• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Dışkısında Hava Baloncuğu Var

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kullanılan İlaç
Flagyl
Merhabalar.
Kuşumun dışkısı önce açık yeşil renkte idi.Aspur verince düzeldi ama aspuru vermeyi kesince tekrar eski haline döndü.
Veteriner antibiyotik vermişti.Beş gün kullandım. Ardından probiyotik ve vitamin takviyesi yaptım ama yine düzelme olmadı.
Belki yediği yemden olabilir diye kaliteli yem aldım, suyunu kapalı su kullanıyorum. Gaga taşını bilinmeyen bir markadan almıştım ondan olmaz belki ama ne olur ne olmaz diye attım onu. :)
Günün 8 saati kadar kafes dışında.Bizim dokunduğumuz yerlere de dokunuyorlar haliyle belki parazit falan olmuş olabilir mi?
Bugün tüylerini kabarttığını farkedince dışkısına baktım kabarcık vardı.
İnternetten baktım ama kesin bir bilgi bulamadım, bağırsak enfeksiyonu olabilir denmiş bir yerde ama hangisi bilemedim. :)
Sizce neden böyle olmuş olabilir?
Ne yapmam gerekir? Diğer kuşlarımdan ayırıp farklı bir kafese mi koymalıyım?
Veteriner kanatlı uzmanıydı bu yüzden tekrar gitmeyi düşünüyorum ama sizinde değerli fikirlerinizi almak istedim.
Teşekkür ederim şimdiden.

*Eğer konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. :)
Ekli dosyayı görüntüle 13596

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba ekliyorum hemen.
Yemesinde bir sıkıntı yok daldarı koydum hemen yemeye başladı,kafeste acıktığında da yem yiyor, sdece sadece pek uçmuyor o yüzden genelde durduğu yerde kalıyor arada yer değiştiriyor. Bu yüzden enerjisi nasıl anlayamadım pek.Tüylerini kabartınca dikkatimi çekti. Geldiğinde bir kanadı diğerine göre küçüktü ve 15 aylık olmasına rağmen hiç kafesinden çıkarılmamış.Pek uçmamasını buna bağlıyordum ama başka sorun yoktur inşallah.
Birde kalamar kemiğini çok tüketiyor.Bu kalsiyum eksikliğini mi gösterir?
Son olarak yanındaki erkeği ayırayım mı kafesten?
Ekli dosyayı görüntüle 13601Ekli dosyayı görüntüle 13602

Şimdi dışkıda değişme var mı diye baktım bu şekilde beyazımsı.

Ekli dosyayı görüntüle 13603

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tamam eve geçince ayırayım. Teşekkür ederim,öyle yapalım o zaman. :)

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Kuş bence iyi görünüyor yediği bir şeyden dolayı değişiklik göstermiş olabilir

hayvansever

Yeni Üye
Tedbir amaçlı kuşları ayırın. Kafes altına peçete sererseniz dışkı rengi ve yayılımı daha iyi anlaşılır. Baloncuk olan dışkıların rengi çok koyu geldi bana ayrıca üratta fazlalık var gibi kalsiyumu çok tükettiğinden de olmuş olabilir. Kalsiyumun fazla tüketimi dışkılarda böyle kristalleşme yapabiliyor. Dişiler yumurtlamaya yakın kalsiyumu çok tüketebiliyorlar dışkılarda da böyle değişimler görülebiliyor fakat sonradan düşmediyse dışkıda yem gördüm. Peçete koyun altına daha sağlıklı yorumlanır ustalarda bakar.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
Ayırdım diğer kuşlardan.
Çok şükür keyfi yerinde,çok hareketli bir kuş değildi zaten ama yem yemesi ve gerektiğinde kafeste hareket etmesi falan doğal. Tüy kabarması ve dışkıdaki değişim dışında diğerleri normal.

Eve geçince dediğiniz gibi peçete koyup daha net halini de atarım. :)

Dışkıda yem yok, büyük ihtimalle yanına düştüğünden öyle görünmüştür.Dünden beri takibini yapıyorum dışkının çünkü. :)
Çiftleşme olmadı kuşlarda hiç ama ben görmeden olduysa bilemiyorum tabi. Kalamar kemiğini çok fazla tükekiyordu.Öncesinde de gaga taşını çok tüketiyordu. 2 günde bitiriyordu. Kalamar kemiğini de öyle gidip gelip kemiriyor kafeste. Ben kalsiyum eksikliğinden yapıyordur diyordum ama bu kadar fazla tükettiği için mi oldu acaba? Kalamar kemiğini alayım mı kafesten?

Veterineri aradım bana karaciğer ya da pankreas sorunu olabilir veteriner fakültesine götürün dedi ama pankreasta tamamen beyaz oluyor diye biliyorum ben ama gri dışkı da ondan mıdır acaba? Çok soru sordum kusura bakmayın ama biraz acemilik birazda kuşuma bir şey olmasını istemediğim için aklımdakileri soruyorum.😊

hayvansever

Yeni Üye
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
Ayırdım diğer kuşlardan.
Çok şükür keyfi yerinde,çok hareketli bir kuş değildi zaten ama yem yemesi ve gerektiğinde kafeste hareket etmesi falan doğal. Tüy kabarması ve dışkıdaki değişim dışında diğerleri normal.

Eve geçince dediğiniz gibi peçete koyup daha net halini de atarım. :)

Dışkıda yem yok, büyük ihtimalle yanına düştüğünden öyle görünmüştür.Dünden beri takibini yapıyorum dışkının çünkü. :)
Çiftleşme olmadı kuşlarda hiç ama ben görmeden olduysa bilemiyorum tabi. Kalamar kemiğini çok fazla tükekiyordu.Öncesinde de gaga taşını çok tüketiyordu. 2 günde bitiriyordu. Kalamar kemiğini de öyle gidip gelip kemiriyor kafeste. Ben kalsiyum eksikliğinden yapıyordur diyordum ama bu kadar fazla tükettiği için mi oldu acaba? Kalamar kemiğini alayım mı kafesten?

