• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun dışkısında bir problem var mı ?

erenunl

Müdavim
Öncelikle merhaba bugün kuşları gözlemlerken ikisininde dışkısının sulu olduğunu fark ettim ve biri ishal oldu sanırım havalardan diye düşünüyorum çünkü yeme içme mama ve vitamin takviyelerinde bir problem yok kuş kumu da kullanıyorlar
Ekli dosyayı görüntüle 10174Ekli dosyayı görüntüle 10175Ekli dosyayı görüntüle 10176Ekli dosyayı görüntüle 10177Ekli dosyayı görüntüle 10178
Dışkıları böyle bunu görünce hemen oda ısısını biraz daha arttırdım kuşun yemesi içmesi enerjisi dört dörtlük ikisininde fakat dışkı böyle olunca korkuyor insan ne de olsa can , yorumlarınızı bekliyorum 🙂

erenunl

Müdavim
Keyifleri böyle erkek kuş gaga gıcırdatıyor bile sadece tek sorun dışkı konusu bir de az önce dişi kendini temizlerken sanırım tüylerden pek bilmiyorum da hapşırdı

erenunl

Müdavim
Sıcaklığa vs göre anlık dışkı değişimi olabiliyor bence ciddi bir sorun yok. Ama aynı şekilde yapmaya devam ederse tekrar bakalım
Yok dışkısı şimdi yeşilimsi oldu sıcaktan ve havadan dolayı galiba ama bir katılık yok yinede ishal probiyotigim bitti hemen sipariş ettim umarım ciddi durumları yoktur

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yok dışkısı şimdi yeşilimsi oldu sıcaktan ve havadan dolayı galiba ama bir katılık yok yinede ishal probiyotigim bitti hemen sipariş ettim umarım ciddi durumları yoktur
Mamanin içeriğinden dolayı olabilir takipte kalin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Videoya bakınca ilk kuşun bir derdi var diyecektim ki diğerini ileride görünce derdini anladım 😅 bari kafeslerini birleştir eziyet etmesinler 😂 dışkiyi beğenmedim yedikleri ile ilgili veya strese dayalı olduğunu düşünüyorum bu yüzden takipte olalım 👍

erenunl

Müdavim
Videoya bakınca ilk kuşun bir derdi var diyecektim ki diğerini ileride görünce derdini anladım 😅 bari kafeslerini birleştir eziyet etmesinler 😂 dışkiyi beğenmedim yedikleri ile ilgili veya strese dayalı olduğunu düşünüyorum bu yüzden takipte olalım 👍
Yanyana koydum şimdi ilk görülen erkek kuşum dişiyi görünce oraya buraya atlıyor bağırıyor 😅😅 enerjide bir problem yok da dışkıyı kafaya takmıştım

erenunl

Müdavim
Yanyana koydum şimdi ilk görülen erkek kuşum dişiyi görünce oraya buraya atlıyor bağırıyor 😅😅 enerjide bir problem yok da dışkıyı kafaya takmıştım
Yumurta mamasını sık veriyorum ondan olabilir mi yavru bakıyor diye dişiye her gün yumurta maması veriyorum

hasan111

Aktif Üye
Dişi olan kuşun rengi çok güzel maşallah tüyü kadar ömrü olsun keratanın

erenunl

Müdavim
Şehmus abi bu dışkı nasıl sence ilk defa gördüm böyle bir şey ?
Ekli dosyayı görüntüle 10245Ekli dosyayı görüntüle 10246Ekli dosyayı görüntüle 10247
@Şehmus BAKIR @Taha parazitden şüphelendim tüm kafesi sirke ile sildim şuan normal ishal gibi

Son düzenleme:

erenunl

Müdavim
Ve az önce yavruları incelerken daha önceden bahsettiğim yavru sol ayağının üzerine basmıyor pek genelde yumruk şeklinde tutuyor düz tutunca da parmakları düz durması gerekirken yamuk duruyor düzeltilebilir bir şey ise nasıl yapacağım bir fikriniz varsa belirtirseniz sevinirim @Tuğrul Bey @Taha

Son düzenleme:
Üst Alt