• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ayakları soğuk

Dilek7

Paylaşımcı
Kuşumun ayakları yaz kış hep soğuk. Bu bir sorunu olduğu anlamına gelir mi? Diğer kuşların ayakları ılık normal ama bir kuşum hep soğuk. 1 yaşında şu an ve eve getirdigimden bu zamana kadar hep böyleydi. Bir de şu an ağır tüy dökumunde. Iştahının az olması normal mi? Eskisi gibi çok yemiyor biraz zayıfladı. Gecen gun fotograf atmistim yeşil sulu diski yapiyor birkac gundur. Bagisikliligi düşmüş dediniz. Bt amin bekliyorum gelince hemen verecegim. Ayaklarinin soguk olmasi da bagisiklilikla mi alakali diye dusunmeye başladim.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşumun ayakları yaz kış hep soğuk. Bu bir sorunu olduğu anlamına gelir mi? Diğer kuşların ayakları ılık normal ama bir kuşum hep soğuk. 1 yaşında şu an ve eve getirdigimden bu zamana kadar hep böyleydi. Bir de şu an ağır tüy dökumunde. Iştahının az olması normal mi? Eskisi gibi çok yemiyor biraz zayıfladı. Gecen gun fotograf atmistim yeşil sulu diski yapiyor birkac gundur. Bagisikliligi düşmüş dediniz. Bt amin bekliyorum gelince hemen verecegim. Ayaklarinin soguk olmasi da bagisiklilikla mi alakali diye dusunmeye başladim.
Bağışıklığı kaynaklı olabilir. Tüyde olduğundan az yiyordur

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşların ayakları en çok üşüyen yeridir oda sıcaklığının azlığı, tüyde olması da etkili olur

Dilek7

Paylaşımcı
Odam hep sıcak ama yine de ayakları soğuk. Denemediğim sadece bt amin forte kaldı. Onu verince düzelir umarım. Çünku yaz aylarında da hep soğuk.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Genelde enfeksiyonda da soğuk olur ama siz takviye verin bakalım

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Odam hep sıcak ama yine de ayakları soğuk. Denemediğim sadece bt amin forte kaldı. Onu verince düzelir umarım. Çünku yaz aylarında da hep soğuk.
Bt âmin forte verin bir hafta ona göre geçmezse kanatlı uzmanına götürürsünüz. Test olması lazım ondan yaptırınız

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba sizin kuşunuzda anemi vardı öyle hatırlıyorum ve paylaşmıştım,
Besin değeri kan yapan sebze meyve verin, buyrun

Dilek7

Paylaşımcı
Hayır demet hanım ilk kez dediniz anemi olduğunu. Hemen bakıyorum paylaşımınıza dediginiz gibidir belki de. Dikkat edeceğim verecegim besinlere. Tesekkur ederim 🙏🏻

Dilek7

Paylaşımcı
Şimdi baktım da evet gerceten anemi olabilir. Iştahsız, kilo kaybetti, üşüyor ve çok uyuyor. Listedekileri vermeye baslayım hemen.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ben görebilir miyim video ekler misiniz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Halsiz mi sürekli bu şekilde

Dilek7

Paylaşımcı
Evet halsiz. Şimdilik tüy döktugu icindir belki diye düşündüm ama bilmiyorum tam sebebini. Ama arada neseli tabi oyunlar oynuyor. Sadece uyku süreleri ve sıklıkları arttı.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet halsiz. Şimdilik tüy döktugu icindir belki diye düşündüm ama bilmiyorum tam sebebini.
Ayak soğukluğu enfeksiyona bağlı olur veya vitamin, mineral eksikliği o nedenle siz kullanın röhnfried ürünlerini 🙏 Eğer elinizde yoksa şu an kekik çayı verin yavrunuza 🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Şimdi baktım 39 gr. Aslında aşırı zayıf diyemem ama önceden daha tombikti. Video birakiyorum, bahsettigim kuş sarı erkek olan.
Bence soğuk algınlığı ve ağrısı var bu çocuğun ayırıp vücut ısısını yükseltin yani petek yanına alın ve burçağın dediği gibi takviye programı yapın, kekik çayı verebilirsiniz ona mama hazırlayın içine tarçın , kekik ekleyebilirsiniz. Diğer bir düşüncemde organ ağrıları olabilir eğer bir hafta 10 güne düzelme olmazsa ve iştahsızlık başlayıp kilo kaybı olursa mutlaka götürüp röntgen çekilsin

Dilek7

Paylaşımcı
Sadece bt amin olanı alabildim digerleri yok. Onları da alacagim bu ay. Enfeksiyon da olabilir çünkü dışkılarında yeşil su olmaya başladı dün size fotoğraf atmıştım. Ben bu dediklerinizi verip biraz takip edeyim inşallah iyi olur yavrucum. Zaten bu kuşumun hep bi sindirim sorunu oluyordu bebeklikten bu yana. Gecen yaz dışkısinda sunen iltihap vardı. Dişkisinda da yem oluyordu. 3-4 aydır hiç yem yok dışkısinda diye sevinmiştim.

Dilek7

Paylaşımcı
Bence soğuk algınlığı ve ağrısı var bu çocuğun ayırıp vücut ısısını yükseltin yani petek yanına alın ve burçağın dediği gibi takviye programı yapın, kekik çayı verebilirsiniz ona mama hazırlayın içine tarçın , kekik ekleyebilirsiniz. Diğer bir düşüncemde organ ağrıları olabilir eğer bir hafta 10 güne düzelme olmazsa ve iştahsızlık başlayıp kilo kaybı olursa mutlaka götürüp röntgen çekilsin
Tamam şehmus bey dediklerinizi uygulayım çok teşekkür ederim 🙏🏼

Üst Alt