• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun bir sorunu var ancak ne olduğunu çözememekteyim.

cinan

Yeni Üye
Merhabalar. Konu başlığından ötürü kusura bakmayın ancak gerçekten kuşumun ne sorunu olduğunu anlayamıyorum. Bu nedenle son 3 günü biraz detaylandırarak açıklayacağım.

Kuşum Paşa'nın 16 Temmuz Cumartesi günü biraz kaşıntısı oldu diye tüylerine Apex Sprey sıktım ve daha sonra annemle dışarı çıkmamız gerektiğinden dolayı kafesine koydum. Sprey kullanmadan önce hareketlerinde herhangi bir sorun olmadığını belirtmem gerekiyor. Akşam eve geldiğimizde 1-2 saat evde dolaşması için kafesten çıkardığımda başta düzgün uçamadı. Bunu yeni uyanmış olmasına verdim ve o an üstelemedim ancak gece saatlerinde uyutmak için tekrar kafesine uçurmak istediğimde bu sefer net bir şekilde dengeli uçamadığı belliydi. Düzgün bir şekilde sağa ve sola dönemiyor kafes üstüne inişi de çok sert oluyordu.

17 Temmuz Pazar günü ise tüm gün boyunca hal hareketleri çok durgundu ve yine birkaç defa uçurmak için saldığımda dengeli ve uzun mesafeli uçamadı. Genel hali hep uykuluydu ve fırsat buldukça omzumda, dizimde kısa süreli uyukladı. Yemini hep benim zorlamamla gerçekten çok az yedi. Su ise kendi su içtiğim bardaktan sadece bir yudum alarak tüm günü geçirdi. Yakınımda açık bir veteriner bulamadığım için kuşu yormamak adına herhangi bir kliniğe götürmedim. Akşam da çok erken saatlerde uyuttum.

18 Temmuz Pazartesi (bugün) sabah tekrar kontrol ettiğimde uçuş sorunu devam ettiğinden dolayı yakınımda olan bir veterinere götürdüm. Veteriner kontrol ettikten sonra mineral eksikliğine bağlı bu sorunu yaşıyor olabilir deyip beslenme şeklinin değişmesi gerektiğini belirtip destekleyici olması adına Avicare Multimineral & D3 takviyesi verdi. Birkaç gün kafes istirahati olması gerektiğini söyledi ve 10 gün sonra tekrar kontrol amaçlı görmek istediğini belirtti.

Ancak sorun şu ki, kuşum kafes içerisinde hiçbir şekilde yemliğine veya suyuna gitmiyor. Gün boyu tamamen benim zorlamamla bir şeyler yedirip içirebiliyorum. Açıkçası veteriner pek üstelemese de sorunun Apex spreyden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Herhangi bir referans olabilmesi adına tüylerine ve son dışkılarına ilişkin fotoğrafları ekte görebilirsiniz. Yardımlarınızı ve desteklerinizi rica ederim. Şimdiden ilginize teşekkürler.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ailemize hoşgeldiniz
kuş tüyde
apex bu tüy bit pire spreyi değil mi sıkıntı olabilecek bir ürün

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Tavsiyem haftada 1 gün B vitamini bir gün gervit bir gün entrobac vermeniz dal darı ve haftada 1 yemek kaşıgı yulaf

Son düzenleme:

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş tüyde... Tüy döneminde kuşların dışkısı düzensiz gösterir. Tüy dökme kuşlarımız için çok rahatsız edici bir zamandır. Ayrıca tüy döken kuşlarda davranış değişikliği fark edilir. Sahiplerine ve hatta diğer kuşlara karşı daha agresif olabilirler. Bu dönemde huysuz, hareketsiz oldukları, çok ciyakladıkları ve normalden daha fazla yem yedikleri görülebilir. Muhtemelen daha fazla uyumak isteyecek ve her zamanki kadar ötmeyeceklerdir.

Beslenmesine, sıcak tutulmasına, banyosuna ve kafes temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu dönemde kuşun enerji ihtiyacı daha fazla olduğu için beslenme oldukça önemlidir. Çeşitli sebze ve yeşillikler, az oranda yulaf tohumu verilmesi ayrıca B vitamini takviyesi kuşunuzun tüy dönemini rahat atlatmasına yardımcı olacaktır.

cinan

Yeni Üye
Bilgiler ve destekleriniz için teşekkür ederim. 1 gün sonra biraz daha normale döndü kuşumuz. Muhtemelen bu durumda tüy döneminin etkisi oldu. Ayrıca apex spreyi de daha kullanmayı düşünmüyorum. Gervit ve entrobac siparişi vermiştim zaten onlar da dün elime ulaştı ve kullanıma başladım. Dal darıyı bir türlü sevdiremedik beyefendiye o yüzden yemiyor maalesef :)

Üst Alt