• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun ciddi bir sorunu var mı??

hasan2006

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hapşırma, kaşıntı, hırıltı
Hastalık Belirti Tarihi
7 Ağu 2024
Merhaba kuşum 5 aylık ve üç gündür çok hapşırıyor kendini daha fazla kasıyor ve videoki ki gibi hep ses çıkarıyor sağlığından endişe ediyorum. Diğer konularda parfüm deodoranta maruz kaldıysa da olabilir denmişti bir kez kaldı ve annem iki gün önce kendisi musluk altında tutarak yikamisti. Ayrıca kuşum kendini cok kabartiyor ve gagasını kafes örtüsüne sürüyor. Ayrıca geceleri benle aynı odada kalıyor ve İzmir'de yaşadığımız için hava sıcak kapı pencere açık fakat kapı tarafından ona hava gelmiyor geliyorsa pencereden hava geliyor karşısında geceleri, bunla alakalı mıdır? Kuşumun ciddi bir problemi var mıdır?
Ekte gerekilebilir fotolar var ve sesin olduğu videoyu da aşağıya bıraktım:

Video sonlarında dediğim sesi çıkarıyor, hala da çıkarmaya aralıksız devam ediyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Video da kuyruk sekmesi bariz. Yeni mi başladı yoksa hep var mıydı bu kuyrukta sekme. Dışkılar kurumuş fakat problemli durmuyor. Takviye destekleyici ürünler kullanıyor musunuz.

hasan2006

Yeni Üye
Video da kuyruk sekmesi bariz. Yeni mi başladı yoksa hep var mıydı bu kuyrukta sekme. Dışkılar kurumuş fakat problemli durmuyor. Takviye destekleyici ürünler kullanıyor musunuz.
Kuyruğunun inip kalkmasından bahsediyorsaniz aldığımızdan beri var 4 aydır, takviye edici de annem 3 ay önce yem alırken petshoptan bio petactive multisol multivitamin almıştı aldığı zamanlar iki üç kez kullanmıştık uzun süre sonra ilk defa 3-4 gün önce bir kereliğine kullandık

hasan2006

Yeni Üye
Ayrıca kuşumu sıcak bir ortama koydum, ilk defa sağ göğüs tarafı üç dört kez balon gibi şişip indi rahatsızlığıyla mi alakalı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dört aydır varsa kuyrukta sekme ve nefes alıp verirken ses çıkarma solunum sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Diğer attığınız dışkılar problemli gözükmese de karışık tam anlaşılmıyor.

hasan2006

Yeni Üye
Dört aydır varsa kuyrukta sekme ve nefes alıp verirken ses çıkarma solunum sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Diğer attığınız dışkılar problemli gözükmese de karışık tam anlaşılmıyor.
Evet dışkılar karışık gözüküyor akşam altını temizledikten sonra tekrar çekerim, son üç gündür sadece böyle sesleri çıkarıyor ağzından çıkıyor burnundan çıkıyor gibi gözükmüyor. İlk defa oldu bundan önce hiçbir sorunu yoktu ve sorunun gece usutmesiyle alakası yok mu havasız kalmasıyla mi alakalı yani?

hasan2006

Yeni Üye
Evet dışkılar karışık gözüküyor akşam altını temizledikten sonra tekrar çekerim, son üç gündür sadece böyle sesleri çıkarıyor ağzından çıkıyor burnundan çıkıyor gibi gözükmüyor. İlk defa oldu bundan önce hiçbir sorunu yoktu ve sorunun gece usutmesiyle alakası yok mu havasız kalmasıyla mi alakalı yani?
Ayrıca burnundan değil ağzından mi nefes almaya çalışıyor, veterinere götürülmesi gerekli mi ilaç lazım mı ve kizildari vitamin vermeli miyim?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşlar burunlarından nefes alır. Bizler gibi burnumuz tikaliysa ağız alternatifi yok maalesef. Varsa da artık hiç nefes alamaz duruma gelir ağzını tellere dayar o şekilde nefes almaya çalışır. Siz o halde kekik çayı yapıp ikram edin. Solunum destekleyici turbo respiratory nefes açıcı alın arada suluğuna koyun arada burnuna fısfıslama yapın. Gervit,entrobac. Petshop ürünleri maalesef çok yetersizdir. Bağışıklığı söylediğim takviyelerle bir güçlendirin. Kullanmaya başlayın. Kuyruk sekmesi ve nefes alırken ses çıkarması devam ederse doksisiklin etken maddeli ilaç kullanılabilir.

