• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ayağında şişlik var

fakehepsap100

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanatlarını açma, ayağında hafif şişlik
Hastalık Belirti Tarihi
18 Mar 2021
Merhaba kuşumun ayağının yanında kırmızı bi şişlik fark ettim ve son zamanlarda sürekli yuvada oturuyor hasta değil neşesi felan gayet yerinde ama sıkca kanatlarını açıyo yorgun olmamasına rağmen ayağı acıyo heralde ayağını içine felanda saklamıyor

fakehepsap100

Yeni Üye
Yara olmus gibi tahta tünek kullanmak daha sağlıklı olur oraya terramicin sürebilirsiniz. Kuşun duruşu tam göremiyorum dişi mi sanki çiftleşme duruşu gibi geldi
Geçen 1 2 kez çiftleştiler kıymık batmış olabilir mi yuvadan az önce veterinere götürdük anlamadıkları için petshopa yönlendirdiler oda yara gibi bir şey dedi bide yumurtluycakmış heralde acaba ondan mı kanatlarını fln açıyo

fakehepsap100

Yeni Üye
Uzaktan gördüğüm kadarıyla ciddi birşeye benzemiyor yumurtlama durumu varsa fazla mudehale etmemenizi öneririm kes nickiniz biraz daha uygun birşey olsaydı 😅
Hocam kuş yumurtladı belkide ondan kanatlarını açıyorduda bir şey sorcam bu bizim kuş tuhaf geldiğinden beri böle lamba kapanınca çıldırıyo kafesde ordan oraya koşturuyor bi süre sonra sakinleşip uyuyor yumurtanın üstünde uyuması mı gerekiyor ve şey diye biliyorum yuvadan çıkmayıp yem yemiyorlar bazen ne aralıklarlan çıkarcam

fakehepsap100

Yeni Üye
Yumurtanın üstüne uyuması gerekiyor. Erkek kuş onu zaten besleyecektir. Sizin yuvadan çıkarmanıza gerek yok.
Yuvanın üstünde uyumazki o tanıyorum çok korkak bi kuş heralde bir şey olmaz geceleri biraz daha sıcak oluyo bide erkek kuş daha yumurtayı bile görmedi yuva küçüktü biraz bide yeni yuva alcam galiba yumurtayı o yuvalığa nasıl taşıycaz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bide yuvasıda tahtadan ama sadece tahta içi dümdüz, talaş gibi bir şey koymam gerekiyor mu
Şuan hiç dokunmayın yavrular çıkınca talaş koyarsınız çünkü şuan yumurta varsa yadirgayabilir..eğer yuva dümdüz ise çarpık bacak olma olasılığı var keşke öncesinde bizimle paylaşsaydiniz yuvalık sorununu..şimdi tek çare bekleyin yumurtaların hepsi çatlayinca bol hamster talaşı koyarsınız 👍

fakehepsap100

Yeni Üye
Şuan hiç dokunmayın yavrular çıkınca talaş koyarsınız çünkü şuan yumurta varsa yadirgayabilir..eğer yuva dümdüz ise çarpık bacak olma olasılığı var keşke öncesinde bizimle paylaşsaydiniz yuvalık sorununu..şimdi tek çare bekleyin yumurtaların hepsi çatlayinca bol hamster talaşı koyarsınız 👍
Bide yumurta çok fazla yuvarlanıyo yuva içerisinde ve 1 tane yumurtada kırık var ama küçük belli bi bölgede kendisi yanlışlıkla kırmış heralde alim mi onu vede içeride aşırı fazla tüy dökmüş kavgamı ettilerki diye bile düşündüm 20 tane felan dökmüş heralde son olarak geceleri sürekli takır takır yumurtalarını felan bulamıyo karanlıkda bir şeyler yapıyo içerde

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Hiç dokunmayın siz , kalsın yumurta o şekilde dişinin tüyleridir , yumurtayida kendisi hareket ettirir bilinçli bir şekilde eşit sıcaklık sağlamak için yumurtaya.

fakehepsap100

Yeni Üye
Hiç dokunmayın siz , kalsın yumurta o şekilde dişinin tüyleridir , yumurtayida kendisi hareket ettirir bilinçli bir şekilde eşit sıcaklık sağlamak için yumurtaya.
Şey 2 3 gün aralıkla yumurtaların 2 sini dışarı atmış 4 tane vardı biri baya gelişmişdi atarken gagasıyla delmiş akı felan akmıyodu içinde yavru olmaya başlamıştı onu geri yuvasına koysaymıydım 2. Nin akı felan akmış sarısı

Son düzenleme:

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Şey 2 3 gün aralıkla yumurtaların 2 sini dışarı atmış 4 tane vardı biri baya gelişmişdi atarken gagasıyla delmiş akı felan akmıyodu içinde yavru olmaya başlamıştı onu geri yuvasına koysaymıydım 2. Nin akı felan akmış sarısı
Delik yumurtadan yavru çıkmaz maalesef

fakehepsap100

Yeni Üye
Hocam şimdide her yeri kemiriyor kırıyor döküyor sürekli kemircek bi yer arıyor suluğu 4 5 kez düşürdü salıncağı kemirerek kopardı her yeri kemirmeye çalışıyor eskidende yapıyodu ama bu kadar sık değildi vitamim eksikliği felan mı var ki kalamar taşı var önceden almıştık ama ara sıra kemiriyor ondada eşi rahat bırakmıyor sürekli peşinde dolaşıp yem vermeye çalışıyor oda sonra bida kemirmiyor ne yapmam gerek

Son düzenleme: