• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun arka pençesini önde tutuyor

Enzelna

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Arka ayağı ile tüneği tutamıyor, önüne çekiyor parmağını
Hastalık Belirti Tarihi
26 Eyl 2023
Kullanılan İlaç
Devit 3,fastjel krem,takviye olarak entrogermenia ve bemiks ampül
26 Eylül günü arka ayağını önde tutup, dirseğinin üzerine bastığını gördüm. Kırık ya da morarma, ŞİŞME gözlemlemedim.Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine çarşamba, perşembe, cuma günü birer damla devit 3verdin direk ağızdan.Ayağına da hergün, burkulmalar da kullanılan krem sürdüm.Onun dışında haftada bir gün bemiks B vitamini ve haftada 2 defa entrogermenia veriyorum herzaman. Girit kumu ve Blok taşında var kafesinde.

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
26 Eylül günü arka ayağını önde tutup, dirseğinin üzerine bastığını gördüm. Kırık ya da morarma, ŞİŞME gözlemlemedim.Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine çarşamba, perşembe, cuma günü birer damla devit 3verdin direk ağızdan.Ayağına da hergün, burkulmalar da kullanılan krem sürdüm.Onun dışında haftada bir gün bemiks B vitamini ve haftada 2 defa entrogermenia veriyorum herzaman. Girit kumu ve Blok taşında var kafesinde.
Merhaba,
Dışkılar eski mi? Yeni yaptığı birkaç dışkının fotoğrafını atsanız daha iyi olur. Burdaki dışkılar eskiye benziyor kuruyunca koyulaşabiliyor.
Entrobac probiyotik kullanalım

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşun fotoğrafını da paylaşır mısın

Doğacı

Eski Forumcu
Ve kağıtta sarı ve pembe renginde maddeler var. Boyalı ekmekli yem veriyor musunuz kuşunuza?
Bu tür yemleri asla tavsiye etmiyoruz,eğer veriyorsanız yem değişikliği yapmalısınız.

Enzelna

Yeni Üye
Evet hazır pakette renkli kırıntılar var ama zaten kuşum onları yemiyor. Dışkılar da dünden kalma. Eve geçince taze görüntüsünü atayım. Daha önce Entrogermenia önermişlerdi bana haftada 2gün 2 damla veriyorum suyuna. Tavsiye etmiyor musunuz?

Doğacı

Eski Forumcu
Entrogermenia probiyotik takviyesi hakkında pek donanımlı değilim,bilgili arkadaşlar yorum yaparlar.

Doğacı

Eski Forumcu
Evet hazır pakette renkli kırıntılar var ama zaten kuşum onları yemiyor. Dışkılar da dünden kalma. Eve geçince taze görüntüsünü atayım. Daha önce Entrogermenia önermişlerdi bana haftada 2gün 2 damla veriyorum suyuna. Tavsiye etmiyor musunuz?
Bu arada kuşunuz boyalı ekmekleri yemese bile boyalı ekmekler yemlerle temas ediyor. Boyalı ekmekli yemler kuşunuzda sağlık problemleri çıkartabilir, alerji örneğin.

Enzelna

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Enzelna

Yeni Üye
Dışkı ile alakalı, bir sıkıntı görüyor musunuz yoksa sadece ayağını incitmiş öi bir cvp verin lütfen

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkı ile alakalı, bir sıkıntı görüyor musunuz yoksa sadece ayağını incitmiş öi bir cvp verin lütfen
Dışkı formu farklı. Probiyotik kullanalım 3 gün art arda. Elinizdeki probiyotiği bilmediğim için kullanın ya da kullanmayın diyemiyorum. Kuşlar için satılan probiyotikleri alsanız iyi olur. Bunun oranı nedir kuşlara uygun mudur fazla mı gelir az mı gelir bilmediğim için yönlendirme yapamıyorum size.

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşun ayağını öyle tutması da normal değil tüneğe tam basması kavraması gerekir. Eğer kavrayamıyorsa ve uzun süredir böyleyse kanatlı hekimine götürüp kontrol ettirmelisiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Açlık dışkısına benziyor besleniyor mu?

Enzelna

Yeni Üye
Kuşun ayağını öyle tutması da normal değil tüneğe tam basması kavraması gerekir. Eğer kavrayamıyorsa ve uzun süredir böyleyse kanatlı hekimine götürüp kontrol ettirmelisiniz.
Kanatlı hekimi bulabilsem 1 dk dahi durmam ama anlayan veteriner bulmakta zor.Kavramıyor işte ondan dolayı incinmiştir diyordum ama siz öyle deyince napacağımı şaşırdım artık. Eskilerden bir forumdan birisi dışkısı için suyuna 2damla , haftada 2defa entrogermenia vermemi önermişti. 3yıldan fazladır onu düzenli kullanıyorum. Ama sizin dediğiniz gibi 3gün arka arkaya vereyim.

Doğacı

Eski Forumcu
Hangi şehirde yaşıyorsunuz

Doğacı

Eski Forumcu
Evet,ozaman instagram sayfasını incelemiştim ama içime sinmemişti ozaman ben bir ayağını oraya göstereyim. Teşekkür ederim
Şehmus abi tavsiye olarak paylaşmış forumda. @HakanG arkadaşımız da "bana lazım olan buydu" yazmış. Hakan bey buraya gittiniz mi tavsiye ediyor musunuz bu kliniği?

Son düzenleme:

HakanG

Paylaşımcı
Şehmus abi tavsiye olarak paylaşmış forumda. @HakanG arkadaşımız da "bana lazım olan buydu" yazmış. Hakan bey buraya gittiniz mi tavsiye ediyor musunuz bu kliniği?
Çok şükür gitmek zorunda kalmadım 😅 Ama zor günler için telefonumda adresi kayıtlı :giggle:

Üst Alt