• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun alt gagası mı kırılmış?

TuğbaAa

Yeni Üye
Merhaba kuşumun alt gagası soyulmuş. Yem yemiyor. Acaba alt gagasından dolayı yemi kıramıyor mu? Şu anda mantar ilacı kullanıyor ayriyeten. Başlayalı 3 gün oldu. Yemi ağzına alıp geri bırakıyor. Sadece dal darısı yiyor. Gagası tekrardan nasıl düzelir?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gagası sıkıntı yaratmaz. Zaten alttna yeni tabaka gelmiş. Tatlı badem yağı ile bakım yapın.

Hastalığı nedir neden tedavi görüyor. Ne kullanıyorsunuz? Kanatlı uzmanına götürdünüz mü?

TuğbaAa

Yeni Üye
Uğur pet veteriner kliniğine cuma günü götürdüm. Tekrardan kursak mantarı hastalığı nüksetmiş. Önceden de 1 yıla yakın tedavi görmüştün 1 buçuk yıl önce. O zamanlar 61 grdı anca 54 grama kadar düşmüştü. Şimdi çok hızlı bir şekilde 34e düştü. Asla yem yemiyor. Sadece dal darısı yiyor.

TuğbaAa

Yeni Üye
Doktora götürdüğümde kursaktan besleme yapıldı ama çok kötü oldu. Doktoruda çok zayıf kötü olabilir demişti. Tekrardan götürmek istemiyorum beslemesi için. Kendim nasıl besleyebilirim. 30un altına düşmesini istemiyorum.

Mahirbs

Aktif Üye
Bayat yemler de kursak mantarı yapabilir diye biliyorum eğer kuş yemiyorsa el besleme aparatı ile kursaktan beslemeniz gerekir aksi takdirde yeterli besini alamadığı için halsiz kalır ve iyileşmesi daha güç olur

Kursak beslemesi ilk başlarda zor gelebilir tecrübeli biri varsa yardım alabilirsiniz yetişkin kuşlarda kursak beslemesi daha zor olur kabul etmeye bilirler internetten izleyebilirsiniz nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmak için

TuğbaAa

Yeni Üye
Doktoru bu konuda tecrübeli ama böyle beslemelerde kendilerini bırakabiliyorlarmış. Elinde ölmesini istemiyorum strese girip. Başka türlüde sadece dal darısı yiyor. Yeterli olmaz mı dal darısı iyileşene kadar en azından. Ayrıyeten uyurken sinirlendiği zamanki seslere benzer sesler çıkarıyor kendi. Dün gece başladı bu durum. İlaçtan dolayı canı mı acıyor acaba?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yemiyorsa el besleme yapmalısınız. Gagalık bir durum değil bu. Daldarı yiyorsa oda olur verin yesin ama kontrol edin kırıyor mu? Kırmadan atıyor mu?

TuğbaAa

Yeni Üye
Tamam çok teşekkür ederim. Kilosunu da takip ediyorum ben. Artık 33e falan düşerse mecbur kursaktan besleme yapılması için götürürüm.

Üst Alt