• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ayağı kırılmış mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Boncukmaviş

Yeni Üye
Ronay' Alıntı:
Veteriner kırık olmadığının teşhisini koymuşsa sorun yoktur. Zamanla her geçengün düzelir yeterli çok yormayın kendi halinde olsun günde bir kez kremi sürün.....
Galiba iş ciddileşti kafesin tabanına inip derin derin nefes alır gibi kendini gömüyor içeri kafasını çok üzülüyorum o halini görünce yarın yeniden başka bir veterinere götüreceğim galiba kırık var

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Artık kanatlıdan anlayan bir veterinere götürmeniz gerekli , ayağı kötü gözüküyor bizi haberdar ediniz...

Boncukmaviş

Yeni Üye
Ronay' Alıntı:
Artık kanatlıdan anlayan bir veterinere götürmeniz gerekli , ayağı kötü gözüküyor bizi haberdar ediniz...
Son bir şey daha diyeceğim nolur. Evet ayağı çok kötü gözüküyor yavrum kendi de çok kötü fakat ayağını oynatabiliyor parmakları oynamıyor. Yarın yine de götürcem veterinere buldum bir tane kuşa bakarız dedi sonra hayvanın daha kötü olmasından ötürü söylüyorum bunu ayağını oynatabiliyor yani eklem yerinde tüylerinin yoğun olduğu yerde morarma var

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Kırılma ziyadesinde dokularda yırtılma vb olabilir bu röntgensiz anlaşılmaz benim tavsiyem zaman kaybetmeden götürmeniz ama düzelir.
Sadece iyi bir tedavi görmesi ve biraz zamana ihtiyacı var....

Boncukmaviş

Yeni Üye
Ronay' Alıntı:
Kırılma ziyadesinde dokularda yırtılma vb olabilir bu röntgensiz anlaşılmaz benim tavsiyem zaman kaybetmeden götürmeniz ama düzelir.
Sadece iyi bir tedavi görmesi ve biraz zamana ihtiyacı var....
Zaman ilaç olacak o zaman sabır diyelim umarım iyi olur. Veteriner tedavisi daha kötü yapar diye korkuyorum da anlamıyor kuştan kimse küçük bi hayvan gözüyle bakıldığı için keşke sizler gibi ustalar olsa her bi alanda siz tedavi vs yapıyor musunuz hangi ildesiniz

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Biz kendi kuşlarımıza tedavi ettiğimiz oluyor ama her hastalık için yapamayız bu işi profesyonel anlamda (veteriner) yapanlar var.
Siz elinizden geleni yapın.Götürün kanatlıdan anlayan bir veterinere bizi de haberdar edersiniz.....

Boncukmaviş

Yeni Üye
Ronay' Alıntı:
Biz kendi kuşlarımıza tedavi ettiğimiz oluyor ama her hastalık için yapamayız bu işi profesyonel anlamda (veteriner) yapanlar var.
Siz elinizden geleni yapın.Götürün kanatlıdan anlayan bir veterinere bizi de haberdar edersiniz.....
İyi oluyor yavaş yavaş her akşam krem sürüyorum ayağına kavrıyor ayağıylada basıyor çok şükür 🙏🏻

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Hoş geldiniz....
Kuşunuz düzelmeye başladı mı gidişattan biraz haberdar eder misiniz?
Fotoda toparlanmış gibi ayağım çok sevindim :)

Boncukmaviş

Yeni Üye
Ronay' Alıntı:
Hoş geldiniz....
Kuşunuz düzelmeye başladı mı gidişattan biraz haberdar eder misiniz?
Fotoda toparlanmış gibi ayağım çok sevindim :)
Sabah ve akşam ilaç sürdüm suyuna bebe aspirini kattım bi günde de kırık diye düşünürken iyi olmaya başladı çok şükür bende onunla beraber kendime geldim adeta 😂 basıyor ve kavrıyor o acıya rağmen bide minicik olmasını da hesaba katarsak korkusu var hala farkındayım ama çok çok daha iyi

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Biz incildiğini ifade etmiştik ama baya toparlandı çok sevindim gelişmeleri paylaşın bizle......

Edanur

Yeni Üye
Merhaba iyi kontrol edin moralma hafif olması normaldir.Ama aşırı varsa ve ayağını yere koyamıyorsa kırık olma ihtimali var ...
Şehmus abi gerekeni söylemiş zaten,
Biz sizin anlattıklarınız ve resim üstünden konuşuyoruz.Canlı göremiyoruz.Ama hiç basamıyorsa sabaha kadar takip edin.
Moralmalar artarsa ve hiç basamıyorsa , veterinere götürün röntgen çekip , daha kesin net tedavi uygular.
Biz tedavi öneririz ama kuşu net görmüyoruz.Kırıksa bile yanlış kaynama ihtimali mevcut.
En doğrusu sabaha kadar takip edip , düzelme yoksa veya kötüye gidiş varsa uzman hekime başvurmalısınız.....
Düzelir merak etmeyin dediklerimi uygulayın takip edin , çok elinize almayın daha kötü olması sakinliğinizi koruyun.
Yarın düzelme olmazsa az olsa hekime başvurunuz....

İstediğiniz zaman soru sorabilirsiniz çekinmeyin biz buradayız.Çok teşekkürler bir canlıya bu kadar değer verdiğiniz için....
Tekrar geçmiş olsun.....
Merhaba ne olur yardmci olun çok acil

Edanur

Yeni Üye
Ne olur yardım edin benim canım yanıyor 😭😭😭😭 o benim herşeyim bu saate ne yapablrm ayağına dokunamyom canı yanıyor

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Geçmiş olsun ben incindigini düşünüyorum inşaallahta yanilmiyorumdur. Fazla yormayın düzelecektir veteriner krem vermiştir onu kullanın

Edanur

Yeni Üye
Az önce oldu daha. Gitmedim veterinere nasl sarcam ayağını satmam gerekiyor mu sbaah hemen gotrcem

Edanur

Yeni Üye
Az önce oldu daha. Gitmedim veterinere nasl sarcam ayağını satmam gerekiyor mu sbaah hemen gotrcem

Katfar214

Yeni Üye
Ayagna teramicin krem surdum ve kucuk bi karton parcasiyla sabitlestirdim ayagni geriye iceri doru cekiyor yemini suyunu yiyip iciyor ayagni oynattigim zaman bagirmiyor ama elimi kafese soktum zaman ayagnin ustune basiyor kacmaya calisiyo ama parmaklari yamuk sekilde basiyo ama ayağnin eklem kismini öne atamiyo dün oldu bu olay dün hic hareket ettiremiyordu

Katfar214

Yeni Üye
Hala buna rağmen tüneklerde yok kafese tırmanmaya çalışıyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt