yeşil bir sıvımsı cisim ile doluydu lakin aynı zamanda ayağında yara vardı. Yara için terramycin merhem kullandık yarası geçti şimdi gözü çok kötü oldu fotoğrafları bırakıyorum ne yapmamız lazım? Kurtarabilir miyiz? Lütfen veterinere götürmek en son çare olsun 3 farklı veterinere götürdük zaten hiç bir sonuç alamadık. En son yarası geçer geçmez tobradex damlattık 5 gün sabah akşam gözü biraz açılmıştı ama hiç bir işe yaramadı. Zaten ayağı ile çok uğraşmıştık bir daha yüklenmek istemedik dinlenmesini bekledik şimdi aradan 2 hafta geçti ve daha kötü oldu. Ne yapmamız lazım?

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Bir kanatlı uzmana gittiniz mi? Veterinerlerin çoğu kuşlardan anlamadığı için doğru ilacı vermiyor,klasikleşmiş şeyleri veriyor genelde.

Nerede ikamet ediyorsunuz? Kanatlı uzmanı varsa önerelim.

MuhabbetKusumYumak

Yeni Üye
Merhaba. Bir kanatlı uzmana gittiniz mi? Veterinerlerin çoğu kuşlardan anlamadığı için doğru ilacı vermiyor,klasikleşmiş şeyleri veriyor genelde.

Nerede ikamet ediyorsunuz? Kanatlı uzmanı varsa önerelim.
Kanatlı uzmanına götüremedik yerini biliyorum lakin bize çok uzak. Arabayla gidilmesi lazım ama arabamız yok para biriktiriyorum taksiyle gitmeye çalışacağım. Ama gidene kadar en azından biraz olsun bir şeyler yapmak istiyorum. Toplu taşıma kullanırsak kuş çok hırpalanır diye düşünüyorum bir de kesinlikle kafesi dışında bir yerde durduramıyoruz ya kafeste olacak ya da dışarıda olacak taşıma çantalarını falan denedik ama kesinlikle durmuyor. Sadece taksi parası değil veteriner masrafları için de para biriktiriyorum bakalım az kaldı 1 - 1.5 haftaya denkleştirmiş olurum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Anladım. Hangi damlaları kullandınız peki? Gittiğiniz veterinerler ne dedi?

Gözü göremediğim için bir şey diyemiyorum kesin ama demlenmiş çay ile silmeyi denediniz mi?

MuhabbetKusumYumak

Yeni Üye
Anladım. Hangi damlaları kullandınız peki? Gittiğiniz veterinerler ne dedi?

Gözü göremediğim için bir şey diyemiyorum kesin ama demlenmiş çay ile silmeyi denediniz mi?
Tobrased, Gentagut, İnflased, Tobradex bir tane daha vardı adını hatırlayamıyorum şu an. Dediğinizi denemedik. Denemeli miyiz? Bu arada gözünün içi sapsarı katı bir şeyle dolmuş o sarılık aslında gözü diğeri göz kapağı durumu çok kötü!

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gözü çay demi ile dezenfekte edip teramisin göz merhemi sürün. Akşam sürüp ışıkları kapatın kaşımasın. Göz merhemi olmasına dikkat edin. İki çeşit teramisin var. Gün içinde de çay demi ile sık sık silin. Mesela makyaj pamuğuna çay demi ile ıslatıp tek sefer sürün atın. Üzerinde git gel yapıp aynı pamuğu gezdirmeyin. gündüzde yine dezenfekte sonrası saydığınız damlalardan elinizde olanı damlatın. Ben iyileşeceğine inanıyorum. 🙏🏻 Ayrıca bağışıklığı güçlü tutmak için gerwit multivitamin takviye verin.

MuhabbetKusumYumak

Yeni Üye
Gözü çay demi ile dezenfekte edip teramisin göz merhemi sürün. Akşam sürüp ışıkları kapatın kaşımasın. Göz merhemi olmasına dikkat edin. İki çeşit teramisin var. Gün içinde de çay demi ile sık sık silin. Mesela makyaj pamuğuna çay demi ile ıslatıp tek sefer sürün atın. Üzerinde git gel yapıp aynı pamuğu gezdirmeyin. gündüzde yine dezenfekte sonrası saydığınız damlalardan elinizde olanı damlatın. Ben iyileşeceğine inanıyorum. 🙏🏻 Ayrıca bağışıklığı güçlü tutmak için gerwit multivitamin takviye verin.
Kanatlı uzamanına gidene kadar dediklerinizi uygulayacağım damla olarak da gentagut düşünüyorum olur mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gentagut olur bence.

Üst Alt