• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşumun ayağında tuhaflık var

Kus.hastasi

Yeni Üye
1 aylık muhabbet kuşum bugün ilk defa sol ayağını içine çektiğini gördüm normalde dinlenme pozisyonunda yapıyorlar veya üşüdüklerinde biliyorum ama bugün ilk defa yaptı tünelinde. Sonrasında çıkarttım dizime koydum yem yedirdim yem yerkende tek ayağını kaldırdı. Diğer kuşun kafesinin üstüne kondu. Ordada bir iki kere sol ayağını içine çekti. Parmağıma aldığımda sanki sol ayağıyla parmağımı sıkı tutmadığını farkettim endişelendim. Tünekte dururkende sanki o ayağını tam olarak tüneğe kavramıyor. Ve diğer ayağa göre sol ayak en uzun parmağının tırnağının orada bir kırmızılık var gibi geldi.yürüken herhangi bir sıkıntı görmedim normal şekilde yürüyor.topallama yok Iştahıda iyi. Yada ben mi kuruntu yapıyorum. Destekkkk

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tüneği yada parmağınızı tam kavrayamıyor doğru mudur? Ayağını ellediğinizde tepkisi nasıl her hangi bir şişme yada morluk gibi bir şey var mı? Kafesinde tül vs var mı yada ayağını takabileceği her hangi bir yer?

Kus.hastasi

Yeni Üye
Eskisi gibi tam olarak sıkı sıkı tutmuyor gibime geldi dokunduğumda çekti bir kere sol en uzun tırnağın dibinde çok hafif şişlik ve kırmızılık var gibi diğer ayağa göre ama evdeki diğer kişiler aynı olduğunu söylüyor kırılma inciime olunca böyle mi olur birde o en uzun olan parmak çok gevşek dokunduğumda dümdüz duruyor sanki tünelteyken

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Arkadaşlarımda görünce yazacaktır incitmiş gibi gözüküyor hafifte olsa şişlik var ise riske atmamak adına içiniz de rahat etmesi açısından röntgen çektirin isterseniz hangi ilçedesiniz? @Aslı Ö. @Semiha S.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Detaylıca bakın kızarıklıktan eminseniz terramicyn yada fucidin krem sürün. Az bir miktar. Şişlik varsa dolgit yada volteren tarzı bir krem sürün. Ödemini alır ağrısını keser. Ama içinize sinmiyorsa Tarık ın dediği gibi kanatlı uzmana götürün. Fotoda bana mühim bir durum gibi gelmedi. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz.

Kus.hastasi

Yeni Üye
Bahçelievlerdeyiz bir kaç gün gözlemlicem devam ederse götürmeyi planlıyorum

Kus.hastasi

Yeni Üye
Detaylıca bakın kızarıklıktan eminseniz terramicyn yada fucidin krem sürün. Az bir miktar. Şişlik varsa dolgit yada volteren tarzı bir krem sürün. Ödemini alır ağrısını keser. Ama içinize sinmiyorsa Tarık ın dediği gibi kanatlı uzmana götürün. Fotoda bana mühim bir durum gibi gelmedi. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz.

Kus.hastasi

Yeni Üye
Fucidin kulak pamuğu ile değdirirken ayağını çekti sürekli en uzun parmağının tırnak dinine sürdüm zorla çok ileri durum olduğunu düşünmüyorum zamanla geçer gibi duruyor biraz gözlemlicem dışarıda bırakmışsam dinlensin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Fucidin kulak pamuğu ile değdirirken ayağını çekti sürekli en uzun parmağının tırnak dinine sürdüm zorla çok ileri durum olduğunu düşünmüyorum zamanla geçer gibi duruyor biraz gözlemlicem dışarıda bırakmışsam dinlensin
Voltaren veya dolgit krem alıp sürün lütfen, dışarı çok çıkmasın uyumadan önce sürmeniz tavsiye ederim, ödem oluşmuş çatlak dahi olabilir, hafif morarma başlamış

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Haftada 2 defa btAmin forte takviyesi yapın d vitamini varsa 1 damla 3 gün ara ile ağzına damlatın çaykaşığı veya şiringa ile

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tırnak dibinde yara mı var yara varsa fucidin sürebilirsiniz. Gözlemleyin bir süre o halde. Geçmiş olsun 🌸

Kus.hastasi

Yeni Üye
fucidin krem evde var ama o hayvanlara kullanılabilir mi internette insansal olan hiçbir ürünü hayvanlara kullanmayın sürmeyin diyor

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Terramycınde Surebilirsiniz. Ben Kullanmıştım Bir Zararını görmedim 🤗

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
fucidin krem evde var ama o hayvanlara kullanılabilir mi internette insansal olan hiçbir ürünü hayvanlara kullanmayın sürmeyin diyor
Bazı beşeri ilaçlar ortaktır hem hayvan sağlığı hemde insanlar için kullanılabilir. Demet ablam açıklamış gece yatmadan önce sürün ışıkları kapatın uykuya geçsin ki ayağıyla uğraşmasın yemesin herhangi bir yere teması olmasın.

Üst Alt