• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun beni sevdiğini nasil anlarim

Mberra

Yeni Üye
2.fotoğrafta burun deliklerinin çevresinde fazla beyazlık var diye dişi dedim yanlış yönlendirme yaptım affola :)
Estağfurullah cinsiyeti anlamak zor ben de bir süre o beyazlıklar yüzünden bu kuş dişi mi acaba diye düşünmüştüm ama sonradan masmavi oldu gagası :)

Dimaethor

Yeni Üye
Oyuncağı almamamın sebebi oyuncağı aldıgımda sahibiyle ilgilenmek yerine oyuncakla ilgilenince sahibinden uzak şansı varmış dediler bana. Bu arada elimi kafesin içine soktum. Elimde maydanoz sapı vardı ama o ızgaralığı kaldırıp kemirmeyi seçti

Bahar Y.

Müdavim
Estağfurullah cinsiyeti anlamak zor ben de bir süre o beyazlıklar yüzünden bu kuş dişi mi acaba diye düşünmüştüm ama sonradan masmavi oldu gagası :)
Evet bende ilk anlayamamıştım kuşumun cinsiyetini sonradan burun delikleri etrafı beyazlaşınca anlaşıldı :) hepsine uzun ve sağlıklı ömürler nasip olsun inşallah

Bahar Y.

Müdavim
Oyuncağı almamamın sebebi oyuncağı aldıgımda sahibiyle ilgilenmek yerine oyuncakla ilgilenince sahibinden uzak şansı varmış dediler bana. Bu arada elimi kafesin içine soktum. Elimde maydanoz sapı vardı ama o ızgaralığı kaldırıp kemirmeyi seçti
İlk defa gördüğü şeylerden korkabiliyorlar, kafese asmanızı, tadını aldıktan sonra severse onla eğitim vermenizi tavsiye ederim, veya bir oyuncak alıp kafesine asıp daha sonra onu eğitimlerinizde kullanabilirsiniz, ben şuan öyle yapıyorum öncesinde kafeste takılı olan zilli oyuncağını çıkardım kafes dışında ödül olarak veriyorum, çokta başarılı oluyor sizede öneririm :)

Dimaethor

Yeni Üye
Tamamdır cok tesekkurler, ne tür oyuncak seviyorlar genelde?

Mberra

Yeni Üye
Yukarıda yazdıklarımı uygulayın ve sabırlı olun. Önce sadece dal, sonra kafesin dışından uzatma, sonra elinizden. Yavaş yavaş alışacak. Salıncak pek oyuncak sayılmaz, size alışmasını engellemez. Zaten siz günde kaç saat başında durabilirsiniz ki, en azından dışarıda uçmaya takılmaya alışana kadar kalan zamanda kafesinde de sıkılmaması gerek yoksa strese girer.

Bahar Y.

Müdavim
Tamamdır cok tesekkurler, ne tür oyuncak seviyorlar genelde?
Ses çıkaran şeyleri çok seviyorlar, gagalarıyla çekiştirebilecekleri şeyleri çok seviyorlar, tabi koparamayacağı bişey olmalı dikkat edin ona, rica ederim ne demek her zaman

Üst Alt