• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşumun ağzı çok kötü kokuyor

yaprak sarı

Yeni Üye
Bu başlıkta açılmış konular vardı ama aradığım cevabı bulamadığım için kendim yeni bi konu açtım. Öncelikle muhabbet kuşumun dışkısı 1 ay kadardır düzensizdi ve kendisini deli gibi kaşıyordu. Buradan yardım alarak, 1 doz dış parazit uyguladım ve zeolit tozu vermeye başladım (ama düzenli bi şekilde veremedim mlsf). Şu anda dışkısı eskiye göre daha normal ve güzel geliyor bana (resmi ekledim). Ama ağzının kokusu geçmek bir yana dursun daha da arttı. Normalde sadece gagasına yaklaştığımda ya da kuş yanıma uçtuğunda alırdım kokuyu, şimdi kafesine yaklaştığımda bile çok kötü kokuyor. Kursak mantarını araştırdım, benim kuşumda belirtileri yok gibi. İşin ilginç tarafı ağız kokusu arada bir kayboluyor, normalde yoğun olan kokuyu, bazen kuvvetlice kokladığımda bile alamıyorum. Nefes alış verişinde biraz hızlanmalar olduğunu fark ettim. Ayakları ve gasını da çok kaşıyor, kafasını kafesin veya dolapların kenarlarına sürtüyor, bunun için de trosyd mantar kremi dendi onu alıp kullandım. Hareketliliği yerinde, sadece bazen çok hırçın olabiliyor, sağa sola bağırarak uçuyor ve sürekli sesli bi şekilde bi şeyden rahatsız olmuş gibi ötüyor. Dişisi var ondan dolayıdır belki diye düşünüyoruz biz ama bilemiyorum artık her şeyden şüphelenmeye başladım. Kuşumu aşırı gözlemleyen biriyim 5 yıldır benimle ve yakından ilgileniyorum, son zamanlarda bir sıkıntısı olduğunu anlıyorum ama araştırmalarımdan yola çıkarak hiçbir sonuca varamıyorum. Şu sıralar ayakları da olduğundan sıcak geliyor elime, bi yerde karaciğer olabilir dediler ama belirtilerine çok rastlayamadım. Tüylerinin üzerinde ince siyah çizgiler çıktı, onun da fotosunu ekledim. Takviye falan kullanmıyorum henüz, onu da belirtiyim. Sadece yem ve verdiğim sebzeler. Kuşumun rahatsızlığı konusunda tam olarak emin olsam, o şekilde tedavi için her şeyi yapıcam ama bir türlü kesin olamıyorum. Veterinere götürme durumum var fakat, kuş sahiplerinin kanatlı veterinerler konusundaki korkunç deneyimlerden dolayı götürmeye korkuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.20260127_153846.jpg20260127_141533.jpg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dışkı güzel. Zaten sadece ağız kokusundan kursak mantarı çıkarımı yapamayız. Başka bulgular da olması gerek. Bazen sindirimi yada kursağını rahatlatmak için geviş getirme yaparlar. O esnada da ağızda bir koku oluşur. Öyle bir şey olabilir. Efor sarfettiklerinde yada kafes içinde hareket halinde olduklarında ayak sıcaklığı olabilir. Videosunu görebilir miyiz.

yaprak sarı

Yeni Üye
Merhaba dışkı güzel. Zaten sadece ağız kokusundan kursak mantarı çıkarımı yapamayız. Başka bulgular da olması gerek. Bazen sindirimi yada kursağını rahatlatmak için geviş getirme yaparlar. O esnada da ağızda bir koku oluşur. Öyle bir şey olabilir. Efor sarfettiklerinde yada kafes içinde hareket halinde olduklarında ayak sıcaklığı olabilir. Videosunu görebilir miyiz.
Videoda yakalayamadım ama kanatlarını da açıyor kafesteyken genelde. Videodaki kanat titreme olayı hep vardı, bizi görünce yapıyor sanırım heyecanlanıyor, özellikle telefon gördüğünde oynamak için de heyecanlanıyor, belirtmek istedim. Ağız kokusunun dediğiniz gibi bi sebepten olmasını çok isterdim ama sürekli olan ve aşırı ağır bi koku. Geviş getirmeye benzer hareketi eskiden dinlenirken ve tek ayağını kaldırırken yapardı, şimdi genelde hep geviş getirmeye benzer o hareketi ve yutkunmaya benzer hareketi yapıyor. Bu hareketin sindirme sorunu kaynaklı olduğu yazıyordu internette. Emin olamıyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dinlenirken ve tek ayağını kaldırırken gaga gıcırdatma yaparlar geviş getirme değil. Evet geviş getirme dediğim gibi sindirimini yada kursağını rahatlatmak için yaparlar. Siz yine probiyotik takviyesi yapın ve girit kum kafesinde bulunsun. Ama içim rahat etmiyor derseniz kursaktan analiz yaptırabilirsiniz. Video da iyi görünüyor.

Üst Alt