• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! kuşumun durumu çok kötü - enfeksiyon

beyyza02

Müdavim
merhabalar aşağıda kalıyor diye yeni konu açtım. kuşum salyalı kusuyor dışkısında baloncuklar var yemek yemiyor. veterinere gittik fungi stop vs. işe yaramaz dedi bu reçeteyi yazdı. kursağa yakın bir yerde sol tarafta şiş varmış. enfeksiyon kapmış. geç kaldığımı ve her şeye hazırlıklı olmamı söyledi. nr yapmam gerek lütfen yardım edin besleme konusunda da ağızdan verin dedi hiç kursağa in falan demedi ben de besleme konusunda tecrübesizim.

beyyza02

Müdavim
Ankara Sincandayım üretici biri varsa yardımcı olabilir mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi şöyle soyliyim kursak mantarı başta zeolitli elle besleme yapılsaydı bu kadar ilerlemezdi yani müdahalede gecikme olduğunu düşünüyorum hâlâ bu verilen ilaçların şimdi verilmesinden yana değilim öncesinde kuşu besleme ile toparlamak lazım yani eğer denildiği gibi durumu çok kötüyse zaten Kendi kendine yiyemez yiyorsa bile az beslenir hasta kuşların kilo kaybı olur o kilo kaybını durduramazsak sonu kötü oluyor malesef 😔

beyyza02

Müdavim
Şimdi şöyle soyliyim kursak mantarı başta zeolitli elle besleme yapılsaydı bu kadar ilerlemezdi yani müdahalede gecikme olduğunu düşünüyorum hâlâ bu verilen ilaçların şimdi verilmesinden yana değilim öncesinde kuşu besleme ile toparlamak lazım yani eğer denildiği gibi durumu çok kötüyse zaten Kendi kendine yiyemez yiyorsa bile az beslenir hasta kuşların kilo kaybı olur o kilo kaybını durduramazsak sonu kötü oluyor malesef 😔
konularıma da bakarsanız görebilirsiniz kusmayla ilgili bir konu açmıştım probiyotik grit kum gibi öneriler geldi. hafif enfeksiton var dendi. ben de 5 6 gün önce önlem olarak kullanmak için Fungi mix aldım dün geldi. ve dün akşam kuş kusmaya başladı.sonra bir anda iyi oldu ve yine sonuç bu. yani Dışkıda sıkıntı halsizlik iştahsızlık asla yoktu. yani gözlemle bu kasar kötü olduğunu anlayamazdım inanın. şimdi elle besleme aparatıyla kursağa inmeye korkuyorum boğulursa diye.

beyyza02

Müdavim
merhaba veteriner iştah açıcı ve kusmasını kesmek için ilaç vermişti onun sayesinde kuş az az darı yiyor neşesi daha çok yerinde takviye yapmadım. şimdi vitaform vereceğim ölçüsünü ayarlamak bidaz zor, bu suyu seyreltmeli miyim?

Murat Halisdemir

Müdavim
Veteriner dediğini uygula beslenemiyosa ağızdan şırınga besliyebilirsin düzelene kadar fungi stop işe yarar bi ürün fungi mix aynı ben kullandım ama seninki ilerlemiş baya ağızdan damlat yazmış sen destek olman lazım kuşa düzelene kadar geçmiş olsun İnşAllah düzelir hem aç kalmasın ona dikkat et

beyyza02

Müdavim
Veteriner dediğini uygula beslenemiyosa ağızdan şırınga besliyebilirsin düzelene kadar fungi stop işe yarar bi ürün fungi mix aynı ben kullandım ama seninki ilerlemiş baya ağızdan damlat yazmış sen destek olman lazım kuşa düzelene kadar geçmiş olsun İnuşAllah düzelir hem aç kalmasın ona dikkat et
veteriner bir şeyler yemeye çalışıyor ilaçtan sonra iştahı açılır demişti şu anda sürekli yulaf ve darı uzatıyorum yiyor su içiyor. veterinerle ilerliyorum. bunlarla beraber Fungi mix ağır gelir diye başlamadım ama diğerlerine önlem olarak verdiğim Fungi mixi de içti az önce🤦‍♀️🤦‍♀️

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok fazla ilaç takviyesi yapma bakteriyel enfeksiyon önce manta enfeksiyonu sonra tedavi edilir

beyyza02

Müdavim
merhabalar, kuşum çok daha iyi. keyfi karantinada olduğu için yerinde olmasa da enerjisi, iştahı iyi daha da iyi olacak inşallah. fazlaca yaramaz olduğundan veteriner yeniden enfeksiyonu incelemedi ama iyileştiğini umut ediyorum, diğerlerinde de çok az kusmaya çalışma hareketi olduğu için 3 gün antibiyotik vereceğim zaten hasta kuşumla yem kusma vs olmuştu hastayken.

