• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam tekrar merhabalar, baya geçti üzerinden ama dışkısını şimdi ekleyebildim. Fungi stop kullanmama gerek var mı sizce? Ve vilmectin hakkındaki soruma da cevap verebilirseniz çok sevinirim, hâlâ kullanmadım. Şimdiden teşekkürler hocam @Şehmus BAKIR
Ayda 1 gün şeklinde önlem olarak fungistop verebilirsiniz. Öğürme, kusma olursa 3-5 geçmezse maksimum 7 gün verilebilir. Genelde 7 güne kalmadan iyileşme görülür. Ama kusma, öğürme olmadan tedavi dozu vermeyin. Sadece ayda 1 kere, 1 günlük önlem dozu. Öncesi ve sonrası 2 gün entrobac, 1 gün gerwit vererek kuşu hazırlamayı unutmayın.

Goccoke

Paylaşımcı
Ayda 1 gün şeklinde önlem olarak fungistop verebilirsiniz. Öğürme, kusma olursa 3-5 geçmezse maksimum 7 gün verilebilir. Genelde 7 güne kalmadan iyileşme görülür. Ama kusma, öğürme olmadan tedavi dozu vermeyin. Sadece ayda 1 kere, 1 günlük önlem dozu. Öncesi ve sonrası 2 gün entrobac, 1 gün gerwit vererek kuşu hazırlamayı unutmayın.
Tamamdır çok teşekkürler ☺

Goccoke

Paylaşımcı
@Ayvalık Jumbo Muhabbet
Tekrar merhabalar 😊
Çok şükür kuşum gayet iyi, yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam, Allah razı olsun sizden. İzninizle son bir şey sormak gerekiyor. Worm stop ve fungi stop düzenli veriyorum kuşa sizin söylediğiniz şekilde ama worm stop 1.5 ay, fungi stop 1 ay arayla. Yani ikisi çakışırsa ne yapacağım? Ve bu kadar şey ağır olmaz mı kuşa? Zaten düzenli vitamin probiyotik de var. Bilmediğim için soruyorum hocam, şimdiden teşekkür ederim.

derya1986

Yeni Üye
Gervit ve entrobac veriyorum. Entrobac bozulmuş olabilir mi? Gerviti de aynı tarihte aldım.
Video Duman
Yem yiyor, keyfi yerinde ama kafesinde ızgara yok. Petshop “Sadece ızgara satılmıyor.” Dedi. Yarın başka petshopa bakacağım. Grit kum da bakacağım aynı şekilde.
Merhaba. Ben konunuza yeni denk geldim. Hala ızgara bulamadıysanız ya da ızgaralı kafesle değişim yapmadıysanız; e-ticaret sitelerinde bulabilirsiniz tek satılan ızgara. Hatta şimdi adını hatırlayamadığım bir üretici firma vardı aynı sitede; ona yazarsanız istediğiniz ölçülerde yapabilir size ızgara ya da tek tek telleri de satılıyor aynı kişide, alıp kendiniz bir kaynakçıda kaynattırabilirsiniz. Zaten düz bişey olucak.

Goccoke

Paylaşımcı
Merhaba. Ben konunuza yeni denk geldim. Hala ızgara bulamadıysanız ya da ızgaralı kafesle değişim yapmadıysanız; e-ticaret sitelerinde bulabilirsiniz tek satılan ızgara. Hatta şimdi adını hatırlayamadığım bir üretici firma vardı aynı sitede; ona yazarsanız istediğiniz ölçülerde yapabilir size ızgara ya da tek tek telleri de satılıyor aynı kişide, alıp kendiniz bir kaynakçıda kaynattırabilirsiniz. Zaten düz bişey olucak.
Yok baya zaman geçti zaten onu yazalı. İlerisini de okumuşsanız görmüşsünüzdür başka kendisine daha uygun bir kafese aldım kuşu. Teşekkürler yine de 😊