• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşumun cinsiyeti ne

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
abla bu kafası sarı olanlar ne cins? ben böyle türleri yeni yeni görüyorum da
Fotoğraflardan tam anlaşılmıyor ama sanırım yellowface type 2 double factor, yani kafa kısmı orta sarılıkta ve gövde tüyleri sarıdan etkilenmemiş ve mavi olarak kalmış(beyaz tabanlı herhangi bir renk olabilir).

papagai33

Aktif Üye
Fotoğraflardan tam anlaşılmıyor ama sanırım yellowface type 2 double factor, yani kafa kısmı orta sarılıkta ve gövde tüyleri sarıdan etkilenmemiş ve mavi olarak kalmış(beyaz tabanlı herhangi bir renk olabilir).
bizim üst komşuda var adam dişçi K Irak'a gidip geliyor. ona oradan gelmiş. Onun dediğine göre bu oranın bir türüymüş öyle duydum. tabi onun kafası daha da sarı.. ama bu da onun gibi ve ben yeni yeni burada görüyorum acaba bunlar yeni türler mi?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
bizim üst komşuda var adam dişçi K Irak'a gidip geliyor. ona oradan gelmiş. Onun dediğine göre bu oranın bir türüymüş öyle duydum. tabi onun kafası daha da sarı.. ama bu da onun gibi ve ben yeni yeni burada görüyorum acaba bunlar yeni türler mi?
Yeni çıkan türler değiller. Orijinal olarak beyaz/mavi/gri olan kuşların biraz sarı pigment eklenmiş halleri diyebiliriz. Sarı pigmentin vücudun neresinde bulunduğuna göre de mutasyon isimleri değişiyor(sadece yüzlerinde veya tüm vücutlarında gibi). Konuyu çok fazla dağıtıp konu sahibine saygısızlık etmeyelim ama vakit bulursam muhabbet kuşu mutasyonları ile alakalı bir makale de yazabilirim.

Üst Alt