• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Genetik Kuşumun ayağında mantar mı oluşmuş?

hazall03

Aktif Üye
Kafesin kenarlarını kemiriyor kuşum kafesi boyasam sorun olur mu acaba

Merve00

Paylaşımcı
Kafesin kenarlarını kemiriyor kuşum kafesi boyasam sorun olur mu acaba
Evet olur, bunu alışkanlık haline getirmişse kolay kolay bırakmaz o davranışını, bu yüzden boyamayın, sonuçta evet yediğide zararlı ama en azından kullanılan madde oturmuş bir kafes boyası ve belki içeriği daha hafiftir. Sizin boyamanız daha kötü sonuçlara yol açabilir, zehirlenebilir. Kafes kemirme davranışını ortadan kaldırmak için ilgisini başka bir şeye çekebilirsiniz, kemirmesi için stres oyuncakları var onlardan alabilirsiniz belki işe yarar ya da şimdi unuttum ama bir şey eksikliğinden dolayı da kafes boyasını kemirebiliyorlar. Yani bu davranışı neyden kaynaklanıyor onu bulup ona göre önlem alınması en doğrusu 🌸 zaten kafesi boyamanız da bir şeyi değiştirmez o yine davranışına devam eder 🙁

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Boyalı kafesleri ben hem görüntü hemde kuş sağlığı açısından pek iyi bulmuyorum. Zamanla o boya kabarıyor ve içi paslı kötü bir görüntü ortaya çıkıyor temizlenmesi ayrı bir dert temizledikçe boyalar atıyor pas akıyor

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Eğer imkanınız varsa seba kabesler var hem kaliteli malzemeden yapılmış hem geniş hemde estetik yada pirinç kafesler tercih edebilirsin yoksa boya falan vurma kuşun zehirlenir O fabrika boyası olmasına rağmen dökülüyor senin boyadığın daha kötü olur

hazall03

Aktif Üye
Eğer imkanınız varsa seba kabesler var hem kaliteli malzemeden yapılmış hem geniş hemde estetik yada pirinç kafesler tercih edebilirsin yoksa boya falan vurma kuşun zehirlenir O fabrika boyası olmasına rağmen dökülüyor senin boyadığın daha kötü olur
teşekkür ederim araştırıcam

hazall03

Aktif Üye
Evet olur, bunu alışkanlık haline getirmişse kolay kolay bırakmaz o davranışını, bu yüzden boyamayın, sonuçta evet yediğide zararlı ama en azından kullanılan madde oturmuş bir kafes boyası ve belki içeriği daha hafiftir. Sizin boyamanız daha kötü sonuçlara yol açabilir, zehirlenebilir. Kafes kemirme davranışını ortadan kaldırmak için ilgisini başka bir şeye çekebilirsiniz, kemirmesi için stres oyuncakları var onlardan alabilirsiniz belki işe yarar ya da şimdi unuttum ama bir şey eksikliğinden dolayı da kafes boyasını kemirebiliyorlar. Yani bu davranışı neyden kaynaklanıyor onu bulup ona göre önlem alınması en doğrusu 🌸 zaten kafesi boyamanız da bir şeyi değiştirmez o yine davranışına devam eder 🙁
tamamdır çok teşekkür ederim:)

hazall03

Aktif Üye
vitamin kullanmak istiyorum. Hangi vitaminleri ne zaman kullanabilirim veya kuşumun sağlığı için neye dikkat etmem gerek nelerden kaçınmam gerek çok hassasım

Üst Alt