• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Ayağı İncinmiş

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gün geçmiyor ki yine bir olay bizim evde. 😢

Yağmur bugün çok durgundu ve sürekli ayağının birini yukarı kaldırıyordu.
Durgun olduğu için bir kontrol edeyim dedim birde ne göreyim. 🤦🏻‍♀️

Ayağının birini incitmiş nasıl becerdiyse. Bu parmak kırılmış sanki sallanıyordu sanki morarma var ayakta ya da şu an ki üzüntümden bana mı öyle geliyor bilemedim. 😭 Birde kanıyor iki ayağın ortası, krem sürdüm ayağa ama kanayan yere batikon süremedim çok hareketli olduğu için elimde daha çok kanamaya başladı bende bıraktım kafese.Kanama şu an yok ama devam ederse yine yakalayıp kanayan yeri batikonla temizleyip mısır unu süreceğim ama çok hareketli elimde durmadı,durduğu süre boyuncada sol elimde delinmedik yer bırakmadı.Çok önemli değil gerçi iyi olsunda kanayan yaralanan benim ellerim olsun. Ben şu an üzüntümden ağlıyorum, hanımefendi kafesin içinde dört dönüyor. 🤦🏻‍♀️

Üst tünekleri çıkardım hemen,altta tek tüneği bıraktım. Onu da çıkarayım mı?

Video ve fotoğraflarda normal mi sizce yoksa ben mi çok kuruntu yapıyorum. Değilse eğer şu an için yapabileceğim bir şey var mı? Ayak kırıksa eğer veterinerde bir şey yapamaz sanırım.

Yem yemesinde sıkıntı yok yiyor ve çok hareketli bu iyi olduğunu mu gösterir?

IMG-20220402-WA0019.jpg

20220402_205737.jpg

Sağ taraftaki küçük ayak. Tünekler salıncağı falanda hep kan olmuş.🥲

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gün geçmiyor ki yine bir olay bizim evde. 😢

Yağmur bugün çok durgundu ve sürekli ayağının birini yukarı kaldırıyordu.
Durgun olduğu için bir kontrol edeyim dedim birde ne göreyim. 🤦🏻‍♀️

Ayağının birini incitmiş nasıl becerdiyse. Bu parmak kırılmış sanki sallanıyordu sanki morarma var ayakta ya da şu an ki üzüntümden bana mı öyle geliyor bilemedim. 😭 Birde kanıyor iki ayağın ortası, krem sürdüm ayağa ama kanayan yere batikon süremedim çok hareketli olduğu için elimde daha çok kanamaya başladı bende bıraktım kafese.Kanama şu an yok ama devam ederse yine yakalayıp kanayan yeri batikonla temizleyip mısır unu süreceğim ama çok hareketli elimde durmadı,durduğu süre boyuncada sol elimde delinmedik yer bırakmadı.Çok önemli değil gerçi iyi olsunda kanayan yaralanan benim ellerim olsun. Ben şu an üzüntümden ağlıyorum, hanımefendi kafesin içinde dört dönüyor. 🤦🏻‍♀️

Üst tünekleri çıkardım hemen,altta tek tüneği bıraktım. Onu da çıkarayım mı?

Video ve fotoğraflarda normal mi sizce yoksa ben mi çok kuruntu yapıyorum. Değilse eğer şu an için yapabileceğim bir şey var mı? Ayak kırıksa eğer veterinerde bir şey yapamaz sanırım.

Yem yemesinde sıkıntı yok yiyor ve çok hareketli bu iyi olduğunu mu gösterir?

Ekli dosyayı görüntüle 22575

Ekli dosyayı görüntüle 22582

Sağ taraftaki küçük ayak. Tünekler salıncağı falanda hep kan olmuş.🥲
Yaaaaa çok geçmiş olsun Kübra, Yağmur hanıma 😔😔 yani nasıl olmuş olabilir acaba 🤔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Acaba fotoğraftaki salincagin boncuklariyla oynarken boncukların arasına sıkışmış falan olabilir mi ki kurtulayım derken de kanatmistir 😔😔

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yaaaaa çok geçmiş olsun Kübra, Yağmur hanıma 😔😔 yani nasıl olmuş olabilir acaba 🤔
Valla hiçbir fikrim yok canım. Çok hareketli hiç yerinde durmuyor normalde ama bugün eski haline göre çok durgun olunca ve ayağını sürekli kaldırınca dikkatimi çekti. Allah bilir nerde yaraladı.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Acaba fotoğraftaki salincagin boncuklariyla oynarken boncukların arasına sıkışmış falan olabilir mi ki kurtulayım derken de kanatmistir 😔😔
O boncuklarla hiç oynamaz,genelde kafeste kendini bi taraftan diğer tarafa atar. 🤦🏻‍♀️ O zaman olmuş olabilir belki diye düşünüyorum.

Bahar Y.