Veterineri aradım bana karaciğer ya da pankreas sorunu olabilir veteriner fakültesine götürün dedi ama pankreasta tamamen beyaz oluyor diye biliyorum ben ama gri dışkı da ondan mıdır acaba? Çok soru sordum kusura bakmayın ama biraz acemilik birazda kuşuma bir şey olmasını istemediğim için aklımdakileri soruyorum.😊
Kemirme iç güdüsüylede bu kadar sık tüketiyor olabilir. Kafesten almanız stres yaratabilir belki bence biraz daha gözlemleyin. Kuşu sıcak tutun üşütmüş olma ihtimali için. Karaciğerde üratta sarı,yeşillenme görülebilir; pankreasta full beyaz katı dışkılama oluyor. Kendi kanatlı hekimim ürat fazlalığı için suluğa karbonat eklememi tavsiye etmişti ama şu aşamada ben kalamar kemiğini fazla tükettiği için böyle dışkıladığını düşünüyorum kuşunuzun. Peçete üzerine yaptığı dışkılarıda paylaşınca tekrar yardımcı olmaya çalışalım.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tamam ddediğiniz gibi yapıyorum o zaman.

Peçete koydum şimdi, dışkı olduğu zaman fotoğrafınıda atarım.
İlginiz için teşekkür ederim. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkı biraz daha iyiye dönmüş yukarda bir arkadaşın dediğine katılıyorum fazla kalsiyum dışkıda değişim yaratır ve bağırsaklari zedeler bu yüzden mineral verin tuketsin ayrıca versele laga avichol karaciğer koruma temin ediniz 👍 flagy kullanmadan önceki rahatsızlığı neydi? Ne şikayet üzerine kanatlı uzmanına götürdunuz? kanatlı uzmanına götürdunuz zaman ne teşhis koydu? Varsa önceki dışkı resmi görebilir miyim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet düne göre daha iyi sanki ama bir dışkısında yem gördüm diğerlerinde yoktu, bu normal midir? Googledan bakınca megabakteri falan olabilir diye yorumlar okudum ama bütün dışkılarda yem olmadığı için o değildir diye umuyorum yine de insan endişe etmeden duramıyor.

Mineral derken mineral blok mu acaba? Quik marka mineral blok kullanıyorum, biraz rengi falan değişik acaba onunda etkisi olabilir mi? Eğer mineral blok değilse hangi minerali alayım ve kalsiyum fazlalığı için ne önerirsiniz peki? Suyuna karbonat mı katayım? Kalamarı çıkarayım mı? :)

Karaciğer koruma için tollyamed multivitaminde var diye onu kullanıyordum ama önerdiğiniz ilacı da en kısa zamanda temin edeceğim.

Bütün kuşlarımı kontrole götürmüştüm aslında,dışkıları görünce ishal olduğunu söyledi,bu yüzden bu ilacı verdi.Diğerlerine direkt ağıza damlatırken bu kuş biraz yabani olduğu için suyuna katarak verdim.
Önceki dışkıları var mı bir bakayım eğer silmediysem fotoğraflarını atarım.

Son olarak diğer kuşların dışkıları normal mi acaba? Çok soru sordum kusura bakmayın.👀

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hafif karaciğer sorunu var gibi geldi banada şehmus abinin dediği gibi karaciğer koruyucu kullanın bir süre düzelecektir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim. :)
Şimdi siparişini veriyorum avicholun.
Bunun kullanımı nasıl olacak peki? Kutu üzerinde yazıyor mu? Birde diğer kuşlarıma da koruma amaçlı kullanmamda sıkıntı olur mu yoksa bu kuşumda mı kullanayım sadece.

Birde bu hastalık bulaşıcı mıdır? Diğerleri kafesten çıkınca o da çıkmak istiyor.Çıkarsam sorun olur mu? 😊

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Grit kum olabilir,bir süre kalamar vermeyin yaklaşık 2 ay vermeyin avichol üzerinde yazar takılırsaniz bize yazın yardımcı olalım 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İlacı sipariş ederken grit kuş kumuda almıştım isabet olmuş. :)
Kalamar kemiğini çıkardım,ilaç gelince kullanmaya başlarım.

Erkek kuş ile aynı kafeste olmasında bir sakınca yoktur umarım.

Birde acil olmayan ama benim sormak istediğim sorular var. Bunun için tek bir başlık var mı? Forumda biraz gezindim ama göremedim. Yoksa her soru için ayrı konu mu açmak gerekiyor? 😊

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim.😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar tekrardan.
İlaç bugün geldi ama kullanım şekli içinde normal suluğa göre bir anlatım yok. Vitamin gibi bir suluğa üç dört damla mı damlatılacak? Birde kaç gün kullanılacak? İlaç gibi beş gün mü yoksa vitamin gibi haftada bir iki kere mi? :)

Birde dikkat ettiğim kadarıyla kuşun tüylerini kabartması kafes dışında iken oluyor,kafes içinde normal duruyor.Bu üşüdüğü için midir acaba yoksa bu sıkıntıyla mı alakalıdır?

Son olarak bunu bütün kuşlar için kullanabilirim değil mi? :)
Ekli dosyayı görüntüle 13665

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim. O zaman bugün başlayım kullanmaya. 1 litre suya 10 ml atılır yazılmış ilacın üzerinde. Normal suluğa 5 damla yeterli olur değil mi? 😊