• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun gagası fazla mı uzun?

ömer_1

Yeni Üye
Sultan papağanımın gagasının uzun olduğunu düşünüyorum. Veterinere götürdüm, kendisi pek bilmiyormuş kuş alanını; araştırırım, yapabilirsem yaparım, dedi.

Ben törpü alsam ucundan çok az törpülesem diyorum. Sizce ne yapmam lazım?

Kuyruksuz ve kanatsız olması bitinden kaynaklı, veterinere götürdüm, 2 ilaç verdi. Merak eden varsa söyleyeyim dedim.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sultan papağanımın gagasının uzun olduğunu düşünüyorum. Veterinere götürdüm, kendisi pek bilmiyormuş kuş alanını; araştırırım, yapabilirsem yaparım, dedi.

Ben törpü alsam ucundan çok az törpülesem diyorum. Sizce ne yapmam lazım?

Kuyruksuz ve kanatsız olması bitinden kaynaklı, veterinere götürdüm, 2 ilaç verdi. Merak eden varsa söyleyeyim dedim.
Kuşunuzda bit mi var? Hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Gagası biraz uzun evet kendiniz yapabilirseniz yapın

ömer_1

Yeni Üye
Kuşunuzda bit mi var? Hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Gagası biraz uzun evet kendiniz yapabilirseniz yapın
Abla biz buraya yazdık aylar önce, hesabımdan görebilirsen 2024 diyor. O zamanlar veteriner bilmiyorduk, buradan ilaç aldık onları kullandık, baktık fayda olmuyor, en son bulduk bir tane kaliteli veteriner ki bulunduğum bölgede aralarından en kalitelisi yoksa kuş alanında bilgiside pek yokmuş, bana 2 tane ilaç verdi, biri vitamin, diğeri bit ilacı. Bit ilacını haftada 1 kere kullan dedi, baya azaldı biti. En son ayağını kemirmişti kaşıntıdan. Artık tüyleri falan parladı, eskiden kanadını çırpınca 1 ya da 2 dipçik düşerdi artık 2 kanat çırpmada 1 falan düşüyor, azaldı Allah'a şükür.

Törpü ile mi yapayım yoksa tırnak makası ile ucundan keseyim mi? Nasıl alıştırabilirim? Veya tutup mu yapayım? Zorlamak istemiyorum ama sağlığı için yaparım.

Geç cevap için kusura bakmayın, işim çıktı biraz.

İlaçlar: Turbo Start-K Avıan ve Avromec

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Abla biz buraya yazdık aylar önce, hesabımdan görebilirsen 2024 diyor. O zamanlar veteriner bilmiyorduk, buradan ilaç aldık onları kullandık, baktık fayda olmuyor, en son bulduk bir tane kaliteli veteriner ki bulunduğum bölgede aralarından en kalitelisi yoksa kuş alanında bilgiside pek yokmuş, bana 2 tane ilaç verdi, biri vitamin, diğeri bit ilacı. Bit ilacını haftada 1 kere kullan dedi, baya azaldı biti. En son ayağını kemirmişti kaşıntıdan. Artık tüyleri falan parladı, eskiden kanadını çırpınca 1 ya da 2 dipçik düşerdi artık 2 kanat çırpmada 1 falan düşüyor, azaldı Allah'a şükür.

Törpü ile mi yapayım yoksa tırnak makası ile ucundan keseyim mi? Nasıl alıştırabilirim? Veya tutup mu yapayım? Zorlamak istemiyorum ama sağlığı için yaparım.

Geç cevap için kusura bakmayın, işim çıktı biraz.

İlaçlar: Turbo Start-K Avıan ve Avromec
Estağfurullah ablacım, istersen törpüyle istersen minicik tırnak makasıyla yapabilirsin, azalmasına da çok sevindim, mutlaka haftada 2 kez bt amin forte ver 🙏🌸

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba tırnak makası sıfır olmalı yani hiç kullanılmamış. Buna çok dikkat edin. İkincisi ucundan alacaksınız gaga ucunu sivri şekilde bırakmalısınız küt şekilde olmamalı. Yapamazsanız işin ehli uzmandan destek almanız uygun olur.

Üst Alt