• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun ayağı kırık mı

Edaa

Yeni Üye
Merhaba kuşum ayağını tavandaki pervaneye çarptı biraz kanadı ve morardı şuan üstüne basamıyor napmam lazım
Fotoğrafta morarmış kısmı pek belli olmuyo ama üst kısmı baya mor ve şişmiş durumda

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün röntgen falan çekilsin müdahele edilsin nerede ikamet ediyorsunuz?

Edaa

Yeni Üye
Bir petshopa sordum ama kırıksa bir şey yapılamıyo incinmişse kendiliğinden geçer dedi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İmkanınız yoksa veteriner e götürmeyebsize ben yapmanız gerekeni anlatayım. İlk olarak kafesin tabanına Hamster talaşı koyun hem sıcak tutsun hemde göğsüne koyup dinlenebilsin. Sonra tünekleri şimdilik çıkarın yemini, kumunu aşağiya ve suyunu da ulaşabileceği şekilde aşağı alın. Kuşa takviye besleme yapın bu çok önemli çünkü formdan düşüyor.besleme mamasına zeolit tozu ekleyin sindirimi ve bağışıklığını düzenler. Suyuna gerwit ve entrobac verin takip edin içmiyorsa günde üç kez hazırladığınız sudan şırınga ile 6-8 damla verin

Edaa

Yeni Üye
@Aslı Ö. Tüneği çıkarınca yukarı tırmanmaya çalışıyor o yüzden geri taksam mı bilemedim ayağını da hiç oynatmıyor krem sürerken hiç hareket ettirmedi yarın veterinere götüreceğim teşekkürler

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
@Aslı Ö. Tüneği çıkarınca yukarı tırmanmaya çalışıyor o yüzden geri taksam mı bilemedim ayağını da hiç oynatmıyor krem sürerken hiç hareket ettirmedi yarın veterinere götüreceğim teşekkürler
Tünekte hasarlı olan ayak daha zorlanır daha yorulur diyerekten tüneği çıkartmanızı önerdik ama geri çıkıyorsa tellere tırmanıp tellerde duruyorsa takın o zaman. Veteriner görmesi en doğru olan. 🙏🏻 Veterinere gittiğinizde verdiği ilaçları bizlerle paylaşırsanız seviniriz. 😊

Doğacı

Eski Forumcu
Kanatlı uzmanına götürün ama

Edaa

Yeni Üye
@Aslı Ö. Merhaba veterinere götürdüm kırık olduğunu söyledi atelle sardılar 4 tane de ilaç verdi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
@Edaa çok geçmiş olsun 😞 kafesten tünekleri çıkardınız değil mi yukarı tırmanmaya çalışmasın. Yemi suyu yanında dursun sizin de alta ızgaranız biraz geniş diğer ayağı aralara girebilir buda onu rahatsız eder. İsterseniz alt tabana boydan boya kağıt havlu serin ki rahat durabilsin sürekli değişim yaparsınız. Yemesi içmesine dikkat edin besleme gerekebilir ekstra yapılması gereken bir şey varsa hocalarımız yada tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorumlar tekrar çok geçmiş olsun.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör

Edaa

Yeni Üye
@Edaa çok geçmiş olsun 😞 kafesten tünekleri çıkardınız değil mi yukarı tırmanmaya çalışmasın. Yemi suyu yanında dursun sizin de alta ızgaranız biraz geniş diğer ayağı aralara girebilir buda onu rahatsız eder. İsterseniz alt tabana boydan boya kağıt havlu serin ki rahat durabilsin sürekli değişim yaparsınız. Yemesi içmesine dikkat edin besleme gerekebilir ekstra yapılması gereken bir şey varsa hocalarımız yada tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorumlar tekrar çok geçmiş olsun.
Merhaba alta peçete koyup ızgarayı çıkardım ama tüneği çıkarınca sürekli yukarı tırmanmaya çalıştığı için geri taktım tüneğe çıkınca yemek yemek hariç inmiyor daha az hareket ediyor ondan çıkarmıyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba alta peçete koyup ızgarayı çıkardım ama tüneği çıkarınca sürekli yukarı tırmanmaya çalıştığı için geri taktım tüneğe çıkınca yemek yemek hariç inmiyor daha az hareket ediyor ondan çıkarmıyorum
Elinizde fazla tünek varsa isterseniz yan yana koyun madem orda durmak istiyor orda rahat ediyor en azından denge problemi olmaz rahat eder diye düşünüyorum. Yada tünekleri zemine çok yakın koyun tekrardan geçmiş olsun. Gelişmeleri ve durumunu konu altında bildirirsiniz takipteyim.

Edaa

Yeni Üye
Elinizde fazla tünek varsa isterseniz yan yana koyun madem orda durmak istiyor orda rahat ediyor en azından denge problemi olmaz rahat eder diye düşünüyorum. Yada tünekleri zemine çok yakın koyun tekrardan geçmiş olsun. Gelişmeleri ve durumunu konu altında bildirirsiniz takipteyim.
21 gün bu şekilde kalacak maalesef sonra kontrole götürüp tekrar röntgen çektireceğiz düzelip düzelmediğine ve yürüyüşüne bakılacak teşekkürler yardımınız için

Üst Alt