• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kusumu nasil ucmaya tesvik edebilirim

dcicbek

Yeni Üye
Onceki konularim profilden mi yoruluyor bilmiyorum ama french molt demislerdi 4-5 veteriner gezdik buyuk ihtimalle soyulduk(izmirdeki malum 8bin lira aldi tuyler tekrar cikmayacak demek icin) ve suan tuyler tamamen dokuldukten yaklasik 8 ay gecti tum tuylerimiz ozellikle kanat tuylerimiz suan eksiksiz keyfimiz herseyimiz super iki gun once fark ettim biraz ucabildigini sonra bugun artik gercekten ucabildigini 1 metreden fazla yukseldi ama hala galiba aylarin aliskanligi elimden kolumdan inmiyor bazen ucabildigini unutuyor kafesi gorunce ona dogru yoneliyor ucamadigi zamanlar yaptigi givi ama ucmuyor iki kez boyle uctu o da cok fazla optum biraz sıkılıp ucmayi denesin diye onda da gercekten baya bir uctu mutluluktan agladim zaten ama suan 2-3 saattir omzumda kolumda geziyor ama ucmuyor nasil ucmaya tesvik edebilirim bilmiyorum suan da disaridaki tunekte oturuyor eskiden yerinde durmazdi en sevdigi yerleri bile vaedi hep unutmus gibi gorunuyor bir de sagligimiza kavustuk fakat kuyruk asagida veteriner de anlam veremedi ama eskiden kuyrugu yokken mecbur bu sekil duruyodu denge saglamak ivin acaba alistigindan mi yapamiyor yine anlamadim tesekkur ederim simdiden

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba alışkanlık olduğunu pek sanmıyorum. Uçuş tüyleri tam çıkmamış olabilir. Ama tüyleri gayet canlı duruyor. Verdiğiniz multivitamin var mıdır. Özellikle tüy sağlığı açısından.

dcicbek

Yeni Üye
Merhaba alışkanlık olduğunu pek sanmıyorum. Uçuş tüyleri tam çıkmamış olabilir. Ama tüyleri gayet canlı duruyor. Verdiğiniz multivitamin var mıdır. Özellikle tüy sağlığı açısından.
istedi mi ucuyor bilerek rahatsiz ettim ucsun diye baya bi yukseldi masaya cikti daha oncesinde 3-4 cm max yukselebiliyordu suan hicbirsey kullanmiyorum vitamin cunku her gittigim veteriner ayri sey soyledi evde hersey var ama ne zaman herseyi vermeyi biraktim o zaman duzeldi tuylerimiz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Uçuş tüylerinde eksiklikler var. Bu nedenle fazla yükselemez ve fazlada uçamaz. Özellikle kanadın birinde ve kuyrukta eksiklikler var. B vitaminine devam edin. Kalsiyum ve d vitamini desteği verin zamanla daha güçlenecektir .

dcicbek

Yeni Üye
marka onerir misiniz direkt gerwiti bi veteriner bunlari kullanirssniz karacigerini yorar 10 yil yasamaz diyip sacma sapan dogal seylerini satti yani ne kullanacagimi sasirdim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
istedi mi ucuyor bilerek rahatsiz ettim ucsun diye baya bi yukseldi masaya cikti daha oncesinde 3-4 cm max yukselebiliyordu suan hicbirsey kullanmiyorum vitamin cunku her gittigim veteriner ayri sey soyledi evde hersey var ama ne zaman herseyi vermeyi biraktim o zaman duzeldi tuylerimiz
Ağustos ayındaki tüyleri çok eksik uçamazmış zaten ama şuan attığınız fotoda çok eksiklik yok uçuş tüyleri eksik olabilir. Dediğim gibi bu uçmaya isteksizlik değil uçuş tüyleri eksikse buna sebep olur. BT amin forte temin edin haftada iki verin.

dcicbek

Yeni Üye
ama istedi mi ucuyor mesela kafesine merdiven dayaliydi onu kaldirdim baya ucuyor mesela 1 metre falan yukselebiliyor ama sadece 2 kez yapti tuyu eksik olsa o kadar da ucamaz gibi geldi b vitamini veririm ama sanki hala ucmayi aklina getirmiyo gibi anlatabildim mi bir de kanatlarini actiginda eskiden en uzun olan 6-7 tuy eksik olurdu suan baya tam duruyor eskiye gore cok cok iyi

dcicbek

Yeni Üye
Ağustos ayındaki tüyleri çok eksik uçamazmış zaten ama şuan attığınız fotoda çok eksiklik yok uçuş tüyleri eksik olabilir. Dediğim gibi bu uçmaya isteksizlik değil uçuş tüyleri eksikse buna sebep olur. BT amin forte temin edin haftada iki verin.
kuyrugu normal mi peki onun icin ne soyleyebilirsiniz veteriner eliyle de bakti bisey bulamadi ama

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ekli dosyayı görüntüle 98401bakin ilk iki attığınız fotodan biri bu. Bu fotoda tüylerde sorun görünmüyor. Kuyruk kısmında da bu fotoda sorun yok. Son attığınız fotodan pek bir şey anlayamadım. Lakin sizin görmediğiniz uçuş tüyleri eksik olabilir. Siz dediğim gibi haftada iki b kompleks takviyesi verin. Korkmayın b vitamini vücutta birikim yapmadığı için karaciğeri yormaz.

dcicbek

Yeni Üye
bugun perdenin enn ustune kadar uctu 5 metre kadar ucup sonra baya yukariya yukseldi yani tamamen ucabiliyor ama 5 saatte bir kez uctu mesela o da korktugundan uctu suan hep ustumde ya da yerde hic tercih etmiyo ucmayi...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bir çok hastalık bağışıklık sistemine bağlıdır sizin çocuğun durumu öncelerinde biraz daha küçük olduğu için ve bağışıklığı düşük olduğu için tüyleri yoktu bunun sebebi varmı evet illaki vardır lakin öyle gözle bakarak bu french molt, tüy virüsleri(polyomavirus,circovirus) öyle diyemeyiz onun testleri var o bile yüzde yüz sonuç vermez genelde bu hastalıklar genetik olur ebeveynlerden gelir.peki bu çocuğun tüyleri neden düzeldi onu da söyleyeyim siz doğal beslediniz karaciğeri yormadan ilaçsız kimyasiz bir bakımla bağışıklık sistemini güçlendirdirdiniz emeğinize sağlık 😊 Ama diğer bir problem şudur ki kemik yapısında zayıflık oluyor yani ondan çok iyi yükselmesini uçmasını beklemeyiniz gücünü topladığı zamanlarda uçacak, zayıf düştüğü zamanlarda dinlenecektir.Size tavsiyem bağışıklık sistemini zinde tutmak için arkadaşlarimin dediği kaliteli takviyeleri alıp haftada bir de olsa düzenli olarak verebilirsiniz ona ayrıca haftada bir evde sebzeler, meyvelerden mamalar hazırlayabilirsiniz.
Bagisikligi düşerse tüyler tekrar düşebilir bunu da dipnot olarak buraya bırakayım.saglikli günler dilerim 😊

Üst Alt