• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takas Edelim kuşumu değiştirmek istiyorum

leylabüşra

Paylaşımcı
sıfırdan başlayarak alıştırmaya çalışacağım ama elimi ısırdığı zaman ne yapıcam bilmiyorum hayatımda hiç ısırmadıkları için beni korkuyorum biraz bi kere ısırdı ve bırakmadıda ama deniyicem :)
hocam ısırınca çekmeyin hatta alın parmağınızı koyun önüne artık biryerden sonra ısırmıyorlar :)

leylabüşra

Paylaşımcı
biri çabuk bu hayvanın cinsiyetini kesin söylesin ulennnnn :)

sdfkvnc

Aktif Üye

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuş erkek ama 1 buçuk aylıktan bir tık büyük
Bencede.

Birde kuşların doğalarında var maalesef ısırmak. Benim cadılar kanatana kadar bırakmıyor mesela. :)
En uysal olanı bile hiç ummadığınız bir anda ısırabilir. :)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kus erkek. Maşallah. Benim anlamadigim sey kuşun 1,5 aylik olmasi ve alınali 1 ay olmasi :D Bence bu kus 3 - 3,5 aylik civari

Umut tekdemir

Aktif Üye
tebin yanına gittim kafasını sevdim sevdirdi ama azıcık yanağına doğru getirince hemen ısırdı ve acıtıyorda çekiyorum bende korkudan ne yapıcağımı şaşırdım önceki kuşum 1.5 yaşındaydı geldiğinde garip şekilde 2 haftada elime alıştırdım ve hiç ısırmıyordu gagasına dokunuyordum hiç bir şey yapmıyordu ama kaçtı maalesef yarın marulu göstericem bakalım nolacak

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Isırdığında tepki göstermeyin. Ama kuş ısırıyorsa rahatsız oluyordur ve güvenmiyordur.Benim kuşlarım asla kafasını elletmez. Kuşun nelerden hoşlandığını öğrenmek için deneme yanılma yapmak gerekir. Omzunuza koyun elinizle bir şeyler yedirin zamanla alışır önce güveni sağlayın.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
tebin yanına gittim kafasını sevdim sevdirdi ama azıcık yanağına doğru getirince hemen ısırdı ve acıtıyorda çekiyorum bende korkudan ne yapıcağımı şaşırdım önceki kuşum 1.5 yaşındaydı geldiğinde garip şekilde 2 haftada elime alıştırdım ve hiç ısırmıyordu gagasına dokunuyordum hiç bir şey yapmıyordu ama kaçtı maalesef yarın marulu göstericem bakalım nolacak
Bazı kuşlar dokunulmaktan hoşlanmazlar. İnsan kendini okşatan kuş videosu izleyince özeniyor ama onlar muhtemelen doğduğundan beri avuçta büyümüş kuşlar. Bence siz hiç öyle hamleler yapmayın. Parmağınıza çıkmaya, elinizden yem yemeye alıştırın sadece. Kafesten çıkacak kıvama gelince de omzunuzda durmaya alıştırırsınız.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Cinsiyet konusunda bana hiç güvenmeyin benim gözler artık emekli olmuş 😂 gençlerin yorumlarina bakıp bende güvenip aynısını yazıyorum acaba yanlış mı yapıyorum 😜 kuş erkek ve 57 günlük pardon 58 olmuş 😂🤫

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Benim iki yavrum biri 3 aylıkken diğeri 4 aylıkken katıldı aileye. İkiside 0 eğitimli ele alışkın olmayan yaklaşınca tıslayan elimi kafeae sokunca kafesin içinde 4 dolanan yavrulardı. Farklı zamanlarda geldiler. Her kuşun karakteri farklı oluyor işte dişi olan tam avuç kuşu okşatmaya bayılıyor avcunun yanında gelip kafasını düşürüyor okşa diye.. Erkek olanda tam tersi kafasına boynuna dokunmaya çalıştığın zaman oda içinde 8 tur atar ama gelir gene omuzuna konar. Dokunmadığın sürece sorun yok sevmiyor yani. Ama ikiside benim bebeğim ne değişmeyi düşünürüm ne de kaybetmeyi isterim. Sana tavsiyem sevgiyle yaklaş ve sana izin verdiği şekilde kendisinin sevdiği şekilde sev. Eline konsun omuzuna konsun elinden üzüm ceviz marul yesin sana şarkı söylesin belki zamanla okşamaya da izin verecek kendisi de sevecek okşanmayı yavrucak daha çok küçük zaten

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Cinsiyet konusunda bana hiç güvenmeyin benim gözler artık emekli olmuş 😂 gençlerin yorumlarina bakıp bende güvenip aynısını yazıyorum acaba yanlış mı yapıyorum 😜 kuş erkek ve 57 günlük pardon 58 olmuş 😂🤫
Hocam pardon da, teeee uzaktan çekilmiş kafesin içindeki kanarya ipini gördü o gözler, hakkını yemeyin gözlerinizin 🤣

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Erkek gibi duruyor ve 1.5 aylık bir kuş değil elinde dal darı ile kafesinin içinde vermeye çalışın