• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun ayağında problem var 😭

Aslıasya

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayağında sorun
Hastalık Belirti Tarihi
25 Kas 2021
Kullanılan İlaç
-

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Parmağına koymaya çalışır mısın kavrıyor mu

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elinde tut ayağını parmağına kavrattırmaya çalış kavrıyorsa kırık değildir ama aynı şekilde tutuyor ise kırık yada çıkıktır

Aslıasya

Yeni Üye
Elinde tut ayağını parmağına kavrattırmaya çalış kavrıyorsa kırık değildir ama aynı şekilde tutuyor ise kırık yada çıkıktır
Kavrıyor diyemem ama yürüyüşü hızlı sadece zorlanıyor şeklinden dolayı morarma vs yok kırık değil de çıkık mı acaba? Veterinere götürene kadar ne yapabilirim :(

Aslıasya

Yeni Üye
Veterinere götürmeniz iyi olur. Yarına kadar elinizde varsa herhangi bir vuruk ya da ödem dağıtıcı krem sürebilirsiniz. Terramicin merhemde olur ince tabaka halinde sürün. Tüneği çıkarın tabanda yatsın dicem ama sanırım zaten tabanda duruyormuş
Çok teşekkür ederim

Bahar Y.

Müdavim
Henüz 25 günlük, alalı 2 gün oldu. Kafesten dışarı çıkarmamıştım elime almamıştım hiç, ayağını görünce çıkardım çok uysal. Muhtemelen kafese takıldı ya da düştü kafes içinde. Yürüyor ama zor yürüyor tabi dokununca çok tepki vermedi ama hep kafesin altında duruyor sizce kırık mı neler yapabilirim? TeşekkürlerEkli dosyayı görüntüle 13883Ekli dosyayı görüntüle 13884Ekli dosyayı görüntüle 13885
Bana kalırsa sinirsel bir durum, kırıkta olabilir tabi incinme ihtimali incinme bu şekilde olmaz, geçmiş olsun

Aslıasya

Yeni Üye
Bana kalırsa sinirsel bir durum, kırıkta olabilir tabi incinme ihtimali incinme bu şekilde olmaz, geçmiş olsun
Şimal hanım kırık değil sanki üstüne basıyor elime geliyor uçuyor yürüyor. Sinirsel olması durumunda neler yapabilirim bilginiz var mı?

Bahar Y.

Müdavim
Şimal hanım kırık değil sanki üstüne basıyor elime geliyor uçuyor yürüyor. Sinirsel olması durumunda neler yapabilirim bilginiz var mı?
Kuşumun adı Şimal benim değil :)
Kanatlı uzman bulabilirseniz mutlaka götürün derim, elinizle masaj yapın ayağına vazelinle(rahat mesaj yapabilmek için yoksa ayağına iyi geleceğini düşünmüyorum)
Diğer üyelerde yorum yapacaklardır müsait olduklarında

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba bence veterinerlik bir durumu yok ayak çapraz kaynamış bu yüzden yan basıyor iki sebebi olabilir ya ebeveyn ezmistir bebekken yada genetiktir.. teramiycn deri melhemi ile hafifçe masaj yaparak sürün günlük uygulayın bir ihtimal duzelebilir..bakamiycak ve görünce üzülecek duygusal birisi iseniz ya aldığınız kişiye veya iyi bakabilecek bir hayvansever e hediye ediniz 👍

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafesten tülü çıkarın.yemini suyunu tabanada bir kapta koyun

Aslıasya

Yeni Üye
Merhaba bence veterinerlik bir durumu yok ayak çapraz kaynamış bu yüzden yan basıyor iki sebebi olabilir ya ebeveyn ezmistir bebekken yada genetiktir.. teramiycn deri melhemi ile hafifçe masaj yaparak sürün günlük uygulayın bir ihtimal duzelebilir..bakamiycak ve görünce üzülecek duygusal birisi iseniz ya aldığınız kişiye veya iyi bakabilecek bir hayvansever e hediye ediniz 👍
Dün gece veterinere götürdüm kırık değil incinmiş ya da sinirsel olabilir dedi ama herhangi bir krem vermedi dediğiniz kremi kullanmayı düşünüyorum dokununca acıtacakmışım hissini yenebilirsem 😢 iki gündür böyle öncesinde normaldi sorun yoktu

Aslıasya

Yeni Üye
Terramycin krem sürdüm hemen sonra dışkısı biraz suluydu gagasıyla ayağını düzeltmeye çalışırken olmuş yemiş olabilir bu gibi yan etkileri yoktur umarım

Üst Alt