• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! kuşumu kendime nasıl alıştırabilirim

limişş

Aktif Üye
merhaba. Kuşum evime 16 şubat 2021 tarihinde geldi. yaklaşık 4.5 aylık falan. Benim yıllardır bir nedenden dolayı kuş fobim vardı ve o fobimi dün sabah saatlerinde yenmeyi başardım. Ama kuşum da şimdi elime çok gelmiyor. Kuş sesi açınca elime konuyo. Elimden yemek vereyim diyorum elimde olduğu sürece gelmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. İnternetten alıştırma videolarına baktım ama hepsi hemen hemen aynı şeyleri söylüyor. Kuşum bana asla alışamayacak mı :( ?

Tahapro

Yeni Üye
Kuşukunuz size alışana kadar oyuncakları, çıkarın elinizle yem yedirin

limişş

Aktif Üye
Kuşunuzun yaşı için geç değil sadece sabır be doğru yaklaşım lazım.Kafeste yuvalık oyuncak vb kaldırın.Sevdiği yiyecek veya oyuncağı tespit edin.Elinize geldiğinde veya istediğinizi yaptığında o oyuncak veya yemle ödüllendirin.Ayrıca sabır ve bol sevgi işi çözer.Kuşunuza sert davranmayın ani hareket yapmayın ve avuçlamayın sakın.
onu gün içinde tüm vakit çıkaramıyorum maalesef işim oluyor elbet. Geçen gün salıncak ve top almıştık hala oynamıyo onlarla bi tane zilli oyuncağı daha avr ona alışkın ama çok ilgisini çekmiyo. Vermeye çalıştığım yiyecekleri de yiyecek benim elimdeyken yemiyor maalesef kuş sesi açmasam gün içinde yüzüme bile bakmaz ama yine de dediklerinizi uygulamaya çalışacağım teşekkürler :^]

Taha Y.

Müdavim
size alışana kadar oyuncaklarını çıkarın

Kuşunun yemliğini çıkart 30 dakikada bir elinle besle oyuncaklarını çıkar uzun kollu bi hırka giyip içine koyabilirsin ancak bunları yapınca hemen olmaz zamanla olur kuşun daha çok küçük zamanla alışır İyi günler :)

limişş

Aktif Üye
Kuşunun yemliğini çıkart 30 dakikada bir elinle besle oyuncaklarını çıkar uzun kollu bi hırka giyip içine koyabilirsin ancak bunları yapınca hemen olmaz zamanla olur kuşun daha çok küçük zamanla alışır İyi günler :)
az önce dediğinizi denedim elimle yem vermeye çalıştım ama elimdeki yemi yemedi. Toktur diye düşündüm ama yemlikten yemeye başladı.

bu arada bir soru daha sormak istiyorum.. Odada kocaman bir aynalı komidin var. Kuş oradan ayrılmıyor. Elime alıyorum yine oraya gidiyor. Ne yapmam gerek bir fikriniz var mı :c

Son düzenleme:
az önce dediğinizi denedim elimle yem vermeye çalıştım ama elimdeki yemi yemedi. Toktur diye düşündüm ama yemlikten yemeye başladı.

bu arada bir soru daha sormak istiyorum.. Odada kocaman bir aynalı komidin var. Kuş oradan ayrılmıyor. Elime alıyorum yine oraya gidiyor. Ne yapmam gerek bir fikriniz var mı :c
Ayna hakkında pek bi bilgim yok ama orda kendini başka bi kuş olarak görüyo olabilir uzak tutmaya çalış (kendi fikrim)

Üst Alt