• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşumun ayağı incildi yada kırıldı

Bubble

Aktif Üye
Galiba geçirdiği şey geçici felç

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Galiba geçirdiği şey geçici felç
Evet tahminim de o yöndeydi. Devit3 yağ bazlı suyla karıştırıp verilmesi uygun olmaz. Ağzına bir damla damlatın. Elinizde kokusuz vazelin varsa iki ayağı da hafifçe ovun kan dolaşımı hızlansın.

Bubble

Aktif Üye
ağrı kesici krem alayımmı? yoksa vazelin olurmu ve devit 3 eczanelerde satılıyormu

Bubble

Aktif Üye
her gün 1 damlamı damlatayım ağızına? ve kaç gün devam edeyim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Daha önce de böyle bir durum yaşayıp sonra toparlamış. Vitamin yada mineral eksikliğinin sonucu olabilir bu ayak tutulması. Hiç vitamin yada mineral desteği sağlamıyor musunuz.

Bubble

Aktif Üye
Kalamar kemiği yiyordu kendisi sonra üzüm veriyorduk elma salatalık yani meyve ve biraz sebze veriyorduk seviyordu kendisi yani bir anda oldu bu ayak tutulması öncedende olmuştu ama o daha kötüydü o zaman hiç yem yemiyordu ama düzelmişti

Bubble

Aktif Üye
diğer 4 günde bir sabah bir akşamı vereyim ? yoksa sabah 2,3 damla falanmı?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bazen yedikleri besinlerden yeterli derecede mineral eksikliğini karşılayamazlar. Sizin yine de elinizin altında mineral ve vitamin eksikliği için avi mineral ve b vitamini bulunsun. Bunları verin ara ara. Hayır ilk üç gün bir damla damlatacaksiniz. Diğer dört gün yine bir damla ama gün aşırı. Toplamda yedi gün. Anlaşılır oldu mu. Anlamadıysanız sorun

Bubble

Aktif Üye
gün aşırı cümlesini anlayamadım

Bubble

Aktif Üye
1. gün vereceğim 2. gün vereceğim 3. gün vereceğim 4.gün vermeyeceğim 5. gün vereceğim 6. gün vereceğim 7. gün vereceğim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
1. gün vereceğim 2. gün vereceğim 3. gün vereceğim 4.gün vermeyeceğim 5. gün vereceğim 6. gün vereceğim 7. gün vereceğim
Hayır 🙂 birinci ikinci üçüncü gün verilecek. Dördüncü gün verilmeyecek beşinci gün verilecek, altıncı gün verilmeyecek, yedinci gün verilecek.

Bubble

Aktif Üye
Tamamdır birazdan alıp başlayacağım tedaviye durumu sizinle paylaşacağım

Bubble

Aktif Üye
kuşum kafesinden çok çıkmak istiyor uçmak istiyor birkere uçtu sonra geri koydum ama nasıl durduracağım anlamadım

Bubble

Aktif Üye
ama konerken ayakta duramıyor 4 gün önce ilk başladığında iyi konuyordu şimdi kötüleşti ona su içirdim şimdi geri koydum kafeste bazen yatıyor bazen ayaklarını açıyor ama göğüs kemiği belirgin elle dokununca bu normalmi? ayağı sakat oldu için çok yem yemediğinden mi kaynaklanıyordur

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
ama konerken ayakta duramıyor 4 gün önce ilk başladığında iyi konuyordu şimdi kötüleşti ona su içirdim şimdi geri koydum kafeste bazen yatıyor bazen ayaklarını açıyor ama göğüs kemiği belirgin elle dokununca bu normalmi? ayağı sakat oldu için çok yem yemediğinden mi kaynaklanıyordur
Göğüs kemiği elleyince tüm kuşlarda ele gelir zayıf kuşlarda bu durum daha belirginleşir. Kaç gram biliyor musunuz. Kafeste kalsın o zaman dinlensin. Ağrısı acısı olduğu için yem yemeyi etkiler. Ama süreç uzarsa pek iyi olmaz. Kanatlı uzmana götürmeniz uygun olur.

Bubble

Aktif Üye
içmiyor zorla vermeye çslıştık içiremedik başka nasıl içiririz devit 3 ü

Üst Alt