• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takas Edelim kuşumu değiştirmek istiyorum

Umut tekdemir

Aktif Üye
kuşuma daldarı verdim korktu daldarıdan azıcık ağzına yaklaştırıyorum kaçıyor marulda aynısı üzümde aynısı oyuncakta aynısı 😅 kafasının üstünü seviyorum birşey yapmıyor ama azıcık elimi yana eğince ısırmaya çalışıyor onu salıyoruz geziyor odada azıcık yaklaşınca hemen uçuyor bugün 0 dan başladım bilmiyorum sonumuz ne olacak

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
kuşuma daldarı verdim korktu daldarıdan azıcık ağzına yaklaştırıyorum kaçıyor marulda aynısı üzümde aynısı oyuncakta aynısı 😅 kafasının üstünü seviyorum birşey yapmıyor ama azıcık elimi yana eğince ısırmaya çalışıyor onu salıyoruz geziyor odada azıcık yaklaşınca hemen uçuyor bugün 0 dan başladım bilmiyorum sonumuz ne olacak
Her gün başka bişey vermek yerine, tek bir şeye yoğunlaşın. Yeni şeylerden başta korkarlar ama zamanla alışır. Sadece mesela daldarıyı verin, şimdi korkarsa zorlamayın asın kafese biraz tadına baksın merak edip gider mutlaka. Sonraki gün tadını da öğrendikten sonra kafesten alıp elinizle uzatın o zaman yer

leylabüşra

Paylaşımcı
hahah aklıma dişi kuşumun muhabbet olmadığını düşündüğüm zmanalar geldi :) hocam bende dişiyi yeni aldığım vakitti :) dal darı veriyorum yemiyor elimi uzatıyorum yemiyor ya bu muhabbet kuşu değil mi dedim ki muhabbet kuşları çok sever daldarıyı :) meğer benden korkuyormuş :) astım 10 dk dolmadan bana yan yana baka baka daldarıya geldi yemeye başladı :) yanına gittim kaçtı hemen :)

Umut tekdemir

Aktif Üye
daldırının dalından korkuyor sanırım elimle yemi attım elim içerdeyken hemen koştu yedi hepsini daha tebinde ilk defa oyuncağıyla oynarken gördüm galiba oynuyordu bizi ısırmadan önceki sesi çıkarıyordu oyuncağa karşı sonra vuruyordu

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Eğer kuşa içiniz ısınmadıysa değiştirmeniz en doğrusu ama kuş daha yavru, kuş zaten yuvadan yeni inmiş, üstüne ortamı değişmiş, ürkek ve uzak durması normal değil mi?
Isırması konusunda ise kuşun belki de tek savunma mekanizması bu.
@Tuğçe G. Nin de dediği gibi size henüz güveni oluşmadıysa ısırması normaldir.
Ona öncelikle kafes içinde eğitim, bolca ilgi ve biraz zaman tanımalısınız

Umut tekdemir

Aktif Üye
şuan yanımda daldarı verdim hiç uzaklaşmadım yanyanayız o daldarı yiyor ben seyrediyorum sıradaki aşama elimle daldarı vericem 🥳

Umut tekdemir

Aktif Üye
kuşumu saldım masaya kondu bi bakındı oyuncağıyla oynandıktan sonra uçtu kafese sokmak için tüneğe aldım uçtu yanına geldim tekrar elimi ısırmaya çalıştı şu ısırmaya sorun bulsam diğerleri kolay

leylabüşra

Paylaşımcı
elinizi çekmezseniz ısırmayı bırakacak çünkü vazgeçecek şuan bu şekilde sana karşı üstün :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
kuşumu saldım masaya kondu bi bakındı oyuncağıyla oynandıktan sonra uçtu kafese sokmak için tüneğe aldım uçtu yanına geldim tekrar elimi ısırmaya çalıştı şu ısırmaya sorun bulsam diğerleri kolay
Şöyle bir taktik uygulayabilirsiniz, küçük olduğu için zamanla öğrenecektir. Elinizi yaklaştırın, ısırmaya çalıştığında net ve kesin bir tonla ama bağırmadan hayır diyin, ve ısırmayı bıraktığında (siz elinizi aniden çekmeyin) siz de ilgiyi kesin 2-3 dakikalık bir ayrılık olsun küsme şeklinde değil de o anki aktiviteyi sonlandırın sadece. 2-3 dk sonra tekrar elinizi yaklaştırın ısırmaya çalıştığında aynı şeyi uygulayın olur da ısırmazsa şefkatle aferin diyip ödül yemi verin neyi en çok seviyorsa. Böylece ısırınca oyunun sonlanacağını, ısırmadığında da ödül alacağını öğrenecek

Umut tekdemir

Aktif Üye
Şöyle bir taktik uygulayabilirsiniz, küçük olduğu için zamanla öğrenecektir. Elinizi yaklaştırın, ısırmaya çalıştığında net ve kesin bir tonla ama bağırmadan hayır diyin, ve ısırmayı bıraktığında (siz elinizi aniden çekmeyin) siz de ilgiyi kesin 2-3 dakikalık bir ayrılık olsun küsme şeklinde değil de o anki aktiviteyi sonlandırın sadece. 2-3 dk sonra tekrar elinizi yaklaştırın ısırmaya çalıştığında aynı şeyi uygulayın olur da ısırmazsa şefkatle aferin diyip ödül yemi verin neyi en çok seviyorsa. Böylece ısırınca oyunun sonlanacağını, ısırmadığında da ödül alacağını öğrenecek
bunu deniyicem çok teşekkürlerr

Umut tekdemir

Aktif Üye
ısırdı yine parmağımı azıcık uzatınca farklı bir yöntem buldum ısırdıkları zaman burun deliklerine ve gagasına üfleyin diyor kuşa bir zararı olurmu yapsam

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ısırdı yine parmağımı azıcık uzatınca farklı bir yöntem buldum ısırdıkları zaman burun deliklerine ve gagasına üfleyin diyor kuşa bir zararı olurmu yapsam
Daha çok sinirlenmesine sebep olur. Yani evet muhtemelen ısıtmayı bırakır ama daha çok sinirlenir veya korkup sizden daha uzaklaşır