• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun bu davranışının sebebi nedir?

mckthmsn

Yeni Üye
Merhabalar kuşuma okaliptus yaprağı verebilir miyim ? Forumda bir yazı okudum. Kemirip yemesinde bir sakınca var mı

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhabalar kuşuma okaliptus yaprağı verebilir miyim ? Forumda bir yazı okudum. Kemirip yemesinde bir sakınca var mı
Merhaba, güzelce yıkıyıp verebilirsiniz çok fazla olmasın sadece . Fayda olarak solunum yolu desteği ,doğal antiseptik ve dezenfektan,bağışıklık güçlendirir

mckthmsn

Yeni Üye
Merhabalar kusum hala uykulu ve halsiz tüy dökümü yorgunluğu diye düşünüp çok fazla müdahale etmedim. Dışkıları normal mi ? Kafes tabanına kepek gibi beyaz bir şeyler dökülmüş ne olabilir ? Nesi var anlamadım eski neşesi yok. Çok fazla kafes dışında vakit geçirmeyi sevmiyor. Kafasıni arkaya çevirip salıncakta uyuyor.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videosunu görebilir miyiz. Uyuyor vaziyette olmasın. Tüy döneminde çok sık kepek dökerler. Mevcut bir tüy dönemindeyse eğer. Dışkılarda enfeksiyon yok ama bazıları hafif lekeli.yine de probiyotik takviyesi yapınız. Ama genel hâlini de yine bir görelim.

mckthmsn

Yeni Üye
Videosunu görebilir miyiz. Uyuyor vaziyette olmasın. Tüy döneminde çok sık kepek dökerler. Mevcut bir tüy dönemindeyse eğer. Dışkılarda enfeksiyon yok ama bazıları hafif lekeli.yine de probiyotik takviyesi yapınız. Ama genel hâlini de yine bir görelim.
İlkini sabah çekmiştim ikincisi şimdi çektim kafes dışına çıkıp yem yerken kabarıklığı gidiyor sonra böyle uyumak istiyor

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet kuşta bir durgunluk var ve bu süreç uzadı diyebilirim. Kuşlar bazen hastalıklarını gizlerler bence bir kanatlı uzmandan destek almanız daha uygun olur.

mckthmsn

Yeni Üye
Evet kuşta bir durgunluk var ve bu süreç uzadı diyebilirim. Kuşlar bazen hastalıklarını gizlerler bence bir kanatlı uzmandan destek almanız daha uygun olur.
Malesef bulunduğum yerde kanatli uzmanı yok. İlk hasta olduğunda kusunca hemen götürdügüm veteriner. Önce 2 tane şırıngayla ilaç vermişti ama adını bilmiyorum. O zaman kafesin altinda geziniyordu çok korkutmuştu bizi ilaclar bitince sorduk. Sonra da 5 gün Vitaform verdi. Sonra vitaform u gün aşırı kullan dedi. Buradan edindiğim bilgilere göre. Karaciğeri Yorulacak diye gün aşırı vermemiştim. İlk yazdığımdan bu yana hiç kusmadi ama halsizliği devam etti. Sadece güneşli bir gün kafesini güneşe koydum o gün çok mutluydu hareketlendi. Tüy dökumünde hassas diye düşündüm. Ama dediğiniz gibi uzun sürdü.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Açıkgöz Kardeşler Veteriner Kliniği , Hayat Veteriner Kliniği , KÜTAHYA VETERİNER KLİNİĞİ ( egzotik hayvanlar geçmiyor ama buna da bir bakın en çok yorum alan burası).Telefondan arayıp danışın klinikle lütfen yardımcı olabililer mi diye.

mckthmsn

Yeni Üye
Açıkgöz Kardeşler Veteriner Kliniği , Hayat Veteriner Kliniği , KÜTAHYA VETERİNER KLİNİĞİ ( egzotik hayvanlar geçmiyor ama buna da bir bakın en çok yorum alan burası).Telefondan arayıp danışın klinikle lütfen yardımcı olabililer mi diye.
Teşekkür ederim sabah arayayım

mckthmsn

Yeni Üye
Merhabalar kuşuma Gervit w vitamin ve probiyotik almak istiyorum. Rutin olarak vermem gereken başka bir sey var mı? Grit kumu almam gerekir mi ? Tavsiye edeceğiniz başka bir sey var mı? Kullanması gereken