Bahar Y.

Müdavim
merhabalar, kuşum çok daha iyi. keyfi karantinada olduğu için yerinde olmasa da enerjisi, iştahı iyi daha da iyi olacak inşallah. fazlaca yaramaz olduğundan veteriner yeniden enfeksiyonu incelemedi ama iyileştiğini umut ediyorum, diğerlerinde de çok az kusmaya çalışma hareketi olduğu için 3 gün antibiyotik vereceğim zaten hasta kuşumla yem kusma vs olmuştu hastayken.
Çok sevindim bir daha tekrarlamaz inşallah 😊

EnesGenç

Eski Forumcu
İyileşiyor olmasına sevindim inşallah tamamen atlatir ksunuz . Bizim kusumuzun da kusmasi vardı kursak mantarı denmişti kullandık daha yenilere bir daha kusdu . Geçen kusdugunda abim suyuna sirke damlatmis . Ve kusmasi kesildi . Siz de deneyin derim

beyyza02

Müdavim
İyileşiyor olmasına sevindim inşallah tamamen atlatir ksunuz . Bizim kusumuzun da kusmasi vardı kursak mantarı denmişti kullandık daha yenilere bir daha kusdu . Geçen kusdugunda abim suyuna sirke damlatmis . Ve kusmasi kesildi . Siz de deneyin derim
inşallah... kusma önlemek için ilacımız var olmazsa bunu denerim teşekkğrler🙏

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
inşallah... kusma önlemek için ilacımız var olmazsa bunu denerim teşekkğrler🙏
Tedavi sonrası vitamin kullanımı önemli kullanılan ilaçlar ve atlatılan hastalık kuşun bağışıklık sistemini etkiler tekrar direnç kazanması için ilaç tedavisi bitiminde vitamin takviyesi. Mama vs bağışıklığı arttıran ek gıda verin

beyyza02

Müdavim
Tedavi sonrası vitamin kullanımı önemli kullanılan ilaçlar ve atlatılan hastalık kuşun bağışıklık sistemini etkiler tekrar direnç kazanması için ilaç tedavisi bitiminde vitamin takviyesi. Mama vs bağışıklığı arttıran ek gıda verin
multivitwminim var ama açalı 5 buçuk ay oldu kullanmak istemiyorum pek... veterinerimiz toparlanması için c vitamini verdi tek başına yeterli olur mu acaba , darı yulaf maydonoz sapı şeklinde beslenmemiz şu aralar. darıya alıştı yeme dönmek sıkıntı gibi....

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
multivitwminim var ama açalı 5 buçuk ay oldu kullanmak istemiyorum pek... veterinerimiz toparlanması için c vitamini verdi tek başına yeterli olur mu acaba , darı yulaf maydonoz sapı şeklinde beslenmemiz şu aralar. darıya alıştı yeme dönmek sıkıntı gibi....
Maydanoz sapı çok verme ishal eder baska vitamin kullanmanı öneririm. 6 ay açıldıktan sonra bitmesi gerekiyor vitaminin. Çeşitli vitamin önerilerimiz mevcut forumda. Gervit w en çok tercih edilen

beyyza02

Müdavim
Maydanoz sapı çok verme ishal eder baska vitamin kullanmanı öneririm. 6 ay açıldıktan sonra bitmesi gerekiyor vitaminin. Çeşitli vitamin önerilerimiz mevcut forumda. Gervit w en çok tercih edilen
gerwit w var bende de ama veteriner hiç olumlu konuşmadı, ama ben fayda ettiğine inanıyorum buradan devam edeceğim yine... sürekli darı yediği için sapı fazla veriyorum dengelesin diye. teşekkür ediyoruz 🙏