bzdmsamett
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Göğüste kabarıklık, krem rengi dışkı, ağızdan yem atma, uçma da sorun.
- Kullanılan İlaç
- Elektrolit, aminosol, maden suyu
Selamlar arkadaşlar, yaklaşık 3,4 gündür kuşumun dışkısında sorun var. Dışkıyı elime alıp ufaladığımda kum gibi dağılıyor, dışkının formu yerinde ancak rengi krem rengi. 2 gün elektrolit verdim geçmedi, 3 gündür suyuna soda katıyorum. Ayrıca bugün ağızdan 1 damla damlatarak verdiğim aminosol’ün ikinci günü, kuşumun göğüs kısmında gece uyurken belirgin bir şişkinlik oluyor, türlerini üfleyip baktığımda göğüs kafesindeki o ince uzun çizgi çok belirgin ve keskin olmasa da kendini hissettiriyor bu sebeple acaba kuruma hastalığı mı var diye endişe ediyorum ama hekim elinde kontrol ettiğinde olmadığını söyledi. Kuşum son dönemlerde yem tüketini olağandan fazla hale getirdi, sürekli yem yiyor (ak darı, kızıl darı) ve sürekli dışkılıyor. Kuş kumunu da bu süreçte yoğunlukla kullanıyor. Uçmasında ise ciddi bir performans kaybı var, hemen en yakın yere konuyor. İştahında hiçbir sorun yok ek takviyeleri de yiypr (yumurta, nane, havuç) fakat şunu fark ettim ak darı yerken bazen ağzından atıyor yemi, ve 1-2 dakika boyunca videoda gözültüğü üzere yemi ağzında geveliyor. Acaba kursak mantarı mı söz konusu ? Yardımlarınıza ihtiyacım var, bir türlü tedavi edemiyorum. Bu arada neşesi, ötmesi ve hareketi gayet enerjik. 
(Hocam forumdaki arkadaşlar yardımcı oluyorlar sağ olsunlar ancak sorunu çözemiyorum bir türlü ve çok endişeleniyorum, umarım mesajımı görürsünüz. Sizin görüşünüze ihtiyacım var.
@Şehmus BAKIR
(Hocam forumdaki arkadaşlar yardımcı oluyorlar sağ olsunlar ancak sorunu çözemiyorum bir türlü ve çok endişeleniyorum, umarım mesajımı görürsünüz. Sizin görüşünüze ihtiyacım var.
Ekli dosyalar
-
1,006.7 KB Görüntüleme: 9
-
1.8 MB Görüntüleme: 9