• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kusumun dil ucunda beyazlik var

cicikuslimonn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dil ucunda beyazlik
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eyl 2025
Kullanılan İlaç
Fungi stop entrobac
Kusumun dilinin tam ucunda beyazlık var? Evvelsi hafta entrobac elle besleme zeolit tozu yaptim.yemesi icmesi iyi Ama göğüs kemigi sertliği görünce fungi stop aldim 2 gündür içiyor ama daha yeni dil ucu bu ilaçtan sonra beyazladı.Kus kursak mantari mi

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Öncelikle üzülerek belirteyim ortamı çok kötü ve pis her yer dışkı bu çocuğun durununuz müsait ise evini direk değiştirin köşeli kafes alın silindirik kafes kullanmayın yön duyguları için iyi değil durumunuz yok ise en azından o tünek ve yemlikleri direk çöpe atıp yenisini alın dezenfekte etmekle de olmaz.

İlaca neden direk başladınız kesin tanı gerekli mantar bakterisinin bir çok çeşidi var hangisi olduğunun öğrenilmesi gerekli ki hepsinin tedavi yolu da farklıdır kullanılan ilaç vs. bu da ancak test tahlille belli olur. Altına temiz beyaz peçete serip güncel 3 5 dışkı resmi ve tünekte net bir video eklermisiniz.

cicikuslimonn

Yeni Üye
kuslari ayırdım.Son 1 haftada 2bin TL tüm ilaç vitamin prebiyotik icin harcadim.Aslinda mamaist forumdanda faydalandim.Elle beslemede yaptim 66 gr di 81 gr oldu.Ancak sivrilik gitmediği için ve fungi stop almamı önerdi forumdan.Fungiyi kesmelimiyim ? Dilinin ucunda top gibi beyazlik var .Aşırı isthali mamalik başından kalkmıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dilimin fotoğrafını yakalarsanız ekler misiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kuslari ayırdım.Son 1 haftada 2bin TL tüm ilaç vitamin prebiyotik icin harcadim.Aslinda mamaist forumdanda faydalandim.Elle beslemede yaptim 66 gr di 81 gr oldu.Ancak sivrilik gitmediği için ve fungi stop almamı önerdi forumdan.Fungiyi kesmelimiyim ? Dilinin ucunda top gibi beyazlik var .Aşırı isthali mamalik başından kalkmıyor
Merhaba beyazlık kansızlıktan olur, ayakları da soğuktur büyük ihtimalle
Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim kan yapar, enerji verir sıcak tutar yağ bazlıdır
Buyrun okuyun faydası olur

cicikuslimonn

Yeni Üye
Ayrıca herbulan alfamin röhnfried entrobac elle besleme mamasi ve zeolit tozu b vitamini ve bağırsak güçlendirici solüsyon aldim ayrıca ayiklanmis dal dari versele laga mama yiyor iştahı çok iyi.Bir önceki aşamada diskida çok beyazlik vardı şimdi biraz dengelendi ama şimdide dil beyaz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ayrıca herbulan alfamin röhnfried entrobac elle besleme mamasi ve zeolit tozu b vitamini ve bağırsak güçlendirici solüsyon aldim ayrıca ayiklanmis dal dari versele laga mama yiyor iştahı çok iyi.Bir önceki aşamada diskida çok beyazlik vardı şimdi biraz dengelendi ama şimdide dil beyaz
Hocamızın makalesini okuyun lütfen
Sebze ve tohumlar dan temin edin
Dildeki beyazlık anemidir
Çok fazla iştahlı olması önemli değil kan üreten tohumlar ve sebzeler gerekli
Ek olarak kanatlıoil Formmix tavsiye ederim
3-4 gün ara ile 1 damla damlatın ağzına düzelecektir😊

cicikuslimonn

Yeni Üye
Dil beyazligi sabahta çekerim daha önce böyle değildi diğer kusta dil ucu normal.Ayaklari sıcak.Sadece uctukca nefes darlığı var ve keskin göğüs kemigi . Fungi stop devam ediyim mi ? İlk kez kus besliyorum

Ekli dosyalar

cicikuslimonn

Yeni Üye
Öncelikle üzülerek belirteyim ortamı çok kötü ve pis her yer dışkı bu çocuğun durununuz müsait ise evini direk değiştirin köşeli kafes alın silindirik kafes kullanmayın yön duyguları için iyi değil durumunuz yok ise en azından o tünek ve yemlikleri direk çöpe atıp yenisini alın dezenfekte etmekle de olmaz.

İlaca neden direk başladınız kesin tanı gerekli mantar bakterisinin bir çok çeşidi var hangisi olduğunun öğrenilmesi gerekli ki hepsinin tedavi yolu da farklıdır kullanılan ilaç vs. bu da ancak test tahlille belli olur. Altına temiz beyaz peçete serip güncel 3 5 dışkı resmi ve tünekte net bir video eklermisiniz.
Hocam son fotolar yorumunuz ?

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Dil beyazligi sabahta çekerim daha önce böyle değildi diğer kusta dil ucu normal.Ayaklari sıcak.Sadece uctukca nefes darlığı var ve keskin göğüs kemigi . Fungi stop devam ediyim mi ? İlk kez kus besliyorum
Dışkıları attığınız saatte çektiyseniz gece dışkılarını dikkate almayın . Gündüz beyaz peçete koyun o şekilde dışkı görsün hocalarımız

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ne kadar oldu fungistop kullanalı ☺

Üst Alt