• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşumun Geçmeyen Sorunları

bzdmsamett

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göğüste kabarıklık, krem rengi dışkı, ağızdan yem atma, uçma da sorun.
Kullanılan İlaç
Elektrolit, aminosol, maden suyu
Selamlar arkadaşlar, yaklaşık 3,4 gündür kuşumun dışkısında sorun var. Dışkıyı elime alıp ufaladığımda kum gibi dağılıyor, dışkının formu yerinde ancak rengi krem rengi. 2 gün elektrolit verdim geçmedi, 3 gündür suyuna soda katıyorum. Ayrıca bugün ağızdan 1 damla damlatarak verdiğim aminosol’ün ikinci günü, kuşumun göğüs kısmında gece uyurken belirgin bir şişkinlik oluyor, türlerini üfleyip baktığımda göğüs kafesindeki o ince uzun çizgi çok belirgin ve keskin olmasa da kendini hissettiriyor bu sebeple acaba kuruma hastalığı mı var diye endişe ediyorum ama hekim elinde kontrol ettiğinde olmadığını söyledi. Kuşum son dönemlerde yem tüketini olağandan fazla hale getirdi, sürekli yem yiyor (ak darı, kızıl darı) ve sürekli dışkılıyor. Kuş kumunu da bu süreçte yoğunlukla kullanıyor. Uçmasında ise ciddi bir performans kaybı var, hemen en yakın yere konuyor. İştahında hiçbir sorun yok ek takviyeleri de yiypr (yumurta, nane, havuç) fakat şunu fark ettim ak darı yerken bazen ağzından atıyor yemi, ve 1-2 dakika boyunca videoda gözültüğü üzere yemi ağzında geveliyor. Acaba kursak mantarı mı söz konusu ? Yardımlarınıza ihtiyacım var, bir türlü tedavi edemiyorum. Bu arada neşesi, ötmesi ve hareketi gayet enerjik. 🙏🏻

(Hocam forumdaki arkadaşlar yardımcı oluyorlar sağ olsunlar ancak sorunu çözemiyorum bir türlü ve çok endişeleniyorum, umarım mesajımı görürsünüz. Sizin görüşünüze ihtiyacım var. 🙏🏻@Şehmus BAKIR

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Vakit kaybediyorsunuz. Artık soda dır yada çok yeterli olmayan aminosol gibi takviyelerle olacak iş değil. Çocukta kuvvetli ihtimal pankreas var. Pankreas yağlı tohumları sindirmekte zorlanır daldarı ve diğer yağlı tohumlar vermeyin dedim ama pek dinlenilmiyor galiba. Ve kuş yese bile yediği besinleri vücut depolayamaz hasta olduğu için zayıflamaya gider. Lütfen kanatlı hekiminizi değiştirin. Şehmus bey de görünce elbet yorumda bulunur.

bzdmsamett

Yeni Üye
İyi akşamlar Aslı Hanım, evet sizin söylemeniz üzerine kafesinden çıkarttım fakat bugün hekimimiz kullanabileceğimizi söyledi onun üzerine takmıştım. Yine çıkarttım tabii ki. Güncel dışkı formunu gönderiyorum. Aminosol mu bu renkte olmasını sağlıyor emin değilim fakat diğer dışkılara göre rengi çok daha yeşilimsi, öyle ki ürik asit daha belirgin, ve biraz daha sulanmış gibi. İnşallah düzelecek. 🙏🏻❤

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bence hekiminizi gözden geçirin derim. Kuşun yağlı tohumlar yememesi gerekir. Geçen yine aynı bu renk dışkı attınız ben düzeldi sandım sonra yine krem dışkılamaya devam etti. Sorun devam ediyor yani. Sonra geç kalınmasın bazı şeyler için. Artık ilaç kullanmanız uygun olur.

Üst Alt