• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Ayağı Kapalı

wayne

Yeni Üye
Merhaba, 5 gündür hasta bi kuşum var. Onunla ilgili şöyle bir konu açmıştım: Muhabbet kuşum halsiz ve kafasını eğiyor | Sayfa 2 | Kafeskuslari.com - Muhabbet kuşu Sultan papağanı İspinoz Kanarya forumu

Kuşum biraz daha iyiye giderken bugün başka bir sorunla karşılaştık. Kuşumun kafeste duramadığını farkettim. Eklerde görebileceğiniz üzere ayağını kapatıyor. Yaklaşık 1 saattir durum böyle. Bu yüzden yürüyemiyor, bir yere konamıyor, çok zorluk çekiyor. Ayağı kapalı bir şekilde bunları yapmaya çalışıyor. Acaba ayağı mı kırıldı? Hastalık üstüne hastalık, kuşumuzla birlikte biz de çok mutsuzuz. Yardımcı olabilir misiniz?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aq
Merhaba, 5 gündür hasta bi kuşum var. Onunla ilgili şöyle bir konu açmıştım: Muhabbet kuşum halsiz ve kafasını eğiyor | Sayfa 2 | Kafeskuslari.com - Muhabbet kuşu Sultan papağanı İspinoz Kanarya forumu

Kuşum biraz daha iyiye giderken bugün başka bir sorunla karşılaştık. Kuşumun kafeste duramadığını farkettim. Eklerde görebileceğiniz üzere ayağını kapatıyor. Yaklaşık 1 saattir durum böyle. Bu yüzden yürüyemiyor, bir yere konamıyor, çok zorluk çekiyor. Ayağı kapalı bir şekilde bunları yapmaya çalışıyor. Acaba ayağı mı kırıldı? Hastalık üstüne hastalık, kuşumuzla birlikte biz de çok mutsuzuz. Yardımcı olabilir misiniz?
Ayağı kırılsa o şekilde kavrayabilecegini sanmıyorum ama tabi bilgili arkadaşlarımızın yorumlarini bekleyin. Geçmiş olsun 🙏🏻

EnesGenç

Eski Forumcu
Tüneği kavriyorsa sıkıntı yok . Ekleyince tepki veriyorsa sıkıntılı olabilir

wayne

Yeni Üye
Tüneği kavrayamıyor sadece yumruğunu koyuyor ama kafes tellerine tırmanmaya çalışırken teli ayağının arasına alabiliyor. Dışarı çıktığı zaman yine aynı şekilde, ayağını böyle tutuyor, böyle tutunca da dengede durmakta zorlanıyor. Elimizde bile zor duruyor, her yerden düşüyor. Anlam veremiyorum gerçekten.

Sizlerin bir fikri var mı hocam @Şehmus BAKIR @Bahar Y. @Taha @Lavida

Son düzenleme:

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benim düşüncem bazı hastalıklar kuşun ayak veya kanadını da etkileyebiliyor. Benim kuşum hasta oldığunda ayağını kullanamaz hale gelmişti. İyileşti ama ayağı 1 ayda zor düzeldi sizinde öyle olabilir.

wayne

Yeni Üye
Benim düşüncem bazı hastalıklar kuşun ayak veya kanadını da etkileyebiliyor. Benim kuşum hasta oldığunda ayağını kullanamaz hale gelmişti. İyileşti ama ayağı 1 ayda zor düzeldi sizinde öyle olabilir.
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi olabilir çünkü kanadı da hafif sıkıntılı gibi, bazen kanadını açıyor. Umarım en kısa sürede iyileşir. O böyle kötüyken biz de çok iyi olamıyoruz :(

EnesGenç

Eski Forumcu
Veteriner varsa götürün röntgen çekilmesi lazım. Kirikmi incinmemi ona göre tedavi uygulariz

wayne

Yeni Üye
Veterinerin yazdığı antibiyotik ve aminoasit+b vitamini ilaçlarından kaynaklanıyor olamaz, değil mi?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veterineriniz kanatlı uzmanı mı?
ilaçların adını sorabilir misiniz?
Yan etkilerinde olabilir belki.
Geçmiş olsun.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Veterinerin yazdığı antibiyotik ve aminoasit+b vitamini ilaçlarından kaynaklanıyor olamaz, değil mi?
Aşırı doz böbrek ve karaciğer rahatsızlığı yapar dozlarına dikkat ederek verin aşırı ilsç yüklemesi yaparsanız ondanda olabilir. Denge kayıpları vs yaşıyorsa. Vitamin ve karaciğer koruması için sedechol kullan

wayne

Yeni Üye
Veterineriniz kanatlı uzmanı mı?
ilaçların adını sorabilir misiniz?
Yan etkilerinde olabilir belki.
Geçmiş olsun.
Forumda paylaşılan bir veterinerdi, ilaçlarla ilgili yazdım şimdi.
Ekleme: ilaçların böyle bir yan etkisi olmadığını yazdı.

Aşırı doz böbrek ve karaciğer rahatsızlığı yapar dozlarına dikkat ederek verin aşırı ilsç yüklemesi yaparsanız ondanda olabilir. Denge kayıpları vs yaşıyorsa. Vitamin ve karaciğer koruması için sedechol kullan
Günde 1 doz antibiyotik, sabah 2 akşam 2 de aminoasit+vitamin veriyordum. Umarım bunlar bir sıkıntı çıkarmamıştır.

Son düzenleme:

sasha

Aktif Üye

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Pet on board ve barnievet vardı galiba

Üst Alt