Müdavim
Normalde arka ayak önden bakınca görünmez o yüzden kırık olma ihtimali yüksek gibi geldi bana çok geçmiş olsun

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Normalde arka ayak önden bakınca görünmez o yüzden kırık olma ihtimali yüksek gibi geldi bana çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim.
Benim ne yapmam gerekiyor peki? Yanlış kaynamasın diye. 😢 Kafesten çıkartmayacağım. Tünekleri çıkardım ama bu seferde sürekli kafesin demirlerinde gezinmeye başladı. Taktım tüneğim birini, tünekte duruyor.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çok geçmiş olsun Kübra 😔 kırık varsa eger veterinere goturmekten başka çarem yok

Bahar Y.

Müdavim
Benim ne yapmam gerekiyor peki? Yanlış kaynamasın diye. 😢 Kafesten çıkartmayacağım. Tünekleri çıkardım ama bu seferde sürekli kafesin demirlerinde gezinmeye başladı. Taktım tüneğim birini, tünekte duruyor.
Tek tünek kalsın yemi suyuda tüneğin Yemen yanında olsun, kafeste eşi varsa onuda bir süre başka kafese alalım, arka 2 parmağı sarmak mantıklı olur mu bilemedim üstadlar o konuda yorum yapacaktır ama üzmeyin kendinizi şu şekilde kaynasa bile kendisine zorluk çıkarmaz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun Kübra 😔 kırık varsa eger veterinere goturmekten başka çarem yok
Pazartesi günü götürebilirim ancak. 😢 İki günde kaynama olur mu acaba?

Tek tünek kalsın yemi suyuda tüneğin Yemen yanında olsun, kafeste eşi varsa onuda bir süre başka kafese alalım, arka 2 parmağı sarmak mantıklı olur mu bilemedim üstadlar o konuda yorum yapacaktır ama üzmeyin kendinizi şu şekilde kaynasa bile kendisine zorluk çıkarmaz
Tek duruyor, kızgınlığa girdi ama eşi yok.
Onu denedim ama aşağıdaki tek tünekte durmak yerine ızgaraya inip yemliğin altını kemirmeye başladı. 🤦🏻‍♀️ Dura dura alışır mı tek tünekte ve salıncağı da çıkarayım mı o zaman?

Çok hareketli ya kafeste bile olduğu yerde durmuyor o yüzden yanlış kaynama olasılığı daha fazla olacak diye endişe ediyorum. 😢 Arka ayak ve yanındakini mi sarmak gerekiyor acaba?
@Şehmus BAKIR abicim müsait olduğunda bakabilirsen sevinirim. 🥲

Bahar Y.

Müdavim
Pazartesi günü götürebilirim ancak. 😢 İki günde kaynama olur mu acaba?

Tek duruyor, kızgınlığa girdi ama eşi yok.
Onu denedim ama aşağıdaki tek tünekte durmak yerine ızgaraya inip yemliğin altını kemirmeye başladı. 🤦🏻‍♀️ Dura dura alışır mı tek tünekte ve salıncağı da çıkarayım mı o zaman?

Çok hareketli ya kafeste bile olduğu yerde durmuyor o yüzden yanlış kaynama olasılığı daha fazla olacak diye endişe ediyorum. 😢 Arka ayak ve yanındakini mi sarmak gerekiyor acaba?
@Şehmus BAKIR abicim müsait olduğunda bakabilirsen sevinirim. 🥲
Sarma konusunda şöyle düşündüm, ne ince ne kalın bir kumaşla arka 2 ayağı birleştirip değilde arada boşluk kalacak şekilde yan 8 gibi sarsak doğru kaynar diye düşündüm

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sarma konusunda şöyle düşündüm, ne ince ne kalın bir kumaşla arka 2 ayağı birleştirip değilde arada boşluk kalacak şekilde yan 8 gibi sarsak doğru kaynar diye düşündüm
Anladım demek istediğini. Yarın veteriner açıkmış veterinere götüreyim birde. O zamana kadar dediğin gibi sarsam mı yoksa böyle kalsa yarına kadar ayak kaynar mı acaba?

Şu kuşlar beni yirmi yıl yaşlandırdı. 🤦🏻‍♀️

Bahar Y.

Müdavim
Anladım demek istediğini. Yarın veteriner açıkmış veterinere götüreyim birde. O zamana kadar dediğin gibi sarsam mı yoksa böyle kalsa yarına kadar ayak kaynar mı acaba?

Şu kuşlar beni yirmi yıl yaşlandırdı. 🤦🏻‍♀️
Yarına kadar kaynamaz, götürecekseniz sarmaya gerek yok bence

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yarına kadar kaynamaz, götürecekseniz sarmaya gerek yok bence
Bahar çok soru soruyorum ama bir şey daha soracağım. Googledan baktım şimdi parmak kırıklığında kangren falan olup ayak kopar diye yorum yapmışlar. Şu an morluk yok parmağında da ayağında da, böyle bir şey olsa hemen morarma olur muydu yoksa sonradan mı morarmaya başlardı?

Bahar Y.

