• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun çıkardığı ses

Nur A

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Vik vik
Hastalık Belirti Tarihi
5 Mar 2025
Merhabalar,

9 yaşında bir Muhabbet Kuşum var, hem geceleri uyurken hem de gündüzleri belirli aralıklarda vik vik ses çıkarıyor.

Bu sesi neden çıkarır ve nasıl iyileşir? Bilenler varsa yazabilir misiniz lütfen, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünekte yandan kuyruk gözükecek şekilde bir videosunu eklermisiniz ayrıca çıkardığı sesinde bir videosunu ekleyin. (Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.)

Nur A

Yeni Üye
Solunum rahatsızlığı olabilir veterinere götürdünüz mü ? Fotoğraf atar mısınız? @Aslı Ö. @EzgiA @Demet bükay

Kuşlar özelinde uzman değildi ancak genel bir veterinere götürmüştüm ve solunum rahatsızlığı için 30 Ocak-4 Şubat aralığında doksisiklin levadoks ve 9-10 Şubat aralığında da %2'lik iyot lugol kullandık. Şu an iştahı vs. de iyi sadece geceleri(ve bazen gündüzleri de) vik vik diye ses çıkarıyor. Bu sesin nedenini ve tedavisini bilenler var mıdır?

Bunun dışında dış görünüşünden bir şey anlaşılmıyor ve halsiz de değil hatta hareketli de

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşlar özelinde uzman değildi ancak genel bir veterinere götürmüştüm ve solunum rahatsızlığı için 30 Ocak-4 Şubat aralığında doksisiklin levadoks ve 9-10 Şubat aralığında da %2'lik iyot lugol kullandık. Şu an iştahı vs. de iyi sadece geceleri(ve bazen gündüzleri de) vik vik diye ses çıkarıyor. Bu sesin nedenini ve tedavisini bilenler var mıdır?

Bunun dışında dış görünüşünden bir şey anlaşılmıyor ve halsiz de değil hatta hareketli de
Merhaba geçmiş olsun
Dış parazit damlası uyguladınız mı
Hava kesesi akarı olabilir

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör

Kuşlarda levadoks solunum hastalıkları için nokta atışı ilaçtır. Ayrıca troit bezleri kursakta şişer ve buda baskı yapıp solunum güçlüğü çeker iyot ta buna birebir iyi gelen bir mineraldir. Bu ikisi iyi gelmediyse ben kanatlı uzmandan destek almanızı öneririm.