• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun ayağı şiş ve kanadı

lED

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayakta şişlik.
Hastalık Belirti Tarihi
29 Haz 2025
Kullanılan İlaç
Terramycin
Muhabbet kuşumun ayağında bilezik vardı ve ayağı bu nedenle mi şişti bilmiyorum. Şişlikten dolayı bileziği bi kuşçunun yardımıyla zar zor çıkardık, ancak çıkarırken bileziğin köşeleri ayağına sürtüp kanamasına sebep oldu. Kanı durdurmak için bi bezle biraz baskı yaptım, ardından mısır unu sürdüm. Bir süre sonra da Terramycin uyguladım. Ancak bileziği çıkarmadan önce ayağının neden şiştiğini ve şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bileziği keserek mi çıkardınız. İncitmiş teramisine devam edin ama tüylerine sürmeyin. Sadece ayak derisine masaj yaparak sürün. Zamanla düzelecektir.

lED

Yeni Üye
Bileziği keserek mi çıkardınız. İncitmiş teramisine devam edin ama tüylerine sürmeyin. Sadece ayak derisine masaj yaparak sürün. Zamanla düzelecektir.
Evet bileziği kesmek durumunda kaldık çıkarmaya çalışırken baya zorladı bilezik kestiğimiz köşesi sürtüp kanattı galiba, dikkat ederim tüylerine sürmemeye önerdiğiniz farklı ilaç ve ya krem tarzı bir şey varsa yarın gidip alacağım hocam.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşumun ayağında bilezik vardı ve ayağı bu nedenle mi şişti bilmiyorum. Şişlikten dolayı bileziği bi kuşçunun yardımıyla zar zor çıkardık, ancak çıkarırken bileziğin köşeleri ayağına sürtüp kanamasına sebep oldu. Kanı durdurmak için bi bezle biraz baskı yaptım, ardından mısır unu sürdüm. Bir süre sonra da Terramycin uyguladım. Ancak bileziği çıkarmadan önce ayağının neden şiştiğini ve şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba geçmiş olsun
Bilezik bacağa oturmuş çıkarmadan önce ve kan dolaşımını engelleyerek ödem oluşturmuş
Terramcyin deri lezyonu için uygun olur👍
Fakat ödemi almaz,
Kulak pamuğunu ıslatıp buzdolabında dondurun
Günde 2-3 defa şiş bölgeye yaklaşık 10 saniye kadar masaj yapın ödemi alır ve kan dolaşımını rahatlatır
2-3 gün sonra, ♦eczaneden voltaren veya dolgit krem alın ve uyumadan önce masaj yapın lütfen

🔷Not: voltaren veya dolgit açık yaraya sürülmez yara kapanınca sürün lütfen, kapanana kadar donmuş pamuk kompresi uygulayın rahatlasın😊

Üst Alt