Müdavim
Bahar çok soru soruyorum ama bir şey daha soracağım. Googledan baktım şimdi parmak kırıklığında kangren falan olup ayak kopar diye yorum yapmışlar. Şu an morluk yok parmağında da ayağında da, böyle bir şey olsa hemen morarma olur muydu yoksa sonradan mı morarmaya başlardı?
Estağfurullah bilgim dahilinde seve seve cevaplarım
Her kırık kangrene dönüşür diye bir durum yok Yağmur'un ayağı kırıksa bile kangren dönüşecek kadar ciddi bölgeden olduğunu düşünmüyorum
@Serkhan79 @Tuğrul Bey @Şehmus BAKIR @Ronay Ayk.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Estağfurullah bilgim dahilinde seve seve cevaplarım
Her kırık kangrene dönüşür diye bir durum yok Yağmur'un ayağı kırıksa bile kangren dönüşecek kadar ciddi bölgeden olduğunu düşünmüyorum
@Serkhan79 @Tuğrul Bey @Şehmus BAKIR @Ronay Ayk.
Ayakta kırılma yok çok şükür. Sadece arka parmağı kırılmış tahminimce. Eğer ayak kırılsaydı tüneği de tutamazdı sanırım ama arka parmak tırnağı bazen yukarıda gibi duruyor bazen aşağıda hareket ettikçe, kanama vs de yok şu an ama tamamen kopma durumu falan olur mu onu da bilemedim.
Bazılarıda kafesten hiç çıkarmayıp tünekleri alın yemi suyunu yere koyun kendisi düzelir demiş ama yerde duracak kadar kötü görünmüyor şu an. Baya da hareketli zaten ızgarada durmaz. Napacağım bilemedim. 😢 Bir an önce sabah olsa keşke.

Bahar Y.

Müdavim
Ayakta kırılma yok çok şükür. Sadece arka parmağı kırılmış tahminimce. Eğer ayak kırılsaydı tüneği de tutamazdı sanırım ama arka parmak tırnağı bazen yukarıda gibi duruyor bazen aşağıda hareket ettikçe, kanama vs de yok şu an ama tamamen kopma durumu falan olur mu onu da bilemedim.
Bazılarıda kafesten hiç çıkarmayıp tünekleri alın yemi suyunu yere koyun kendisi düzelir demiş ama yerde duracak kadar kötü görünmüyor şu an. Baya da hareketli zaten ızgarada durmaz. Napacağım bilemedim. 😢 Bir an önce sabah olsa keşke.
Ayak derken arka parmağı kastetmiştim, tamamen kopması için etinin baya ezilmesi gerekirdi kırıklar birlikte o yüzden öyle şeyler düşünmeyin derim, acısı fazla olsa o kadar hareketli olamazdı öylede düşünün :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ayak derken arka parmağı kastetmiştim, tamamen kopması için etinin baya ezilmesi gerekirdi kırıklar birlikte o yüzden öyle şeyler düşünmeyin derim, acısı fazla olsa o kadar hareketli olamazdı öylede düşünün :)
Anladım. Benim aklıma direkt ayak geldi. 😅
İyi düşünmeye çalışıyorum ama kötü şeyler aklıma gelip duruyor. 🤦🏻‍♀️
Şimdi baktım morarma yok ayağını kaldırıyor sadece. Teşekkür ederim biraz olsun rahatladım. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Google da veteriner bugün açık görünüyor ama açık değil sanırım. Yarım saattir aramama rağmen ulaşılmıyor. 🤦🏻‍♀️
Yarına kaldı veterinere götürmek.Benim yarına kadar ağrısını daha aza indirmek için yapabileceğim bir şey var mıdır? Ötüyor canlı ama o küçük ayak önde ve ara ara yukarı kaldırıyor. Ayağın ön tarafa kaymasını geçtim illa ki acısı vardır diye düşünüyorum onu en aza indireyim bari. 😢

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Veterinere götürdüm,ordan geliyorum.
Gerçekten kırılmış parmağı ama sarmadı,sarmam için anestezi vermem gerekir ama kaldıramaz dedi. Dün kanayan yerden kırılmış. Yarayı kavlatıp dışarıda kemik var mı diye baktı ama yokmuş. Eğer olsaydı ameliyat gerekiyordu,o da yüzde 90 riskli dedi. Çabuk kaynaması ve enfeksiyon olmaması için ilaç verdi. İlacın adı bir şey pomaddı ama unuttum. 🤦🏻‍♀️ Günde 2 damla suluğa,15 gün sonrada kontrol var.
Veterinerde Yağmur için çok heyecanlı dedi. 🙄
Büyük ihtimalle kafeste bir yere takılıp çıkarmaya çalışınca ters dönmüştür. Kafesin içine sert bir şeylerle demirleri kapatacak şekilde örtebilirsin dedi ama nasıl bir şey yapmam lazım ki! Akıllı uslu dursa ayakkabı kutusuna koyarım ama Yağmur anında firar eder ordan. 😂

Şu an aklımda şu soru var; parmağı anestezi olmadan sarılamaz mı? Sarsak daha iyi olmaz mıydı belki doğru kaynardı.

Üst Alt