• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

KUŞUMUN GEÇMEK BİLMEYEN İSHALİ

Mirage

Yeni Üye
Merhaba aranıza yeni katıldım cevaplar için şimdiden teşekkürler kuşumun 4 aydır geçmek bilmeyen ishali var ne yaptıysam olmadı 1 hafta avidiar kullandım geçmedi sonrasında diazyme 256 kullandım halada veriyorum düzelmiyor dışkısının beyaz olan kısım tamemen şeffaf su şeklinde yapıyor yemini sade yem olarak değiştirdim ek hiçbir şey vermiyorum uzun zamandır keyfi yerinde enerjisi tam yerinde durmuyor kafesten bi müddet 2 hafta kadar çıkarmadık ama yine düzelme yok lütfen yardım yakınımda götürebileceğim veterinerde yok 😞

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun. 4 ay önce herhangi bir ek gıda takviyesi yapıyor muydunuz?

Merve00

Paylaşımcı
Çok teşekkürler insallah geçer peynir, fındık,fıstık yiyordu bunları kestim
Bunları kesmeniz çok çok iyi olmuş. Peynir özellikle çok zararlı. Fındık, fıstıkta tuzluysa en az peynir kadar zararlı. Muhtemelen onun etkileri olabilir ama daha iyi bilen biri yardımcı olur zaten. Geçmiş olsun

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Süt ürünleri kuşlar için zararlı sayılmakta. Dışkı öyle çok problemli bir dışkıya benzemiyor fakat fazla sıvı tüketiminin altında yatan sebebi öğrenmek gerek. Benim önerim herhangi bir ilaç vermeden önce probiyotik olarak Probiacti-bird, Entrobac, Zymeflor Birs, Powermax Probiyotik adlı ürünlerden hangisi makul ve ulaşılabilir ise birini elde edin. Bu evrede ek gıda vermeyin. Sade yemin dışında haftada 2-3 gün yulaf verilebilir. 2 hafta boyunca takip edin farklı durum olduğunda tekrar geri dönüş yaparsınız.

Mirage

Yeni Üye
Süt ürünleri kuşlar için zararlı sayılmakta. Dışkı öyle çok problemli bir dışkıya benzemiyor fakat fazla sıvı tüketiminin altında yatan sebebi öğrenmek gerek. Benim önerim herhangi bir ilaç vermeden önce probiyotik olarak Probiacti-bird, Entrobac, Zymeflor Birs, Powermax Probiyotik adlı ürünlerden hangisi makul ve ulaşılabilir ise birini elde edin. Bu evrede ek gıda vermeyin. Sade yemin dışında haftada 2-3 gün yulaf verilebilir. 2 hafta boyunca takip edin farklı durum olduğunda tekrar geri dönüş yaparsınız.
Diazyme 256 olan probiyotik ten daha mı etkili sizin önerdikleriniz acaba bilmediğimden soruyorum temin edicem inşallah

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Suyu musluk suyu mu kullanıyorsunuz. 4 aydır geçmeyen bir ishal ya kronik bir sorundan dolayıdır yada yediği içtiğinden dolayı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun görselini görebilir miyim? Yağlanma var mı? Devamlı salık mı ?

Mirage

Yeni Üye
Suyu musluk suyu mu kullanıyorsunuz. 4 aydır geçmeyen bir ishal ya kronik bir sorundan dolayıdır yada yediği içtiğinden dolayı.
Hiç musluk suyu vermedim içme suyu kullanıyorum ballı yem veriyordum 1.5 aydır ek hiçbir şey vermiyorum sade yem kullanıyorum (Garden Mix platin)

Son düzenleme:

Mirage

Yeni Üye
Kuşun görselini görebilir miyim? Yağlanma var mı? Devamlı salık mı ?
Video bırakmıştım yeni hali hayır devamlı salık değil günde 2 kere sürekli çıkıyordu kuşçu bi müddet çıkarma demişti avidiar kullandığımda 2 hafta kadar çıkarmadım çok aşabileşmisti günlük 15 dk çıkıyor diazyme 256 kullanıyorum 1 aydan fazla oldu oda işe yaramadı çok su içiyor hergün yarım suluk bitiyor neredeyse lütfen yardımcı olun

