Kuşumuz Paşa'nın 25 Ocak gibi ishal olduğunu fark ettik, dışkısı yeşilimsiydi ve altındaki havlu kağıt yeşil renkli bir su emmiş gibiydi. Çok mu marul verdik diyip 4 gün probiyotik kullandık ve 31 Ocak gibi dışkısı tamemen normale dönmüştü. Fakat sonra 4 Şubat gibi bu durumun tekrarladığını fark edip bir veterinere danıştım. Bağırsakları için muzlu bir antibiyotik verdi ne yazık ki ismini bilmiyorum ilacın. 5 Şubat akşamı ilacı ilk kez vermeden önce öğürüyor gibi hareketler yaptığı için beş dakika izledim ve ağzından bulanık beyaz renkli bir sıvı kustu. Veterinere bunu söyleyince mikostatin almamı söyledi. 9 Şubat gibi dışkısı yine normale döndü. Ama yine 12 Şubat akşamı dışkısının yine değiştiğini ishal gibi altında koyu yeşil bir su olduğunu fark ettik. Antibiyotiğe tekrar başladık. İlk iki gün dışkıdaki sıvı miktarı artıyor gibi göründüğü için veterinere tekrar sordum o da dışkıdaki beyaz kısmı göremeyince karaciğer için Avicare Silybum Marianum verdi suluğuna az miktar su ile birlikte dört beş damla koydum. 16 Şubat pazar gibi yine toparlar gibi oldu fakat tamamen düzelmedi. Biz de antibiyotiği kesmeye karar verdik. Tüm tedavi sürecini hatırladığım kadarıyla ve geçmiş dışkı fotoğrafları ile birlikte excel dosyasında toparladım, bakabilirsiniz. (excel tablo)
Şu an hala suluğunda avicare damlasından var ama dışkısı daha önce hiç görmediğim bir şekilde uzun ince, bir ucu koyu yeşil başlayıp sonra rengi giderek açılıyor. Bugünden fotoğrafını aşağı ekledim (Kağıdı sabah değiştirmiştim). Bugünden bir video da ( link ) çektim. Kuyruğu videoda sekiyor gibi ama her zaman öyle değil. Şu an kabarık oturuyor, hareketsiz ve neşesiz, tedavi sürecinde bu durumlar da çok dalgalıydı daha doğrusu. İşe gittiğim için sabahki durumu nasıl bilmiyorum ama iştahı kesilmedi ve sularından içiyor. Bu arada yem olarak Versele Laga kullanıyoruz aldığımızdan beri. Yaklaşık 3 ya da 3.5 yaşında olması lazım.
Bu dalgalanmalı iyileşme sürecini çözemedik, ne yapabiliriz bilmiyoruz. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, kusura bakmayın uzun uzun yazdım.

Şu an hala suluğunda avicare damlasından var ama dışkısı daha önce hiç görmediğim bir şekilde uzun ince, bir ucu koyu yeşil başlayıp sonra rengi giderek açılıyor. Bugünden fotoğrafını aşağı ekledim (Kağıdı sabah değiştirmiştim). Bugünden bir video da ( link ) çektim. Kuyruğu videoda sekiyor gibi ama her zaman öyle değil. Şu an kabarık oturuyor, hareketsiz ve neşesiz, tedavi sürecinde bu durumlar da çok dalgalıydı daha doğrusu. İşe gittiğim için sabahki durumu nasıl bilmiyorum ama iştahı kesilmedi ve sularından içiyor. Bu arada yem olarak Versele Laga kullanıyoruz aldığımızdan beri. Yaklaşık 3 ya da 3.5 yaşında olması lazım.
Bu dalgalanmalı iyileşme sürecini çözemedik, ne yapabiliriz bilmiyoruz. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, kusura bakmayın uzun uzun yazdım.