• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda ur var yardımcı olun lütfen

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bana da yağ bezesi gibi geldi ve bence fazla da büyük değil önce diyet bir beslenme programı yapılırsa inşallah küçülür diye düşünüyorum 👍ben mümkünse vermiş olduğunuz yem ve katkıları görebilir miyim

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Merhaba. O kısma dokunduğunuz zaman yumuşak mı acaba? Sizinki urdan ziyade yağ bezesi gibi geldi bana ama kesin bilgi için @Şehmus BAKIR abiyi etiketliyorum. Diyet programına göre yem hazırlayabilir istersenizde. Geçmiş olsun tekrardan.😊
Merhaba çok fazla dokunmak istemedim açıkçası birşey olur diye yumuşak ve sert arası bir dokusu var bunun yeni oluştuğunu düşünmüyorum kuşum zaten uçmayı sevmeyen yerde gezen biraz yere yakın bir kuştu birkaç gün sonra fakülteye götüreceğim emin olmak için 🙏 teşekkür ediyorum diyet listesi harika olur elimizden geldiğince sağlıklı beslemeye çalışıyoruz ama olmuyor demekki

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bana kuşta yağlanma var gibi geldi. Uçma durumu nasıl. Yem olarak nelere yiyor.takviye kullanıyor musunuz? Temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz.
Uçmayı sevmiyor zorda kalmadıkça uçmayı tercih etmiyor diğer kuşum uçarken o daima yerde gezer yem olarak bu 3 yemden alıyoruz stoğa göre hangisi varsa, ve vitamin olarak da zurich multivitamin düzenli olarak değil ne zaman hapşırmalar başlasa kış geldiği için kullanıyorum onun dışında elma maydonoz ve bu tarz her kuşun yediği şeylerden vermeye çalışıyorum ekmek tarzı şeyler vermiyorum, dışkısı çok değişken oluyor ama görsellere ekliyorum

Ekli dosyalar

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bana da yağ bezesi gibi geldi ve bence fazla da büyük değil önce diyet bir beslenme programı yapılırsa inşallah küçülür diye düşünüyorum 👍ben mümkünse vermiş olduğunuz yem ve katkıları görebilir miyim
Beslenme programını nasıl yapalım hocam 🙏 ben stok hangisinde varsa bu 3 yemden alıyorum genelde, ara sıra vitamin onun dışında meyve sebze veriyorum dışkısını da görsellere ekledim

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Beslenme programını nasıl yapalım hocam 🙏 ben stok hangisinde varsa bu 3 yemden alıyorum genelde, ara sıra vitamin onun dışında meyve sebze veriyorum dışkısını da görsellere ekledim
Yemlerden sâdece versele laga verin vitamin ve probiyotik olarak da gerwit ve entrobac öneririm. Grit kum ve kalamar kemiği eksik olmasın

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Yemlerden sâdece versele laga verin vitamin ve probiyotik olarak da gerwit ve entrobac öneririm. Grit kum ve kalamar kemiği eksik olmasın
Tamamdır çok teşekkürler her şey için, grit kum yerine önerebileceğiniz başka bir şey var mı onu yiyemiyor kuşlarım kusma hareketi yapıyorlar 🙏 ve ayrıca özel bir diyet listesi gerekir acaba mi bu söyledikleriniz dışında bezeyi küçültmek için elimden ne geliyorsa yapmaya hazirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir süre sadece darı ile besleyin. Mevsim sebze ve meyveleri verin. Gerekirse yemi alın sebze verin. Sebzeyi yemesini sağlayın. Çekirdek daldarı aspur gibi tohumlar vermeyin. Gerwit ve entrobac mutlaka kullanın. Ve egzersiz yaptırın. Uçmasını sağlayın olmadı yerde yürütün. Bir şekilde yormadan hareketlendirin. Hassas tartı edinip kilosunı takip edin. Yazdıklarınızdan ve görselden yola çıkarak ben hala yağlanma olduğunu düşünüyorum.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bir süre sadece darı ile besleyin. Mevsim sebze ve meyveleri verin. Gerekirse yemi alın sebze verin. Sebzeyi yemesini sağlayın. Çekirdek daldarı aspur gibi tohumlar vermeyin. Gerwit ve entrobac mutlaka kullanın. Ve egzersiz yaptırın. Uçmasını sağlayın olmadı yerde yürütün. Bir şekilde yormadan hareketlendirin. Hassas tartı edinip kilosunı takip edin. Yazdıklarınızdan ve görselden yola çıkarak ben hala yağlanma olduğunu düşünüyorum.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler veteriner de aksine zayıf olduğunu söylemişti ama beslenme şekline daha dikkat edeceğim gerekli vitaminleri de alacağım umarım sadece bununla alakalıdır 🙏

Üst Alt