• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun dinmeyen çiftleşme isteği

Merve00

Paylaşımcı
Herkese merhaba, kuşumun bu durumu artık canımı sıkmaya başladı. Gördüğü her şeyle çiftleşmeye çalışıyor. Kur kusmasıyla kalsa iyi ama bildiğiniz eşyalara hem kusup hem de çiftleşiyor. Çiftleşmediği oyuncak, toka, kalem, silgi.. hiçbir şey kalmadı 🤦🏻‍♀️
Ve küçüklüğünden beri böyle, daha iki aylıkken yapıyordu o hareketleri. Daha öncede kuş besledim dolayısıyla abartı olduğunu anlayabiliyorum. Kısacası eş almak dışında çözüm önerileriniz varsa bekliyorum. Bu arada kuşum erkek ve 1 yaşında. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Benim aklıma başka bişey gelmiyor çünkü ona çare yok olan çareler de uygun değil ayna takın kendini görsün en azından diğer nesneleri rahat bırakır 😂Tüy zamanında biraz durulur ama kısa bir süreçtir sonrasında yine devam edecektir.

Merve00

Paylaşımcı
Benim aklıma başka bişey gelmiyor çünkü ona çare yok olan çareler de uygun değil ayna takın kendini görsün en azından diğer nesneleri rahat bırakır 😂Tüy zamanında biraz durulur ama kısa bir süreçtir sonrasında yine devam edecektir.
Hocam tüy müy dinlemiyor maşallah üretimhane kurar tek başına 🙁 Kafes dışında aynasıda var bir kez aynaya gidiyorsa bin kez eşyalara gidiyor. bazen elime bile alamıyorum 🙁 Birde beslenme kaynaklı olabilir diyorlar enerji veren yiyeceklerden dolayı ama kuşum yem ve ara sıra meyve dışında bir şey de yemiyor

Merve00

Paylaşımcı
Evinize dişi almak istemiyorsanız belki çevrenizde geçici olarak kuşunuza eş yapacak bir dişi kuş sahibi bulabilirsiniz
Cesaretim olsa kuş almak isterim ama cesaret edemiyorum çünkü maşallah çok güzel konuşuyor, hem yeteneğini kaybetmesini hem de bana olan ilgisini kaybetmesini istemiyorum. Yoksa çocuğu olsun soyu sopu yürüsün çok isterim 🥲 görseniz öyle tatlı ki maşallah nasıl böyle şeyler yapıyor konduramıyorum 😑 bir başkasıyla olur ve ayrılırsa çok üzülür miniğim ve çocukları olursa başkasına vermek istemem o yüzden o seçenek de elendi hem zaten başka bir kuş da yok etrafımda 🥲

Merve00

Paylaşımcı
Aynı durumda bir erkek kuşum var şuan birbucuk yasinda 3-4 aylikken basladı hareketleri 6 aydir yaninda eşi var gelir gelmez eş tuttular 1-2 ay ciftlestikleri vs gordum acemi olduklari icin yumurta gelmedi tüye falan girdiler kaloriferler yaninca ve kuş şuan normale döndü cok iyi anlasiyorlar bir ara kizistirip yavru almayi deneyecem
Ne güzel ama ben iki kuş bakamam sanırsam. Birde direkt yumurta olur diye düşünüyordum. Bu potansiyelde bile zormuş demekki yavru almak 🤔

Bahar Y.

Müdavim
Merve hocam Balım'daki doğuştan gelen bir şey yapacak bişey yok bencede 😂😂 iyi yandan bakarsak belkide çok güzel konuşması bu denli kurcu olduğu içindir 🤪

Merve00

Paylaşımcı
Bizim kuşta öyleydi bende haftasina yumurta gelir demistim ancak olmayinca olmuyor kuş
elimizden inmezdi elimizi kolumuzu ne bulursa ciftlesmek istiyodu bikip yanina es alinca kafese yem takamaz olduk kerpeten gibi kafese yaklasani kapiyor suan ama cani isterse gelip konuyor uzerimize
İnşallah en kısa zamanda yavru alırsınız kerpetenden 🤣 benim kuş beni görünce tellere yapışıyor seveyim diye onu, eşi olunca hepten unutur demekki 🥲

Merve00

Paylaşımcı
Merve hocam Balım'daki doğuştan gelen bir şey yapacak bişey yok bencede 😂😂 iyi yandan bakarsak belkide çok güzel konuşması bu denli kurcu olduğu içindir 🤪
Evet evet bende o yüzden olduğunu düşünüyorum zaten 😂 neyse tek derdimiz bu olsun ben onu böyle kabul ettim artık, darısı Şimal'in başına 🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam tüy müy dinlemiyor maşallah üretimhane kurar tek başına 🙁 Kafes dışında aynasıda var bir kez aynaya gidiyorsa bin kez eşyalara gidiyor. bazen elime bile alamıyorum 🙁 Birde beslenme kaynaklı olabilir diyorlar enerji veren yiyeceklerden dolayı ama kuşum yem ve ara sıra meyve dışında bir şey de yemiyor
Besleme ile alakalı değil adam olmuş artık 😊