• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun fazla mürekkep balığı kemiği yemesi

egrkalış

Aktif Üye
Dişi olan kuşun hamile olduğunu düşünüyorum ve bugun yeni mürekkep balıpı kemiği aldım baya fazla yiyor erkek olanında yemesine izin vermiyorki normalde herşeyi paylaşırlar

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Hamile olduğunu düşünüyorsanız normaldir fazla tüketmesi. İhtiyacı kadar tüketir merak etmeyiniz, bu dönemde ona haftada 2-3 kez sebze salatası da yapabilirsiniz.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hamile olduğunu düşünüyorsanız normaldir fazla tüketmesi. İhtiyacı kadar tüketir merak etmeyiniz, bu dönemde ona haftada 2-3 kez sebze salatası da yapabilirsiniz.
Hocama katılıyorum bu durum çok normaldir. Tunekte videosunu görelim dıskıda büyüme varmı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafesiniz kuş beslemek için hiç uygun değil. Tahta tünek kullanın. Yuvalık içerde olmaz. Temizlemeniz çok zor olur. Temizlemek için çıkardığınızda yuva terki yaşarsınız. Daha yolun başındayken uygun, büyük ,çift kapılı, tahta tünekli bir kafes edinin. Yada yuvalığı çıkarıp ürünlerine müsade etmeyin.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu kafes hiç uygun deil öğünde belirtmiştim. Böyle baya sıkıntı yaşarsınız bir an önce değiştirin. Yada yavru almayınız yuvalık içerde olmaz temiz ligini yapamazsınız. Ve yuvalıgı asagı takmısınız. Kuşlar yuvalıgı yükseğe yaparlar. Dıskısınıda görelim ama kafesi kesinlikle değiştirin :)

egrkalış

Aktif Üye
Kafesiniz kuş beslemek için hiç uygun değil. Tahta tünek kullanın. Yuvalık içerde olmaz. Temizlemeniz çok zor olur. Temizlemek için çıkardığınızda yuva terki yaşarsınız. Daha yolun başındayken uygun, büyük ,çift kapılı, tahta tünekli bir kafes edinin. Yada yuvalığı çıkarıp ürünlerine müsade etmeyin.
Şöyle yaptım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet kafes uygun değil, ortası çukur yuvalığa folluklu denir, üretim sürecinde kalamar kemiği çok önemli yer normaldir, haftada bir kez yumurta maması yapın verin ek olarak sebze salatası da yapabilirsiniz ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yani yenisini alamayacak durumdaysanız bir öncekindense böyle daha iyi. Yuvalık ağzınada bir tünek koyun girip çıkmaları kolay olsun. Erkek kapıda bekleme vs yaparken zorlanmaz. Yuvalığınız içerisinde plastik folluk mutlaka olsun.

Üst Alt