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhabalar kuşuma Gervit w vitamin ve probiyotik almak istiyorum. Rutin olarak vermem gereken başka bir sey var mı? Grit kumu almam gerekir mi ? Tavsiye edeceğiniz başka bir sey var mı? Kullanması gereken
Gervit w multivitamin
B forte
Probiyotik
Grit kuş kumu ( kesinlikle lazım sindirim için)
Kalamar kemiği
Kaliteli yem

mckthmsn

Yeni Üye
Verse laga alıp içine biraz az bir oran da aspur katabilirsiniz veya gold wings the best ben suan bunu kullanıyorum ama verselaga daha temiz sadece içerik olarak gold wings daha çeşitli
Verse laga alıp içine biraz az bir oran da aspur katabilirsiniz veya gold wings the best ben suan bunu kullanıyorum ama verselaga daha temiz sadece içerik olarak gold wings daha çeşitli
Çok teşekkür ederim kuş kumu icin öneriniz nedir ?

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim kuş kumu icin öneriniz nedir ?
Kumu da verse laga olabilirsiniz grit kum olsun yeterli şuan yeni yeni kalsiyumlu kum falan çıktı onları almayın çok ince öğütülmüş kursağa takılabiliyor biraz iri taneli olan grit kum daha iyi rica ederim ne demek 🙏🏻

mckthmsn

Yeni Üye
Merhabalar bugün tavsiyeniz üzere mamaist com dan aldığım vitamin grit kumu ve probiyotik takviyeler geldi bunları nasıl kullanacağım. Üzerinde kullanım için herhangi bir yazı yok. Satıcıyada ulaşamadım. Kusum 5 gün vitaform kullandı . Bugün son gün ilk önce hangisini vermeliyim ? Kumu ayrica kafese koyabilir miyim ? Yemle mi karıştırmam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhabalar bugün tavsiyeniz üzere mamaist com dan aldığım vitamin grit kumu ve probiyotik takviyeler geldi bunları nasıl kullanacağım. Üzerinde kullanım için herhangi bir yazı yok. Satıcıyada ulaşamadım. Kusum 5 gün vitaform kullandı . Bugün son gün ilk önce hangisini vermeliyim ? Kumu ayrica kafese koyabilir miyim ? Yemle mi karıştırmam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba satıcı @Şehmus BAKIR 05432733334 telefon numarası buradan iletişime geçebilirsiniz. Grit kumu sürekli kafesinde duracak. Küçük bir yemliğe veya küçük kumluk diye satılan suluklara koyabilirsiniz. Takip edelim ------->Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? .

mckthmsn

Yeni Üye
Merhabalar kuşumun vitaminlerini ve probiyotik vermeye başladım aslında neşesi biraz yerine geldi ama genede hafif kabarık duruyor mu? Birde yem yerken bir kaç gündür yemlige tıkır tıkır bir sey yapiyor acaba neden? Kafasında tüy kapsülleri var birde kafesin dibinde kepek gibi beyaz şeyler var onun icin ne yapabilirim ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhabalar kuşumun vitaminlerini ve probiyotik vermeye başladım aslında neşesi biraz yerine geldi ama genede hafif kabarık duruyor mu? Birde yem yerken bir kaç gündür yemlige tıkır tıkır bir sey yapiyor acaba neden? Kafasında tüy kapsülleri var birde kafesin dibinde kepek gibi beyaz şeyler var onun icin ne yapabilirim ?
Merhaba tüy dönemine girmiş b forte vitamini verebilirsiniz tüy dönemini rahat atlatmalarını sağlar biraz halsiz olanilir bu sebeple biraz besleyici mamalar da yapabilirsiniz hafta da 1 yumurta maması gibi enerjisini arttırır

Üst Alt