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Böbrek yetmezliği vs olabilir sadece ishal mi var farklı bir durum da söz konusumu

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşa süt ürünü çikolata ürünleri şekerli tuzlu gıdalar boyalı gıdalar vermeyiniz. Ballı krakerde önermem sağlık açısından bilgi amaçlı olması için yazıyorum insan değil bu ekmek vs vermeyin fazla bu kuşlar doğasında tohumlarla beslenen canlılar bitki tohumlarını yerler bazı meyve sebzeleri yiyerek hayatta kalan canlılar evcil hayvan beslenmeden önce doğasını güzelce araştırıp hayvanlarını evlerinde gibi hissettirmek en güzeli bunu yapmanızı öneririm kuşunuza illa birşey vermek istiyorsanız havuç verin haşlanmış yumurta verin yumurtanın kabuğunun zarını soyup kabuğunu verin semiz otu , nane, maydanoz sapı, kapya, elma , yeşil biber, çimlenmiş buğday, ceviz, fındık suyuna elma sirkesi katabilirsiniz (içindeki bakteri oluşumunu engeller ve yağlanmayı önler) kış aylarında sarmısaklı suyu dinlendirip suluğuna verin direncini arttırır. Bu şekilde beslenmenin her zaman hayvanların ömrünü uzatır :) şekerli tuzlu süt ürünleri gibi gıdalar hayvanlarda hem hastalığa hemde ömrünün kısalmasına yol açar. Sizin için sağlıklı olan her gıda kuşlar içinde geçerli değil. ☺

Mirage

Yeni Üye
Kuşa süt ürünü çikolata ürünleri şekerli tuzlu gıdalar boyalı gıdalar vermeyiniz. Ballı krakerde önermem sağlık açısından bilgi amaçlı olması için yazıyorum insan değil bu ekmek vs vermeyin fazla bu kuşlar doğasında tohumlarla beslenen canlılar bitki tohumlarını yerler bazı meyve sebzeleri yiyerek hayatta kalan canlılar evcil hayvan beslenmeden önce doğasını güzelce araştırıp hayvanlarını evlerinde gibi hissettirmek en güzeli bunu yapmanızı öneririm kuşunuza illa birşey vermek istiyorsanız havuç verin haşlanmış yumurta verin yumurtanın kabuğunun zarını soyup kabuğunu verin semiz otu , nane, maydanoz sapı, kapya, elma , yeşil biber, çimlenmiş buğday, ceviz, fındık suyuna elma sirkesi katabilirsiniz (içindeki bakteri oluşumunu engeller ve yağlanmayı önler) kış aylarında sarmısaklı suyu dinlendirip suluğuna verin direncini arttırır. Bu şekilde beslenmenin her zaman hayvanların ömrünü uzatır :) şekerli tuzlu süt ürünleri gibi gıdalar hayvanlarda hem hastalığa hemde ömrünün kısalmasına yol açar. Sizin için sağlıklı olan her gıda kuşlar içinde geçerli değil. ☺
Bilgilendirme için teşekkürler neyi olabilir konusundada bilgilendirseydiniz sevinirdim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bilgilendirme için teşekkürler neyi olabilir konusundada bilgilendirseydiniz sevinirdim
3,4g bildiğimiz leblebi ver varsa arıtmadan su ver veya marketten hazır su al kuşun görüntüsünde yağlanma dışında birşey göremedim su yüksekliğinide bir kalemle çiz tüketim miktarına bakalım

Mirage

Yeni Üye
3,4g bildiğimiz leblebi ver varsa arıtmadan su ver veya marketten hazır su al kuşun görüntüsünde yağlanma dışında birşey göremedim su yüksekliğinide bir kalemle çiz tüketim miktarına bakalım
İnşallah faydalı olur şuan dediklerinizi yaptım zaten hep hazır su veriyorum teşekkürler