• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! kuşumun çıkardığı ses

getherenowhere

Müdavim
kuşum geceleri, özellikle uyurken, "vik vik" tarzı plastik ördek ötmesi gibi ses çıkarıyor. uyanıkken bu yok. nefes alırken sadece pıt pıt ses çıkıyor uyumak üzereyken. tamamen uyurken bildiğiniz "vik vik" ediyor. ne yapabilirim? nedenini anlayamadım

Batuş

Paylaşımcı
Kuşunuzun genel bir videosunu ekler misiniz bakalım ? kaşıntısı vs var mı gün içerisinde

getherenowhere

Müdavim
Merhaba çok fazla idrar yapmış, rontgen çektirmenizi tavsiye ederim, böbreklerde sıkıntı olabilir
bir de sürekli kusuyor kur şeklinde. ayna karşısına koymazsak bağırıyor, koyunca da her yere kusuyor kur olarak. o yüzden idrarı vs böyle diye düşünüyorum. napabilirim kendi başıma?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
hocam su an cektiremem ve muhtemelen direkt bu ay çektiremem ama kuşum inanılmaz su içer, onunla alakası olabilir mi?
Böbrek, karaciğer, diyabet, stres verilen tuzlu gıdalar, ilaçlar çok su tüketimi yapar
Veteriner hekim görmeli 😔
Ayrıca vik vik ses çıkarması solunumda sıkıntı var demektir, hava kesesi bakterisi de olabilir, akciğerleri de olabilir
Çok fazla sebep var malesef
Evde yapabileceğiniz tek şey bütçe ayarlaması yapıp veterinere götürmek

getherenowhere

Müdavim
Böbrek, karaciğer, diyabet, stres verilen tuzlu gıdalar, ilaçlar çok su tüketimi yapar
Veteriner hekim görmeli 😔
Ayrıca vik vik ses çıkarması solunumda sıkıntı var demektir, hava kesesi bakterisi de olabilir, akciğerleri de olabilir
Çok fazla sebep var malesef
Evde yapabileceğiniz tek şey bütçe ayarlaması yapıp veterinere götürmek
elimden geleni yapıcam :( tuzlu gıda vermiyorum hiç. şekerli gıda da vermiyorum, ilaç da kullanmıyorum. gündüzleri vik vik sesi yok ama gece var:( sürekli kusma halinde olması bu kadar su içimi yapmaz mı? çok enerjik bir kuş sanki hasta değil gibi geliyor bakınca ama iyi gizliyorlar biliyorum. şu an maalesef elimden hiçbir şey gelmiyor. birikim yapar yapmaz götüreceğim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
elimden geleni yapıcam :( tuzlu gıda vermiyorum hiç. şekerli gıda da vermiyorum, ilaç da kullanmıyorum. gündüzleri vik vik sesi yok ama gece var:( sürekli kusma halinde olması bu kadar su içimi yapmaz mı? çok enerjik bir kuş sanki hasta değil gibi geliyor bakınca ama iyi gizliyorlar biliyorum. şu an maalesef elimden hiçbir şey gelmiyor. birikim yapar yapmaz götüreceğim
Kur kusması da yapabilir, fakat sürekli kusması da sağlık açısından iyi değil
Yanına eş sahiplenebilirsiniz yada bir arkadaş 😊

zynpp.

Paylaşımcı
tarifi uygulamasını anlatır mısınız:')

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tarifi uygulamasını anlatır mısınız:')
1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı su ile kaynatın yarım suluğa çay diğer yarısına taze su ekleyin
Toplam yarım suluk olsun sulukta 5-6 saat kslsın😊
Arada yüzüne de püskürtün
Geçmiş olsun