• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun cinsiyeti nedir ?

omeryg1

Yeni Üye
Yaklaşık 1 yaşında onu çok seviyoruz o kendini fazla ellettirmez ama bize çok bağlandı yanımızdan ayrılmıyor hiç. İlk önce dişi olduğunu düşündük fakat dişi bi kuş bize bu kadar rahat bağlanamazdı zaman geçti ama cere rengi nerdeyse hiç değişmedi bu kuş erkek mi acaba ? Ekli dosyayı görüntüle 10013

omeryg1

Yeni Üye
Çok arada kaldım. Hormonal bozukluk var gibi ceresinde. Ben dişi düşünüyorum. Bu arada kuşun gagası fazla uzamış. Bir veterinere kestirmeniz yem yemesi açısından daha iyi olacaktır. Tekrar bu şekilde uzamamasi için gaga taşı ve ahşap tünek kullanın. Kendisi törpüleme yapar
Teşekkürler şunu sormak istiyorum eğer dişi ise gagası bir gün kahverengi tonlarına dönmesi gerekir değil mi. Hocam gaga konusu ise genetik sanırım 2 3 ay boyunca götürdüm her hafta kestirdim artık evde kendim kesiyorum uzaması durmuyor malesef yem yeme konusunda sıkıntısı yok taşları kalamar taşı her şey tam. Genetik olarak ilginç bir kuş gerçekten

omeryg1

Yeni Üye
Kahverengi olayı her kuşta olmuyor. Kimi hep beyaz kalıyor kimi pembe tonları vs ama net dişi diyemiyorum sizinkine arada kaldım. Üstatlar daha doğru yorumda bulunacaktır
Hocam bilir kişileri etiketleyebilir misiniz eğere dişi ise eş almayı düşünüyorum erkek ise biraz daha bekleyeceğim

omeryg1

Yeni Üye
Anladım hocam teşekkür ederim yardım ettiğiniz için

Bahar Y.

Müdavim
Bende hormonal olarak bozuk gibi gördüm fakat bir yerinde yoğun mavilik oluşu erkek gibi geldi, bilemedim, yavruluktan beri sizdeyse eski fotoğraflarından ekleyebilir misiniz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yaklaşık 1 yaşında onu çok seviyoruz o kendini fazla ellettirmez ama bize çok bağlandı yanımızdan ayrılmıyor hiç. İlk önce dişi olduğunu düşündük fakat dişi bi kuş bize bu kadar rahat bağlanamazdı zaman geçti ama cere rengi nerdeyse hiç değişmedi bu kuş erkek mi acaba ? Ekli dosyayı görüntüle 10013
Kuşunuzun karaciğer fonksiyonlarına baktırın.

omeryg1

Yeni Üye
Ğ Sa
Kuşunuzun karaciğer fonksiyonlarına baktırın.
Her veteriner buna bakabilir mi hocam daha önce çok götürdüm ama hiç biri gagası dışında bir sorun olmadığını söyledi. Şuan için de dışardan hiçbir sağlık sorunu gözükmüyor

Üst Alt