• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun 1 kanadı felç geçirdi çok halsiz yem yiyemiyor

kırkırkır

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ağzını tamamen kapatmıyor biraz açık bırakıyor(olaydan sonra oldu) ondan öncede herzaman geviş getiriyordu
Kullanılan İlaç
Multivitamin koyduk suyuna
Merhabalar kuşum bugün kafeste gagataşının oradayken kanatlarını açtı diğer kanadını kapattı ama diğer kanadını kapatamadı kanadının oradaki gözünüde kapattı elimizle baktık kasılmıştı kapatamadı normalde vahşi olmasına rağmen hiç ısırmadı ısıramadı yem yiyemedi hemen dökülen daldarıyı bile ısıramadı ceviz verdim ısırmaya çalıştı elimle verdiğim için hissettim hiç güç veremedi yem yiyemiyor gözünü kapatıyor sürekli dışkısını yaptığı an fotoğrafını aldımEkli dosyayı görüntüle 40451

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hoşgeldiniz ben bişey anlamadım lütfen tünekte videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

kırkırkır

Yeni Üye
Hoşgeldiniz ben bişey anlamadım lütfen tünekte videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍
Videosunu çekemem kısacası felç geçirdi kasıldı kapatamadı kanadını şuanda kanadı falan düzeldi açabiliyor uçabiliyor ama yem yiyemeyecek kadar halsiz

kırkırkır

Yeni Üye
Bugün avcılar veteriner fakültesine götürdük daha uygun diye doktor ilk görüşünde çok ciddi bir karaciğer hastalığı olduğunu söyleyip emin olmak için röntgen istedi ve çokda önemli değil dediler ve birkaç tane ilaç yazdı 1 tanesi bizde vardı tarihide geçmemişti diğerlerini aldık fakat Vitamini almadık multivitaminimiz olduğu için elle besleme aparatı olmadığı için şırıngayla yıutturmaya çalıştık ama çoğunu hapşıra hapşıra çıkarttı sizce bu tespit doğrumudur çok halsiz gözünü bile zor açıyor hiç gücü yok yem kırmaya ve yutmaya bile gücü yok zar zor azıcık yutturabildik sizce karaciğerindemidir sorun, yoksa başka birşey olabilirmi (gittiğimiz yerdeki adam kanatlı hayvanlarda hocalıktan bir alt kademedeydi ameliyat falan yapıyordu kuşlara, bilgili birisidir diye düşünüyorum)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bugün avcılar veteriner fakültesine götürdük daha uygun diye doktor ilk görüşünde çok ciddi bir karaciğer hastalığı olduğunu söyleyip emin olmak için röntgen istedi ve çokda önemli değil dediler ve birkaç tane ilaç yazdı 1 tanesi bizde vardı tarihide geçmemişti diğerlerini aldık fakat Vitamini almadık multivitaminimiz olduğu için elle besleme aparatı olmadığı için şırıngayla yıutturmaya çalıştık ama çoğunu hapşıra hapşıra çıkarttı sizce bu tespit doğrumudur çok halsiz gözünü bile zor açıyor hiç gücü yok yem kırmaya ve yutmaya bile gücü yok zar zor azıcık yutturabildik sizce karaciğerindemidir sorun, yoksa başka birşey olabilirmi (gittiğimiz yerdeki adam kanatlı hayvanlarda hocalıktan bir alt kademedeydi ameliyat falan yapıyordu kuşlara, bilgili birisidir diye düşünüyorum)
Onlar işin uzmanı ve ustelik röntgen çekmişler sanırım yani tabiki ne dediyse güvenmek zorundasınız sadece kuşu kursaktan besleyin bu konuda yardımcı olurum bana getirirsiniz anlatırım öğretirim ilacı da vermeyi gösteririm özelden ulaşın size adres bilgilerini veririm

kırkırkır

Yeni Üye
Onlar işin uzmanı ve ustelik röntgen çekmişler sanırım yani tabiki ne dediyse güvenmek zorundasınız sadece kuşu kursaktan besleyin bu konuda yardımcı olurum bana getirirsiniz anlatırım öğretirim ilacı da vermeyi gösteririm özelden ulaşın size adres bilgilerini veririm
Kursaktan beslemeyi aparat olmadığı için yapamıyorduk aldık fakat küçük boyutunu almışız 1, 2 ve 3 varmış hangisini almamız daha iyi olur sultan için

kırkırkır

Yeni Üye
Gelebileceğimizi pek sanmıyorum ilaç verme kursaktan olmuyormu ilacı suyla hazırlamayı falan doktor anlattı

kırkırkır

Yeni Üye
Birde kursağına su vermedik mamayı bebek bisküvisi ve suyla hazırlıyoruz su ihtiyacını giderirmi ?

kırkırkır

Yeni Üye
Büyük ihtimalle gelemem ama yinede çok teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Muhabbet kuşu için 2 numara uygundur ve ayrıca besleme maması temin ediniz 👍 yakınlarında bulamazsanız mamaistten alabilirsiniz 😊

kırkırkır

Yeni Üye
2 numara olanı almışız ama mama falan geçiyor oyuzden değiştirmeyiz büyük ihtimalle

kırkırkır

Yeni Üye
Kuşumun dışkısı artık tamamen sıvı oldu neredeyse, bir sorun varmı ilaçla alakalımı kafesin dibine geçti

kırkırkır

Yeni Üye
Acaba mamayı fazla sıvımı hazırladık

Çok hasta ama yukarı tırmandı yeşillik ve meyve gibi şeyleri koyduğumuz bir yemliği var oraya bakıyor sizce vermelimiyiz

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun. Şu an ki durumunun videosunu ve dışkısını atarsanız daha çok yardımı olur.

Sıvı ile beslendiği iiçin dışkının değişmesi normal. Karaciğer için hangi ilaçları verdi peki?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR abim daha iyi bilir ama karaciğer ile alakalı değil sanki sıkıntısı.

Streamable üzerinden videosunu da ekleyebilirseniz ekleyin. İmkanınız varsa Şehmus abiye gitmenizi öneririm geç kalınmadan. :)

Üst Alt