• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumu nasıl kendime alıştırabilirim?

ThorOps🥇

Furkan
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
bildiğiniz üzere ben yeni bir erkek muhabbet kuşu aldım adını rick grimes koydum, kendisi ele gelmiyor korkuyor. Bölmeli kafeste dişi kuşumla kalıyor kendime nasıl alıştırabilirim ? profil fotoğrafımdaki yeşil kuş rick

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
bildiğiniz üzere ben yeni bir erkek muhabbet kuşu aldım adını rick grimes koydum, kendisi ele gelmiyor korkuyor. Bölmeli kafeste dişi kuşumla kalıyor kendime nasıl alıştırabilirim ? profil fotoğrafımdaki yeşil kuş rick
Tek basına bir odaya alıp. Kafeste eğitim verirseniz alısır

zynpp.

Paylaşımcı
Merhaba ,Kuşunuzun ortama ve size alışması için zaman tanıyın.
Daha sonrasında kafes içinde elinizden yem ,dal darı ikram edin.
Zorlamayın ,elinizle tutmaya çalışmayın güvenini sarsarsacak hareketlerde bulunmayın
Kafes içinde Parmak eğitimi verin parmağınızın üstüne çıkması için yavasça karnına doğru parmağınızı goturun.Gel ,zıpla gibi komutları kullanın.
Parmağiniza gelmeye başladıktan sonra kafes dışında da yine elinizden sevdiği yiyecekleri ikram edin zaman ve sabir ile size alıştığını göreceksiniz.

Sygoldex

Yeni Üye
Kuşunuzun ismi güzelmiş. Hayırlı olsun. İlk olarak Rick'i ele alıştırmak için dişi kuştan ayırmanız daha iyi olacaktır. Çünkü yanında başka kuş varken sizi çok takmayacaktır. Klasik kafes içi ve dışı eğitimlerle kendinize alıştırabilirsiniz. Elinizden yem yedirebilirsiniz. Ortalama 2-3 gün içinde iyice alışacaktır.

Son düzenleme:

Ece A.🥇

Tutkulu
Yardımsever üye
Öncelikle isme bayıldım😂
Arkadaşlarımızın dediklerine katılıyorum. Kuşu Rick'ten ayırmanız gerekiyor ki size daha çabuk alışsın. Kafes içinde eğitimler, kafes dışında eğitimler yapılsın sakin ve yumuşak bir yaklaşım ile ve seveceği yiyecekler ile. Ve bol bol konuşun ki sesinizi de tanısın :) Biraz zaman alacaktır ama zamanla tanımaya başlayacaktır bu yüzden acele etmeyin, nazik davranın ki kuş strese girmesin :)

ThorOps🥇

Furkan
Öncelikle isme bayıldım😂
Arkadaşlarımızın dediklerine katılıyorum. Kuşu Rick'ten ayırmanız gerekiyor ki size daha çabuk alışsın. Kafes içinde eğitimler, kafes dışında eğitimler yapılsın sakin ve yumuşak bir yaklaşım ile ve seveceği yiyecekler ile. Ve bol bol konuşun ki sesinizi de tanısın :) Biraz zaman alacaktır ama zamanla tanımaya başlayacaktır bu yüzden acele etmeyin, nazik davranın ki kuş strese girmesin :)
teşekkürler herkese 😅

Üst Alt