• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun dışkısı normal mı

Boncuğum

Aktif Üye
6 yaşındaki muhabbet kuşum biz ne yersek yemek istiyor bizde bazen veriyoruz, her akşam biz fıstık yerken ona da 1 2 tane yediriyoruz ve sabahları kahvaltıda maydanoz ve salatalık görünce yemek istiyor ve 2 3 günde bir de maydonoz ve salatalık yiyor, kafesinde kuş kumu var fakat yediğine rastlamadım yemine karıştırdım, ve çok fazla yem yiyor dışkısı da bu şekilde hiç bi zaman sağlıklı dışkı görüntüsü yok sizce kuşumun rahatsızlığımı var yoksa yediklerinden kaynaklı mı

Emre A.

Tutkulu
ek gıda vermeyi kesin 3 gün ve 2. günde probiyotik verin ve 3 gün sonra yani 4. gün altını temizleyin geceden sabaha kadar yaptığı dışkıyı paylaşın. hastalıktan mı yoksa verdiğiniz gıdalardan mı belli olur o zaman.

probiyotik önerisi
dizaym veya entrobac alabilirsiniz.

kuşunuzda halsizlik vs. yok değil mi?

Boncuğum

Aktif Üye
Bu probiyotikleri nerden temin edebilirim peki

Emre A.

Tutkulu
Bu probiyotikleri nerden temin edebilirim peki
internetten bulabilirsiniz. herhangi bir pazaryerinde.. (hepsiburada, trendyol gibi)

ve fotoğraf net değil dışkı gözükmüyor yani kuşun altını temizleyip yapsın dışkıyı sonra paylaşın ve kuşun videosunu paylaşabilirsiniz.

kuşunuzda halsizlik var mı?

Boncuğum

Aktif Üye
Teşekkür ederim, tamamdır dışkısıyla beraber videosunu paylaşacağım, hayır hiç bir halsizlik yok dışarı çıkıyor oynuyor susmuyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzun gün içinde dışkı resmi görebilir miyiz? Yem ve Sudan başka bişey vermeyin iki gün sonra tekrar dışkı resmi yollayın

Emre A.

Tutkulu
Az önce altını temizledim güncel dışkı bu şekilde, videosunu da paylaştım

@Şehmus BAKIR @siradaninsan
kuşunuz sağlıklı gözüküyor ama emin olamadım 2-3 gün ek gıda kesin yem su sadece başka hiç bir şey vermeyin 2 gün sonra tekrar bakın dışkısına pek fazla anormallik göremedim hafif bişe var gibi de şehmus abide baksın bir

Boncuğum

Aktif Üye
kuşunuz sağlıklı gözüküyor ama emin olamadım 2-3 gün ek gıda kesin yem su sadece başka hiç bir şey vermeyin 2 gün sonra tekrar bakın dışkısına pek fazla anormallik göremedim hafif bişe var gibi de şehmus abide baksın bir
Teşekkür ederim yorumunuz için 6 yıldır benimle inşallah bir şey olmaz :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah sağlıklı kuş çok salmayin günde üç, dört saat yeterli toplamda kafes içinde dinlensin daldari verin evde ekstra bişey vermeyin kumu eksik etmeyin 👍

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Ben bir sıkıntı göremedim maşaallah sağlıkla besleyin ayrıca salatalık fazla vermeyin maydanozdan bir şey olmaz