• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ayağı iltihaplandı yardım lütfen!

Meneks

Yeni Üye
Merhabalar, Saka melezim var bir tane şuan hasta. Önce ishal oldu sulu beyaz veterinere götürdüm bağırsak enfeksiyonu dediler, antibiyotik verdi baytril kullandım 3-4 gün, ishali arada geçiyor bazen tekrarlıyor. İshalle birlikte bir ayağında kızarıklık oldu önce sonra iltilandi. İkici ayaginada attı iltihap. Ayağı için terramycin kremi aspirin ile kullandım pek faydası olmadı. Antibiyotik krem kullandim sanki daha kötü yapıyordu onu da bıraktım. Kantaron yağına başladım şimdi. Bilgisi olan var mı? Bağırsak enfeksiyonu hemde ayağı için bilgisi olan varsa yardımcı olun lütfen. Ekli dosyayı görüntüle 26439

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Gut hastalığına benziyor. Veterinere götürdünüz mğ ayağı için

kuzukulagi

Aktif Üye
Merhabalar, Saka melezim var bir tane şuan hasta. Önce ishal oldu sulu beyaz veterinere götürdüm bağırsak enfeksiyonu dediler, antibiyotik verdi baytril kullandım 3-4 gün, ishali arada geçiyor bazen tekrarlıyor. İshalle birlikte bir ayağında kızarıklık oldu önce sonra iltilandi. İkici ayaginada attı iltihap. Ayağı için terramycin kremi aspirin ile kullandım pek faydası olmadı. Antibiyotik krem kullandim sanki daha kötü yapıyordu onu da bıraktım. Kantaron yağına başladım şimdi. Bilgisi olan var mı? Bağırsak enfeksiyonu hemde ayağı için bilgisi olan varsa yardımcı olun lütfen. Ekli dosyayı görüntüle 26439
Bilezik var sanırım, sıkmış olabilir mi

Meneks

Yeni Üye
Gut hastalığına benziyor. Veterinere götürdünüz mğ ayağı için
Ayağı çok iltihaplanmadan götürdüm. Bağırsak enfeksiyonu var dediler antibiyotik verdim. Sonrasında resim attım veterinere Krem söyledi onu kullandım ama faydası olmuyor gibi.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ayağı çok iltihaplanmadan götürdüm. Bağırsak enfeksiyonu var dediler antibiyotik verdim. Sonrasında resim attım veterinere Krem söyledi onu kullandım ama faydası olmuyor gibi.
Hangi kremi kullandınız? Ayağı daha ayrıntılı çekebilir misiniz? Bana gut gibi geldi. Kuşa neler veriyorsunuz ek gıda olarak?

Meneks

Yeni Üye
Hangi kremi kullandınız? Ayağı daha ayrıntılı çekebilir misiniz? Bana gut gibi geldi. Kuşa neler veriyorsunuz ek gıda olarak?
Terramycin deri kremi, fucicort ve fucidin antibiyotik kullandım ama antibiyotik çok kullanmadım çünkü iyi gelmiyordu daha çok şişiyordu ayağı. Şuan işteyim akşam çekip atayım. Yedikleri kanarya yemi, kenevir tohumu her zaman değil ama yulaf bazen ay çiçeği çekirdeği ve marul yiyiyordu.

Meneks

Yeni Üye
Gut hastalığı ise yumurta vermem doğru mu? Şuan sadece yumurta yiyebiliyor.

Meneks

Yeni Üye
Bravo Tuğçe evet gut hastalığı ve herşey verilmez proteini azaltın yediklerini iyi ayarlamak lazım probiyotik verilmesi lazım
Probiyotik veriyorum şuan fazla bir şey yiyemiyor ne verebilirim. Birde grevit w versem olur mu? Yada biraz toparlanması için ne verebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. Şuan çok halsiz ve yuruyemiyor :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elle besleme yapmanız gerekir kursaktan.. karaciğer koruma ve diyet yapılması lazım ayağına teramiycn kullanın

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
abi benim kuşlar yumurta maması yemiyo niye olabilir aç da bıraktım bikaç saat
Mamanın içine tarçın koyun veya mamaistten mama alabilirsiniz. Şehmus abinin satışını yaptığı mama güzel benim kuşlarda yemiyordu artık yiyor

Efe K

Paylaşımcı
Mamanın içine tarçın koyun veya mamaistten mama alabilirsiniz. Şehmus abinin satışını yaptığı mama güzel benim kuşlarda yemiyordu artık yiyor
havuç yerine ne koyabilirim mamaya tarçını nekadar koyayım

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşum biraz yiyebiliyor ne verebilirim yemesi için gut hastalığına iyi gelebilecek
Benim bildiğim tedavisi yok ama bağışıklığını yüksek tutarak yaşam kalitesini arttırabilirsiniz.Yeterli beslenemediğinden halsiz olabilir az yiyo demişsiniz o ona yetmez elle besleme maması ve aparatı temin edin

Üst Alt