• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun ayakları çok sıcak

Seyfullah

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yüksek sıcaklıktaki ayaklar, ayakta sararmış bölgeler
Herkese iyi forumlar. Benim muhabbet kuşum 4.5-5 aylık erkek geldiğinden beri çok cana yakın yanımdan ayrılmaz kur yapar. Neşesi keyfi yerinde. Lakin

Ayakları normalden çok daha sıcak. Ara sıra kanatlarını da kaldırıyor. Ortamın sıcaklığından kaynaklı bir problem değil diğer kuşumda böyle sıkıntı yok. Forumlarda böbrek sorunu olabileceğini gördüm. Ayrıca Ayaklarının üzeride koyu sarı kısımlar var fotoğraflarını ekledim. Böbrek sorunu olabilir mi?

Bazen de nefes alırken de ağzını açarak nefes alıp tık tık ses çıkarıyordu diğer yetişkin dişi kuşuma kullandığım levadoks 20 ilacından kullandım şuanlık solunum sıkıntısı geçti gibi. Sorularım bunlar

Bulunduğum ilde kuş veterineri yok yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Foruma hos geldiniz. Her kus her ortama ayni tepkiyi verecek diye bir sey yok birine sicak gelen digerine gelmeyebilir. Hareketli kuslarda kan dolasimi hizli oldugundan ayak sicakligi artar bunda bir sorun yok yani ayak sicakligi bir sorun degildir. Renk konusunda da ben bir problem görmüyorum morarsaydi dikkat edilmesi gerekirdi ama rahatsiz edici bir sarılık da yok kanaatimce.
Not: sebebini net olarak bilmedikce hicbir durumda ilac vermeyin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video ekler misiniz kuşun gagayı ve gözlerini net göreceğimiz ve peçete üstünde dışkı resmi görelim

Seyfullah

Yeni Üye
Foruma hos geldiniz. Her kus her ortama ayni tepkiyi verecek diye bir sey yok birine sicak gelen digerine gelmeyebilir. Hareketli kuslarda kan dolasimi hizli oldugundan ayak sicakligi artar bunda bir sorun yok yani ayak sicakligi bir sorun degildir. Renk konusunda da ben bir problem görmüyorum morarsaydi dikkat edilmesi gerekirdi ama rahatsiz edici bir sarılık da yok kanaatimce.
Not: sebebini net olarak bilmedikce hicbir durumda ilac vermeyin
Ayak sıcaklığı uçtuğu veya hareketli olduğu için değil. Kafesten çıkardığım anda da çok sıcak zaten çok uçan bir kuş değil yanımdan ayrılmıyor. Aynı zamanda gagası da çok sıcak oluyor bazen.

aslanbey

Paylaşımcı
Benim albino kusumda aynısı var genellikle oluyor galiba mesela dişide var ayakalri çok sıcak erkekte yok aylardır böyle

Doğacı

Eski Forumcu
Sağlığı açısından her hafta düzenli olarak haftada 1 defa probiyotik ve multivitamin kullanın. Entrobac probiyotik ve gervit multivitamin.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Görünüşe göre sağlıklı genç bir delikanlı :) endişelenmeyin klasik programdan (multivitamin ve probiyotik) devam edin kafesi temiz tutun tahta tünek kullanın suluğu da her gün yıkayıp içme suyu kullanarak yenileyin.

ByAreS

Aktif Üye
Mutlaka vitamin kullanın.