hasan2006

Yeni Üye
Anladım şuan kuşum acı mı çekiyor ölecek mi yani Allah korusun, şimdi almam gereken nefes açıcı petshoplarda var mı ve kekik baharat olarak mı taze olan haliyle mi kaynatilacak?
Nefes açıcı damla mi yoksa sprey mi?
Gervit multivitamin ve entrobac probiyotik petshoplarda da kolaylıkla bulunur mu acaba?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayır neden ölsün. Sadece solunum da bir sıkıntı var. Oda geçici mı yoksa sürekli mi takviye kullanımından sonra anlaşılır. Söylediğim ürünler petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. İsterseniz önce temin edin daha sonra kullanımını söyleriz size. Turbo nefes açıcı hem suluğa hemde fısfıslama şeklinde kullanabilirsiniz.

hasan2006

Yeni Üye
Hayır neden ölsün. Sadece solunum da bir sıkıntı var. Oda geçici mı yoksa sürekli mi takviye kullanımından sonra anlaşılır. Söylediğim ürünler petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. İsterseniz önce temin edin daha sonra kullanımını söyleriz size. Turbo nefes açıcı hem suluğa hemde fısfıslama şeklinde kullanabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim ilginiz için, son bir rica olarak ilgili ürünlerin varsa kampanyalı yoksa sizin temin ettiğiniz Trendyol, Amazon vs. ürün satıcı linklerini de benle paylaşabilir misiniz?
Ayrıca kekik taze miydi yoksa kuru baharat olan mıydı onu da cevaplarsanız sevinirim

hasan2006

Yeni Üye
Teşekkürler ilk iki gün kekik çayı kullandık iyi yönde bir etkisi olmadı ve bugün de ilgili üç takviye ürün geldi. Nasıl kullanılması gerektiğini her ürün için ayrı ayrı anlatabilir misiniz rica etsem

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Solunum da sıkıntı devam ediyorsa turbo respiratory ilk iki veya üç gün suyu tazeleyerek kullanabilirsiniz. Yarım suluğa üç damla. Aradan bir iki gün geçsin gervit verin. Yarım suluğa beş damla. Bir iki gün sonra da entrobac verebilirsiniz. İlk hafta bu şekilde. Diğer hafta pazartesi gervit çarşamba yada perşembe entrobac verin. Turbo respiratory 100 ml suya 10 damla koyun. Ve buruna denk getirerek fısfıslama yapın. Yavrunuzun durumuna göre turbo respiratory arada suyuna dediğim miktarda arada burnuna fısfıslama yapabilirsiniz. Bu arada günleri örnek verdim ben kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Gervit ve entrobac ı her hafta düzenli şekilde farklı günlerde mütemadiyen veriniz.

hasan2006

Yeni Üye
Solunum da sıkıntı devam ediyorsa turbo respiratory ilk iki veya üç gün suyu tazeleyerek kullanabilirsiniz. Yarım suluğa üç damla. Aradan bir iki gün geçsin gervit verin. Yarım suluğa beş damla. Bir iki gün sonra da entrobac verebilirsiniz. İlk hafta bu şekilde. Diğer hafta pazartesi gervit çarşamba yada perşembe entrobac verin. Turbo respiratory 100 ml suya 10 damla koyun. Ve buruna denk getirerek fısfıslama yapın. Yavrunuzun durumuna göre turbo respiratory arada suyuna dediğim miktarda arada burnuna fısfıslama yapabilirsiniz. Bu arada günleri örnek verdim ben kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Gervit ve entrobac ı her hafta düzenli şekilde farklı günlerde mütemadiyen veriniz.
Benim için de uygun bir program teşekkür ederim 🙂 - nefes açıcı içilebilir mi yoksa sprey mi sadece onu anlayamadım bu hafta içecek olarak gelecek hafta da sprey olarak mı kullanılacak, doğru mudur

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Benim için de uygun bir program teşekkür ederim 🙂 - nefes açıcı içilebilir mi yoksa sprey mi sadece onu anlayamadım bu hafta içecek olarak gelecek hafta da sprey olarak mı kullanılacak, doğru mudur
Evet hem suluğuna hemde fısfıslama ikisi içinde uygundur. Bu hafta suluğuna diğer hafta fısfıslama. 🌸