• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun burnu sürekli dolu ve geceleri hırıltılı sesler çıkarıyor

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
abla ya sanırım benim bi kuşumda astım olabilir. geceleri nefes alırken çok ince bir viyk viyk sesi çıkıyor. res turbo var elimde kullanayım mı?
ortam ısısını sıcak ve sabit tutun hava akışı olmasın tozlu ortam olmasın Mustafa hocamın dediği gibide respiratory turbolu suyu burun deliklerine gün içerisinde fisfislayabilirsiniz

getherenowhere

Müdavim
Evet , hem 100 ml spreyleme suyuna 10 damla ekleyerek cereye ve ortamına spreyleme yapabilirsiniz, suyuna haftalık bir kez yarım suluğa 3 damla ekleyebilirsiniz
merhabalar, siz hangisini önerirsiniz acaba? ceresine sprey yerine parmağımla sürsem olur mu? spreyim yok ve eğer evde varsa da muhtemelen bir tane vardır onu da kuşları yıkamak için kullanacağım. suyuna katsam da aynı işlevi görür mü? teşekkürler

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
merhabalar, siz hangisini önerirsiniz acaba? ceresine sprey yerine parmağımla sürsem olur mu? spreyim yok ve eğer evde varsa da muhtemelen bir tane vardır onu da kuşları yıkamak için kullanacağım. suyuna katsam da aynı işlevi görür mü? teşekkürler
parmakla olmaz ciğerlere kaçabilir hem suya hemde buruna uygularsanjz daha güzel olur

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Suyuna haftalık bir defa olacağından sprey kadar fayda sağlayamaz ve yarım suluğa 3 damla , sprey için 100 ml 10 damla

getherenowhere

Müdavim
parmakla olmaz ciğerlere kaçabilir hem suya hemde buruna uygularsanjz daha güzel olur
fısfısla yapsam asıl kaçar diye düşünmüştüm, direkt yüzüne sıkmaktan biraz çekiniyorum da. ne kadar mesafeden sıkmamı önerirsiniz? yine de bulabilirsem küçük sprey şişesi almaya çalışayım, teşekkür ederim

getherenowhere

Müdavim
Suyuna haftalık bir defa olacağından sprey kadar fayda sağlayamaz ve yarım suluğa 3 damla , sprey için 100 ml 10 damla
tamamdır, ikisi de haftada bir değil mi? gözüne falan kaçarsa problem olur mu? bir de sıkıntısı olmayan kuşumda da kullanırsam güçlendirir mi ciğerlerini?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
fısfısla yapsam asıl kaçar diye düşünmüştüm, direkt yüzüne sıkmaktan biraz çekiniyorum da. ne kadar mesafeden sıkmamı önerirsiniz? yine de bulabilirsem küçük sprey şişesi almaya çalışayım, teşekkür ederim
ben respiratory turbo ile kuşumun tüm vücuduna fisfislamayi pek sevmese bile fisfislama yapıyorum inanın hiçbir sorun olmuyor hatta bir kaba respiratory'li su hazırlayıp peteğin üstüne koyup odanın kuşum için ferah kokmasını sağlıyorum

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gözüne fazla gelmemesine dikkat ediniz, az da olsa yakabilir , 15 cm kadar uzaklıktan uygulama yapabilirsiniz , ortam için yarım metre kadar

getherenowhere

Müdavim
ben respiratory turbo ile kuşumun tüm vücuduna fisfislamayi pek sevmese bile fisfislama yapıyorum inanın hiçbir sorun olmuyor hatta bir kaba respiratory'li su hazırlayıp peteğin üstüne koyup odanın kuşum için ferah kokmasını sağlıyorum
çok teşekkürler bir de çok rahatsız ediyorum ama diğer konuya yazdığıma bakar mısınız şu an kağıda geçireceğim de yazdıklarımı

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
tamamdır, ikisi de haftada bir değil mi? gözüne falan kaçarsa problem olur mu? bir de sıkıntısı olmayan kuşumda da kullanırsam güçlendirir mi ciğerlerini?
Evet , suluğa ilave edilen haftada bir defa fakat sprey yapılacak olan her gün 5-10 kez uygulayabilirsiniz zaten 100 ml çok uzun sürelerce gidecektir , her seferinde 3-4 fıs yeterlidir fazla yaşarmasın, normalde ayda bir kez kullanabilirsiniz içmek için olanı

getherenowhere

Müdavim
siz iki kuşunuzuda bir konu açın orada dışkıları tüm şikâyetleri iletin.
şikayet pek yok aslında birisinin dışkısı ince uzun ve göğsü yağlı gibi, diğeri de iki haftada bir hastalanıyor ve dışkısı değişken, içine kapandı son zamanlarda ama kafesten kaynaklı olduğunu düşünüyorum hastalanmanın. ayrıca hep tüy dökümüne denk geliyor bu durum, sık tüy değiştiriyor. yarın virkon s ile sıkı bir temizlik yapacağım, durulayıp yarım saat eşyaların kurumasını bekleyeceğim, peçeteyle silip tekrar takacağım eşyaları. vitamin vs programlarını da hazırlayıp bir hafta gözlemleyeceğim

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
şikayet pek yok aslında birisinin dışkısı ince uzun ve göğsü yağlı gibi, diğeri de iki haftada bir hastalanıyor ve dışkısı değişken, içine kapandı son zamanlarda ama kafesten kaynaklı olduğunu düşünüyorum hastalanmanın. ayrıca hep tüy dökümüne denk geliyor bu durum, sık tüy değiştiriyor. yarın virkon s ile sıkı bir temizlik yapacağım, durulayıp yarım saat eşyaların kurumasını bekleyeceğim, peçeteyle silip tekrar takacağım eşyaları. vitamin vs programlarını da hazırlayıp bir hafta gözlemleyeceğim
dediğimi yapmalısınız iki kuşunda tüm şikayetlerini durumlarını videoya alın fotoğraflarını çekin başka bir konu açın lütfen.

fluffyy

Yeni Üye

fluffyy

Yeni Üye
Lütfen yardım eder misiniz kimse neden yardım etmiyor. Ankara da yaşıyorum tanıdığınız bir veteriner var mı burada. Gitmeye çalışacağım ama ailem çok yardımcı olmuyor, veterinere gitmemekten yanalar hepsi lütfen yardımcı olun

fluffyy

Yeni Üye
Görmeniz ve cevaplamanız için yeni konu mu açmam gerekiyor, benim konumda başka birisinin sorunuyla daha fazla ilgilenmişsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuyruk sekmeler var yumurta da olabilir ve göğüste çok şişiklik var yağlanma olabilir, tümör olabilir bunu anlamanın en güzel yolu kanatlı uzmanına götürün röntgen çekilsin muayene edilsin video ve resimle anlaşılacak birşey değil. Nefes açıcı sadece geçici bir rahatlama sağlar bu onu iyileştirmez👍nerede ikamet ediyorsunuz size kanatlı uzmanı önerelim

Üst Alt